PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Čistilne naprave brez elektrike za pasivno gradnjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimajo me dejanske izkušnje čistilnih naprav brez elektrike za pasivno gradnjo?
Ali je bolje dati nepretočno greznico? Kakšni so dejanski stroški?
Velik smo prebral o samih čistilnih napravah, a še vedno ne vemo kaj naj.
jaz bi se nepretocne greznice izogibal.
mislim, da mora biti volumen nepretocne greznice min. 3m³ po osebi. ob predpostavki, da ste stirje pri hisi je to 12m³. ce kalkuliram, da povprecna 4-clanska druzina porabi 8-10m³ vode na mesec in gre 90% tega v greznico, bo voka pri vas stalno abonirana za praznjenje.
A pasivne hiše nimajo elektrike ali v čemu je finta?
najbrz se podre bilanca porabe.
mcn le pobere tistih ~400kWh letno Smile
Če imaš dovolj veliko parcelo z rahlim padcem (pa ne proti sosedom) si lahko omisliš biološko rastlinsko čistilno napravo. Deluje brez elektrike, na padec nivoja.
Hvala za vse odgovore - predvsem tegale za mnenje o nepretočni, ker res še vedno pričakujem "normalno" porabo vode za 3-4 osebe . Tako da to mi je res samo potrditev, da raje ne, hvala Smile

Glede na to, da je cel princip hiše na čim manjši ekološki odtis, res ne bi tu zraven mešal kakršnekoli električne komponente. Zato pa sprašujem.

Parcela je razmeroma majhna, zato rastlinska odpade, pa še po preverjenih pričevanjih in obisku na komunali - neke blazne pozitivne povratne informacije o teh res nismo dobil.

Zato pa me zanima, če ima kdo izkušnje s kakšnimi, ki delujejo na gravitacijski vlek:
Te bi po mojih zadnjih raziskavah trga bile npr.:BIOROCK, ARGO, X-PERCO, H2E???
Če ima kdo vgrajene (pa ne glih en mesec), prosim za info in vaši izkušnji.
Samo za info - če prav vem vse te rabijo kar konkreten padec. Če je to na tvoji parceli izvedljivo bo ok, če ne pa avtomatsko odpade. Ne vem če so vse take, vem pa da je pri nekaterih razlika med vtokom in iztokom 2m ali celo več.

Glede ostalega pa niti ne vem kaj naj si mislim (o porabi elektrike namreč) - če je kanalizacija in štrom kurijo drugje za iste odplake je ok, če pa to narediš pri hiši pa ni ok?
LP,
Samojed
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cistilnenaprave.si/rastlinske/">http://www.cistilnenaprave.si/rastlinske/</a><!-- m -->
Dela brez .............
Poznam primer: voda iz hiše speljana v 200 litrski sod. Tam so se kobenceljni razgradili v mešanico vode in nekake gošče, odtekle v grapo, kjer na tej osnovi rastejo bogate koprive... Sistem na vasi deluje, a ni uraden, nima papirjev... Kar nima papirjev, birokrate moti in ne sme obstojati. Z malo logike bi se posebno po redno poseljenih območih zlahka rešili problemi odplak, še posebno, če bi se ločile odplake iz stranišč od sive vode iz kopalnice in pomivalnega korita.

Do uporabe logike pa veljajo le uradne rešitve...
Predvsem nabavi takšno čistilno napravo, ki bo dobro delovala. Torej brez smradu, brez kakšnih hudih letnih/mesečnih posegov in brez obvezne uporabe kakšnih nature-eko-bio dodatkov.
Pa če bo tudi potrebne tiste nekaj malo električne energije za puhalo...
Hello,

I want a "Čistilne naprave brez elektrike", decent quality.

Any Slovenian companies recommended?

lp
Sem iz foha in vam povem da so cistilne naprave primerne kvecjemu za kaksen manjsi pocitniski objekt oziroma zanje najbolj primerne, glede rastlinskih pa vemo kaksen je cas vegetacije v Sloveniji , zal ne tak kot na floridi ali VB. Lp
Preveri še čistilne naprave X-PERCO
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")s5projektunichr("46")si/cistilne-naprave-brez-elektrike/[/url]
Iskanje po temi