PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Mitbau d.o.o goljufi, šalbajzerji!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozor, čim dlje stran od podjetja MITBAU d.o.o. iz Celja ali g.Milana Vošnjaka, ki je direktor.
Na priporočilo znanca je prišel k nam in dal občutek zaupanja. Ko smo se dogovorili za gradnjo pasivne hiše in najprej temeljne plošče pa se je začelo. V štartu, ko imaš neko zaupanje in vrjameš, da se dobro z dobrim vrača padeš na kako foro. Direktor je namreč rekel, da potrebuje avans za material za temeljno ploščo, ki ga gre kupiti tisti moment in ga dostavi na delovišče. Prišel je s par (5) kockami stirodurja in folijo. Pričeli so z izkopom, kao nekaj delamo. Ko je bil tisti dan izkop končan se je zapletlo. Drug dan ga ni bilo več na delo. Ko smo ga klicali je cel dan iskal izgovore zakaj ga še ni. Skratka prišel je zvečer pripeljal je 10 kosov zvitih železnih palic in odšel. Potem naslednji dan pol ure, potem eno uro itd. Ves čas je prihajal samo on in en delavec, ki je zelo star. Po enem tednu ni bilo narejenga praktično nič, ni materiala. Sedaj bo z delom nadaljeval nekdo drug, čeprav smo ostali brez avansa, brez materiala in brez narejenih zadev. Skratka totalno neučinkoviti, malomarni, počasni, za plačan denar ni ne materiala in ničesar narejenega. Direktor pa je goljuf, izsiljuje, grozi in skuša biti nasilen, za še več denarja!! Blokiran imajo bančni račun, direktor se preganja po sodiščih zaradi izvršb, kapitala praktično ni. Mi smo to ugotovili skoraj pozno, ampak bolje pozno kot nikoli. Samo bežite stran od njih!

Lp in srečno gradnjo vsem, ki gradite
Tudi bilance za leto 2015 to podjetje ni oddalo v zakonitem roku.
Sicer pa je bilo podjetje ustanovljeno 12.11.2015, kar bi že samo po sebi moralo zadoščati, da se prižgejo alarmne lučke... poleg tega ima lastnik stalno prebivališče v Srbiji, direktor pa v Avstriji... žal ste mu nasedli... z objavo tukaj pa ste morda komu rešili denar...
Srečno!
Kriva je država, ki take goljufije dopušča in jih ne sankcionira. Lažje se je obrniti in pogledati stran.
In kaj rece tale vaš znanec ki vam je dal priporočila?
Mogoče se tudi on več ne oglasi!
Ta znanec je tudi sam ta moment v istem zosu, kajti v istem času ko se je začela naša gradnja, je tudi sam sprejel ponujeno delo iz strani tega goljufa. Gre za podiranje neke stare hiše, kjer je sam pobasal denar moj znanec pa pričel s podiranjem na lepe oči, češ saj ti bom plačal. Danes zjutraj na poti v službo sem srečala človeka, ki je delal izkop za temelj in me je skoraj kap, ko sem izvedela da tudi njega ni poplačal in mu dolguje. Vse se bojim, da bo še kdo nasedel saj je izredno prepričljiv...
Izbirati je treba firme, ki vam lahko pokažejo reference (zgrajene hiše, v katerih lahko na samem vprašate investitorje, kako je bilo) pa ne bo teh težav.
Pa kontrola preko ajpesa tudi koristi. Vsak pozna koga, ki mu to lahko vnaprej preveri.
Kako pa firma pride do referenc!?
In do rezultatov v Ajpesu?

