Objave: 97
Teme: 9
Ocena:
0
Ali je pametno vzeti pokrove za sifon na pritisk? (tako imenovani klik-klak)
V enem salonu so mi jih ponudili, Merkur pa jih npr. ne drži in so mi rekli, da če kaj ne bo štimalo, bom v primeru klik klak sistema morala menjati celoten sifon in ne le tega pokrova??!
2 spodnja dela pri sifonih načrtujem imeti v lepši nerebrasti izvedbi (npr. od Geberita), ostali bodo navadni in skriti v omarah pod umivalniki oziroma v podstavku od bideja.
Kolikor sem razumela, so ti pokrovi za sifone lahko:
- navaden (mrežica)
- klik klak (odpira in zapira se na pritisk na pokrov)
- z regulacijo zadaj za pipo (palčka)
Kaj naj vzamem? Navadni odpade, mora biti neka varianta s kovinskim pokrovom, ki se odpira/zapira....
Tisti z regulacijo zadaj pridejo že skupaj s pipo, kolikor opažam....
Objave: 325
Teme: 15
Ocena:
0
Če prav razumem, misliš pokrovček odtoka, kar nima veze s sifonom (ok, pod njim pride sifon, pa vendar). Ta del ponavadi res pride zraven pipe, vrsta pa je tudi odvisna od pipe. Npr. jaz sem pri pipi za bide dobil takega s palčko, pri pipi za umivalnik pa tistega na pritisk (glede na velikost umivalnika pa tisti s palčko tudi ne bi prišel v poštev, ker je odtočna luknja predaleč stran od stene - predolga palčka). Pri novejših oblikah pip za palčko tudi ni več prostora, saj bi kazila njen dizajn...
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Če ne prodajaš je torej zanič? ...
Jaz imam klik-klak in špila lepše kot tisti na palčko,
ki ga moram vsako leto ali dve naštelati.
Glede na ceno tudi če kdaj crkne ne bom bankroiral.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Merkur in njihovi ''svetovalci''.... ko sem kupoval visokotlačni 5l Gorenje bojler, ga seveda niso imeli, me je pa prodajalec na vsak način hotel prepričat da ne potrebujem visokotlačnega. No potem pa bi bila čakalna doba za naročilo bojlerja 3 tedne!!
Da ne govorimo o pipah ki jih imajo raztavljene z eno ceno, potem pa prodajajo samo takšne ki imajo poleg še kotne ventile in so za pol cene dražje.... tiste brez kotnih ventilov se pa čaka 3 tedne.
klik-klak je čisto super, pri nas v dveh umivalnikih funkionira brez vseh težav.
Ocena:
0
Skratka, menite, da je klik klak boljši? (lepši definitivno je....)
A so kake omejitve, kam lahko gre in kam ne?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Najprej kupi pipo! Ker običajno pri pipi (v 99 % primerih) dobiš zraven tudi že ta del, ki ga ti opisuješ. Nato rabiš naknadno dokupiti samo še sifon (odtok), ki gre od tega pokrova naprej do cevi v zidu.
Ker če je pipa mišljena, da se bo pokrovček dvigal prek palčke, je ta palčka že zrave, ker je že sama pipa preluknjana, torej dajo zraven tudi taodtočni del, ker mora biti vse skupaj ana zaključena celota.
Vidni del odtoka pod umivalnikom...pa npr. vzameš kromiran...da zadeva lično izgleda.
Ocena:
0
Kako se čisti vrhnji del sifona klik klak? (odtok na dnu umivalnika)
Kako naj vzamem pomični del stran, ker sicer ne morem očistiti rjavega vodnega kamna okoli, ki se je tam nabral? Zobna ščetka ne doseže.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Vprašaj jih po e-pošti, ali mesiđ
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
Za tisti dve bateriji na zadnjih linkih piše, da so brez odtočnih delov ali garnitur...
Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
A je kakšna posebna logika, da so pipe s palčko samo kak evro dražje/cenejše od tistih brez? Ker teli sifoni od Hansgrohe so zlati (40€).
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Ne išči logike, poglej le dejstva.
Objave: 398
Teme: 0
Ocena:
0
Pri vseh omenjenih armaturah Grohe ali Hansgrohe je seveda zgornji del sifona v kompletu. Vzemi raje bolj funkcionalnega in vizualno lepšega na click, kakor serijsko paličico.
Ne kompliciraj z nabavo click zgornjega dela, odpelji se v najbližjo trgovino z kopalniško opremo ali inštalacijskim materialom in ga kupi za cca 15 €! Funkcionira tudi po nekaj letih.
Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
Eto, narocila sicer drug model, Focus, ampak sifončkov ni bilo priloženih. Sicer pa zadovoljna z nakupom pri obadis.de. V enem tedno od plačila je bila roba pri nas. Prihranek pri nakupu vseh armatur za hišo ene 500 €. Tuš 300 € manj, kuhinjska pipa pa 150 € manj kot pri nas. Poštnina pa enormnih 25 € za 3 škatle.