PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Moja vizija električne mobilnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pisal sem, da če bi ga na testu žgali bi porabil več in le tako tudi gume bolj žgal (kot odgovor na tvoj komentar o tem da štromar kuri gume). Glede na to, da so pri E Golfu imeli porabo 17kWh pa ga niso žgali, kot tudi bencinarja ne z dobrimi 5 litri in diesel golfa s 4,8l. Torej teza on ne-fer testih je brezveze. Sicer pa še čakam na vsaj 3 (raje 5) tehničnih rešitev za diesele, ki da jih razvojniki skrivajo v predalih. Jaz jih poznam, vem pa tudi, zakaj ne gredo na trg. Pa da vidim še tvoje znanje.
bozgom
Kaj pa je, a te še grelna preproga preveč žge od zadnjič?
Citat:Koliko od astronomov je že bilo v sosednji galaksiji? Koliko fizikov je že videlo Higgsov bozon z lastnimi očmi? ...
Spet si se spustil v nekaj, o čemer nimaš pojma. Jasno, da noben astronom ni bil tam, opazujejo jih pa kljub temu, kajne. Če imaš kako željo po tem, ti jo uresničim. Prihajajoči zimski čas je kot nalašč najboljši za opazovanje galaksij. Tisti adapter za DSLR bomo pa že našli, boš lahko še kako slikco naredil. O Higsovem bozonu raje nebi, verjetno ne veš, da je letos dokazan. Je pa njegov notranji spin podoben tvojemu IQ.
Citat:Ja flancajo lahko vsi, kako pa je v resnici pa naj vprašajo arbajterja.
Preproga še vedno greje? Veš kaj, se ne počutim poklicanega za taka mnenja in odločanja kaj je prav in kaj ne. Nastavil sem le ogledalo vsem (notri se lahko vidim tudi sam, verjetno tudi ti, razen če si neviden). Torej spet - pišemo (flancamo) lahko vsi, tu se bodo našli tako zagovorniki kot nasprotniki. Realno gledano.
Citat:PS-a ti ga pa imaš, da veš da ni tako, kot pišejo?
Nimam, niti ga ne bom imel nikoli. Res nikoli. Zame ne pride v poštev. Sem pa vozil Teslo S Performanca leto prej preden je šel v prodajo v EU. Luštna stvar, vendar zame neuporabna. Ko mi bo omogočala vsakodnevne prevoze recimo po 500 km brez strahu, dostikrat še veliko več, bom morda razmišljal o nabavi. Morda. Do takrat me ne bo na spisku EV. Pa če ceno zanemarim v nulo.

PS- o galaksijah, astronomiji, črni materiji, pa konec koncev tudi o Higgsu se lahko pogovarjava v svoji ločeni temi. Veliko bolj zanimiva tema kot EV. Verjemi.
novitu Napisal:... Enako je s stroskom razvoja, ki je dostikrat se precej visji od osnovnih sredstev, ki so dosatno potrebna za realizacijo necesa. ...
A to je una zadeva, ko zapravijo par mio €€€, da jim potem en [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")rtvslounichr("46")si/zabava/avtomobilnost/novice/strah-da-nam-bodo-na-daljavo-prevzeli-nadzor-nad-avtomobilom/429466]14 letnik[/url] pokaže, da lahko z 10 € zaobide njihove možganske rešitve?

bvs Napisal:... Gume električar tudi porabi prej zaradi boljših startnih pospeškov. Skratka favoriziranje EV in me ne prepriča. ...
Hm, ... a pa je treba dat vedno "pedal to the metal?" Oz. gas do daske? A normalno speljevat se ne da kje strenirat, da gume ne bi trpele?

sassapo Napisal:... Večino cest pri nas je dotrajanih, so preozke in jih je krepko premalo za normalno odvijanje prometa. ...
- Enkrat sem gledal po TV oddajo zakaj imajo po večini AC v Nemčiji betonskih (so + in -. - betonskih je to, da se naredijo ob stikih poleti, zaradi raztezanja, robovi, ki so smrtonosni za motoriste. Plošče nasedajo ena na drugo ali pa nastanejo luknje.). In so rekli, da v bistvu 1.000 L dežja/m^2, uniči asfaltne ceste bolj, kot 10.000 tovornih vozil. Če nekako pomisliš iz česa je asfalt ... Je pa res, da jih tudi Nemci, glede na to da se tehnologija razvija, nadomeščajo z asfaltiranimi.

- Če prideš iz fička, ki ima 1.200 mm (na pamet pišem, za primerjavo) širine, na ladje, ki imajo po 2.400 mm širine, ob dejstvu da je smerno vozišče široko samo 2.500 mm ... ja, potem nastane problem nekje.