Torej bi morali izbirati za izvajanje del le podjetja, katerih lastniki čakajo na selitev v krtovo deželo in imajo kilometrino?
Mladina naj pa čaka na reference. Spet do krtove dežele.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
mladina je lahko jako pametna in učena, ampak kilometrine ne more imeti. svoj čas so bili vajenci in vajenci so bili tudi pri firmah, ki sem jih npr jaz najemala. ja, to so tiste z referencami. kako imajo plačo, me ne zanima, če bo pameten, v tistih nekaj letih ne bo ven potegnil denarja, temveč še nekaj več uporabnega znanja in reference. Tako naj mladina začne. ta sistem je preživel že kar nekaj krtovih potovanj, danes pa mladina pa misli, da bo takoj firmo odprla in se šla velikega šefa na suho, istočasno pa globoko verovala, da je dejansko boljša, svoj obilni prosti čas pa zabija z začudenjem, da ga drugi tako ne vidijo in kako je žrtev...sistema, države, nima očija ta pravga, dol ga tlačjo, ker je cilj nadarjene dol tlačt ipd itn Krivica, v glavnem, za pokazati pa nič.
Malo si krivična. Ti povem direktno iz gradbeniško (sicer inženirskega) foha:

Mladina danes jako težko sploh pride do dela, kaj šele do dela v njihovem fohu, kjer delaš, se učiš, pridobivaš izkušnje in reference.

Marsikatera mladina dela zastonj. Ali za največ minimalca. Cele dneve.

Z mladino se dandanes noben kaj preveč ne ukvarja - ni mentorstva, ni gradbišč za mlade projektante. Kaka izobraževanja mogoče ja, enkrat na leto, če so zastonj.

Ko mladina malo odraste - je še vedno kanon futer. Reference se jim ne priznajo - jim jih ne potrdijo. Nikomur ni nič čudnega, da si reference enega večjih birojev delita dva človeka.

Konec koncev - kar vložiš, to dobiš. Nihče ne bo večno - kaki direktorčki in lastniki bodo to pač morali še ugotoviti. Ali pa se bo pot marsikatere firme končala na njihovem pogrebu.
O kakšni mladini vi to tu govorite? O gradbenih inženirjih in projektantih?

To ni stvar teme.
Govorimo o gradbeni firmi, ki mi mora nekaj pokazati, če hoče, da ji nakažem nekaj deset tisoč evrov. Take vsote se ne nakazujejo na lepe besede in hočem reference.
Vsak mora nekje začet, seveda. Pa naj bo zidar ali projektant, izučiti se mora pri nekomu z izkušnjami in referencami. To so potem njegove reference.

Reference firme pa se zbirajo počasi in potrpežljivo, skozi leta, iz malih poslov do velikih.

Je pa enako tudi v drugih branžah. Jaz sem zaposlen v strojegradnji in vem da ni šans, da dobiš kakšen večji posel, če nimaš referenc. Pa imaš lahko še tako nizko ceno. Enostavno ti ne zaupajo in prav imajo.
saj je vseeno katera mladina. pravila igre so povsod enaka, čeprav vsak misli, kako je njegov foh specifičen.

vsekakor pa baje krivične razmere (baje, ker današnje zastonjske cipice ali na minimalcu so čez 15 let zvodniki iz zadnjega odstavka taava) niso problem investitorja, ampak ceha in splošne kulture. Investitorja naj skrbi za to komu bo plačal in kaj mu bo ta naredil za ta denar. Najmanj tvegana metoda je izbor podjetij z referencami in finančno stabilnostjo.
@fantocci: tule se strinjam. v dolocenih branzah, ce ni referenc, ni posla. prakticno ne glede na ceno. enostavno je prevec ostalih rizikov (termini, nacrtovanje) zadaj.

kar se pa gradbenistva tice pa: vsak za silo urejen izvajalec ima pri svojem dobavitelju materiala "odprt racun", torej jemlje material na dobavnico in dela obracun tedensko/mesecno. torej ce se nekdo naslika na gradbisce in rece, da rabi vnaprej denar za material, potem se mora vklopiti par alarmov.
Res, s svojimi zidarji sem šel večkrat v bližnji Merkur in smo jemali materijal "na račun". Ni bilo nikoli problemov, ker so očitno pravočasno poravnavali obveznosti.
Mi smo plačevali hišo po fazah. Ko je firma naredila dogovorjeni del smo plačali, pa potem tako naprej, ko smo videli da reči klapajo so dobili pa vnaprej. Po končnem obračunu pa so nekaj vrnili, pa ne ker bi bilo kaj narobe, samo avansa je bilo preveč. Še vedno v dobrih odnosih....
1 2 3
Iskanje po temi