PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Termo izolacija temelja in zaledne zasute stene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšno debelino xps plošč priporočate za oblaganje zunanje strani pasovnega temelja in kakšno za steno, ki bo zasuta do višine 3m? Gre za stanovanjsko hišo.
Želje imaš kake? ( Z vidika energetske potratnosti objekta?)

Načeloma več kot daš boljše je..sploh zasuti del. Pri temeljih bi bilo dobro vedeti malo več o samem objektu..klet, pritlična hiša, planirana izolacija tal...

( Jaz imam pri sebi 16 cm, če bi zdaj delal bi dal 20 cm).
V bistvu je celotno pritličje neke vrste skladišče, zgornji mansardni del pa bo stanovanje. Pritličje bo z zadnje strani v celoti zasuto do višine 3m. Zanima me kakšno debelino naj dam na ta zasuti del in na temelj?
3 cm temelj in pritličje, pol metra pod mansardo pa toliko debelo, kot bo fasada.
Skladišče bo neogrevano? Če je neogrevano in bo tako ostalo potem daš minimalno (5 cm), če obstaja možnost, da bo nekoč ogrevano potem več. Pasovni temelj se izolira od zunaj v primeru, če obstaja verjetnost, da bo voda v njem zmrznila. Na globini 3m ni te možnosti. Če bi pa hotel prekinit toplotni most temelja do zemljine, bi ga pa moral toplotno izolirat iz vseh smeri.

Dobro premisli kaj boš naredil glede debeline, ker ko bo zasuto bo prepozno. jaz bi dal več izolacije (vsaj 10 cm), če bi nekoč skladišče postalo kakšna delavnica ali pa stanovanje.
Skladišče bo ogrevano v celoti s talnim gretjem na cca. 16 stopinj oz. več. Kakšno debelino izolacije torej predlagate za zasut temelj in zadnjo zasuto steno. Pa še podvprašanje: kje bi dobil ugodno xps plošče? Hvala.
Ja kak serviraš te podatke Smile no, v tem primeru bi pa tudi jaz dal 10cm.

Temelj se pa vedno izolira le od zunaj, termo slika pokaže drugo temp pod stavbo, kot poleg nje. Sicer bi pa lahko pasovni temelj še spodaj malo podložil ane Smile
Pod ploščo smo dali 5 cm xps.
Pod ploščo smo dali 5 cm xps.
Kakšno ploščo, če v prvem postu navajaš pasovni temelj? Kriza Smile
Mogoče sem se narobe izrazil. Torej imam pasovne temelje in čez osnovno ploščo. Pod to ploščo smo na zasutih poljih dali 5cm xps.
In ta XPS bolj malo pomaga, ker imaš preko pasovnih temeljev odlične toplotne mostove.
Če boš imel celo steno zasuto, ne šparaj z materialom. Kasnejši odkop bo zelo drag. Upoštevaj vincenta in daj vsaj 16cm, škodilo ne bo.
Ok 16 cm na steno, kaj pa na zgornji rob temelja in zunanjo stranico temelja?
Iskanje po temi