- Ja, najbolje da kar celotno Slovenijo poasfaltiramo in šele po tem naredimo parke ...

arbajter Napisal:V enem dnevu 6 strani. Dobri ste. Zavedanje, osveščenost o ekologiji, čistih energijah, ekonomičnih (čim bolj zastonj elektro prevozih... bla, bla, bla...), koliko od vas zagovornikov teh tehnologij vas dejansko vozi EV? Pa brez zamere, prijavite se tule gor magari z nickom...
Flancat pa tako znamo vsi.
Današnji avto ima že vse potrebno. Samo motor je potrebno zamenjat, pa še par malenkosti zraven dodati in imaš praktično neomejeno razdaljo. Brez dodatnih baterij.

Potencialna energija, ... kinetična energija ... ja, dva imaginarna pojma ... Sicer pa, kaj jaz vem. So se me usmilil in mi dal tisto bogo 2ko pri fiziki v OŠ, samo da se me rešijo.

LP, steklenicka
LP, steklenička
novitu Napisal:Pisal sem, da če bi ga na testu žgali bi porabil več in le tako tudi gume bolj žgal (kot odgovor na tvoj komentar o tem da štromar kuri gume). Glede na to, da so pri E Golfu imeli porabo 17kWh pa ga niso žgali, kot tudi bencinarja ne z dobrimi 5 litri in diesel golfa s 4,8l. Torej teza on ne-fer testih je brezveze. Sicer pa še čakam na vsaj 3 (raje 5) tehničnih rešitev za diesele, ki da jih razvojniki skrivajo v predalih. Jaz jih poznam, vem pa tudi, zakaj ne gredo na trg. Pa da vidim še tvoje znanje.

Tokrat res zadnjič, hvala, zelo si me nasmejal :lol:

Test ni fer, že cene ne štimajo. Očitno navijanje za EV vozilo.
Golf 1.6 TDI R-line = 20k€, na testu 25,3k€ avto.net pravi <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12042172&display=Volkswagen%20Golf%201.6%20TDI%20BMT%20R-Line%20Editi..">https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Editi..</a><!-- m -->.
G olf 1.4 TSI R-line = 20k€, na testu 23,5k€ avto.net pravi <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12489289&display=Volkswagen%20Golf%201.4%20TSI%20BMT%20R-Line%20Editi..">https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... %20Editi..</a><!-- m -->.

E-Golf nima R-line paketa (cca. 1,5k€), cena na testu je tokrat prava. Torej o 300km dosega se lahko samo sanja.

Nisem rekel, da jaz skrivam rešitve, ampak, da jih razvojniki. Predvidevam, da si eden od njih, torej čakam tvoj odgovor. Aja, sem pozabil, da ne smeš povedat :lol: :lol: .

P.S. Niti zanima me ne. Ko bo zadeva tako daleč, da bom lahko kupil, se bom odločil. Fantazirati, če, ko, enkrat, menda, skoraj sigurno, itd.. je za fantke, ki ne ....
Jaz sem verjetno prvi v vrsti za elektro avto.
Šlo bi tudi do 80 ali 90 k evrov. Leasing dela čudeže.
Če... če bi bil primerljivih performans z ICE. Po dosegu, ostalo seveda je že.

Poglejte kaj se trenutno proizvaja. Igrače za okrog bajte oz. še to ne in športnik za preseravanje.
Izbira je nikakva. Prodajajo v bistvu avte, ki niso namenjeni splošni, večinski rabi. Žalujočih ostalih je za na prste prešteti. Mizarjeve roke.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
bvs Napisal:[Torej o 300km dosega se lahko samo sanja.
seveda....Radanoviči ga imajo, kdor koli ga je vozil, pravi da v LJ in nazaj "glih za glih" to je cca 220km....kar je najhuje, si pa praktično "ovira" na AC

- zdaj (po moje, itak da predvidevam) dizle bodo "odžagali" v kratkem, to je dejstvo neka alternativa bo za naslednjih 20 let hybrid takšen ali drugačen en bencinski mlinček bo rec. tam 120KM in ena baterija tam 80KM .....to je po moje čista realnost
V tem je precej reanice, le da se bo to vseeno odvijalo hitreje. Se strinjam s Feryjem da neke ponudbe srednjega razreda ni. Res pa je tudi da imamo danes na razpolago 5x vec modelov kot 3 leta nazaj, kar je se vedno malo vendar bo tega vedno vec. In se vedno trdim, da bomo v roku 10let ko bomo tole brali za nazaj preseneceni kako se je odvilo. V resnici ni resnih omejitev zakaj se ne bi. Pa bom ponovno, za tiste ki tolcejo kmje bo hibrid ostalo pa tehnicno gledano ze danes pokrije ev. Cena baterij kot ena kljucnih tezav ce je danes 300e po kWh bo do 2022 100. To je napovedal SM ( v preteklosti je namrec vse napovedi na to temo zadel). Proizvajalci se borijo s prebojem kolicin, pritisk na vlade jim je uspel (prepovedi icejev do 2030) in danes veliki fantje laze dihajo. Predvsem zato, ker so si izborili smer s katero nimajo kaj zgresiti. Pred prepovedim pa je bilo to precej tvegano, saj je naraven trg dostikrat precej nepredvidljiv.
sašo65 Napisal:... noviči ga imajo, kdor koli ga je vozil, pravi da v LJ in nazaj "glih za glih" to je cca 220km....kar je najhuje, si pa praktično "ovira" na AC ...

A tovorna vozila z 90 km/h pa niso "premične ovire na AC"?

Sicer pa, če lahko pri avtomobilčku na daljinsko upravljanje enostavno zamenjam baterije ... zakaj se ne bi po takem standardu (ala USB konektorji, ki so še sedaj micro, macro, mini, ... in niso enotni) dalo to še pri tazaresnih vozilih?

LP, steklenicka
LP, steklenička
Menjava baterij ne gre skozi:
- zardai kompleksnosti menajve (teža 300+ kg)
- zaradi lastništva in zdravja baterije (čisto nov avto, ti pa pri menjavi dobiš 5 let staro baterijo z 80% kapacitete)

Baterija ni tank za gorivo, baterija je v nekem smislu motor EVja.
steklenicka Napisal:Hm, ... a pa je treba dat vedno "pedal to the metal?" Oz. gas do daske? A normalno speljevat se ne da kje strenirat, da gume ne bi trpele?
Ne, ni treba vedno, samo kdaj pa kdaj :wink: . Zakaj pa mora imet EV Tesla preko 300kW :twisted: ?

steklenicka Napisal:A tovorna vozila z 90 km/h pa niso "premične ovire na AC"?
Ja, zadnjič se peljem po AC in gledam zakaj kolona? In potem, ko vse prehitim, vidim, da en Zoe pritiska na žlajf oz. špara.
1. Kanal ala tehnični pregledi, ko ti s tisto dvigalko dvignejo vozilo, da pregledajo če imaš luft v volanu.

Prideš, dvignejo tisto hidravlično dvigalko, odvijejo par vijakov, z dvigalko spustijo baterijo, ima pri sebi že 2. dvigalko z novo baterijo, jo dvigne, privije vijake, plačaš in greš. Pazi samo na polariteto.

2. A da baterija ni enako tank za gorivo? Confusedhock:

bvs Napisal:... Zakaj pa mora imet EV Tesla preko 300kW :twisted: ?

Zakaj ima pa Bugati Veiron 750 kW, pa ni električen ... Zakaj sploh izdelovati vozila, ki grejo hitreje od 130 km/h kolikor je najvišja dovoljena hitrost v večini držav? Pa še to po AC ...

LP, steklenicka
LP, steklenička
danes lovijo 500km/h z kvazi serijskimi avtomobili (mach 1+ izvenserijski). smisel? stvar debate, kakor je stvar debate ev. lahko je slepo črevo, lahko prihodnost, je pa žal tako, da ne nujno najboljše tehnologija prevlada, ampak je zraven politika ipd (kar je vsaj na eu regiji skoraj ziher zraven).
Na takšni Tesli je baterija ob bolj dinamični vožnji od Celja do Graza (120km) popolnoma prazna! Ima najmočnejšo baterijo od vseh, pa je še vedno ekvivalent komaj 15im litrom bencina. Kako si zamišljate normalno velik avto z dovolj velikim in uporabnim prtljažnikom in pol tone težko baterijo? Dajte se zresnit no.
Električna prihodnost bo nekje drugje, v baterijah zagotovo ne
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
bvs Napisal:Po 2050 pa predlagam fotovoltaiko, katere proizvodnja je zelo čista. Če bodo seveda kitajci še želeli proizvajati čiste panele.

Leto ima 8000 ur, fotovoltaika pa proizvaja 1000 ur na leto. Od kod vir za ostalih 7000 ur? TEŠ6 letno proizvede 3500 do 3800 GWh na leto, za kar bi rabili cca 30 kvadratnih kilometrov panelov in kakšnih 35 GWh baterij. Naj to plača, kdor hoče, ne dovolim pa kraje iz mojega žepa.
Digifotko Napisal:
bvs Napisal:Po 2050 pa predlagam fotovoltaiko, katere proizvodnja je zelo čista. Če bodo seveda kitajci še želeli proizvajati čiste panele.

Leto ima 8000 ur, fotovoltaika pa proizvaja 1000 ur na leto. Od kod vir za ostalih 7000 ur? TEŠ6 letno proizvede 3500 do 3800 GWh na leto, za kar bi rabili cca 30 kvadratnih kilometrov panelov in kakšnih 35 GWh baterij. Naj to plača, kdor hoče, ne dovolim pa kraje iz mojega žepa.

:lol: to je bila zajebancija iz moje strani. Če bi vse bral, ... sam kaj k se bere slabš k najslabši ljubezenski roman :lol: .
1 ... 5 6 7 8 9 ... 149 Pojdi na stran 
Iskanje po temi