Objave: 25
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni, sem nov na forumu in me zanjimajo vaše izkušnje s proizvajalci montažnih hiš. Namreč v kratkem se odločam za nakup montažne hiše po možnosti niskoenergetske pa me zanjima če bi mi kdo znal svetovat katerega izvajalca izbrat glede na ceno in ponudbo ki jo nudi? (v mislih imam marles, kager, lumar in leben)
Objave: 243
Teme: 13
Ocena:
0
Če si nov na forumu, lahko najprej prečešeš po njem, kjer je o tej temi napisanega že nemalo materiala...
Objave: 243
Teme: 13
Ocena:
0
Prosil bi te najprej, če bi se vsaj pisati naučil predno smetiš po forumu. Kam veliko začetnico in kdaj, ko to osvojiš pa počasi vključi tudi kakšno vejico, piko...
Da se dotaknem še tvojega vprašanja. Na tako butasto vprašanje,kot si ga postavil,sledi butast odgovor...
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
gospodic,
nekoliko kulture več bi se spodobilo. :wink:
Sem šel pogledat, pa ni veliko ( Komentari so že stari več ko leto in med tem se je že 100 ..) tako starih komentarjev!
"Leban" firme nisem našel : <!-- m --><a class="postlink" href="http://montazne-hise-on.net/domaci.html!">http://montazne-hise-on.net/domaci.html!</a><!-- m -->! Nas boš še podučil, kako kvalitetni so; kakšne so refernce; prerez stene - stropa- tlaka.
Na njihvi spletni starni je premalo podatkov za primeren komentar, ki si ga želiš!
Cena in ponudba se razlikuje od ponudnika do ponudnika ter investitorja do investitorja. Kot si navedel ponudnike ( mislih imam marles, kager, lumar in leben) so kar različni izvajalci montažne hiše.
Verjetno najcenejši je Marles. Verjetno sledi Lumar, nato pa Kager.
Debelina sten , ki je ekvivalentana eni do drugi, imajo vsi v ponudbi; tu se pač razlikuje cena! Zakaj, boš moral sam ugotoviti. :o
Razen z Leben firmo, sem delal z nekaj ostalimi ponudniki.
V glavnem nimam slabih izkušenj, napake delajo vsi po vrsti; kako jih odpravljajo/odzivnost je druga stvar.
V kolikor se potrudi tvoja ekipa (projektant, izvajalec nadzornik) , bo v vsaki (od naštetih hiš) hiši prijetno bivanje. :lol:
Lep pozdrav
Objave: 473
Teme: 6
Ocena:
0
Mi imamo predračune na mizi. Marles, Lumar, Rihter, Kager ....V ceni po tem vrstnem redu. V tem letu sva bila pri vseh na dnevih odprtih vrat. Čakava še Pegy dom, Juting...Pergola ni uspel ščarati predračuna nas želi videti, Jelovica ki je bil pa praktično prvi izbor pa še niso uspeli od sebe dati niti ene cene. Najprej so zahtevali idejni projekt, ko so ga dobili v treh tednih še nič niso uspeli zračunati .
Tko da po prvih vtisih in tabelah se cene razlikujejo glede na vgrajene materiale. Če daš na skupni imenovalec so nekje od 5000 do 10000 razlike. Odnos in način dela naju nagiba k Rihterju, Kager je drag, Marles so šlampasti, Lumar ima preveč dela. Toliko za enkrat...Če te še kaj zanima
Za Leben še nisem slišala. Kdo so to?
Ocena:
0
Se strinjam da so montažni graditelji na tem forumu že kar nekaj časa preseljeni, tko da svežih tem v tej smeri ni. Vsi se že s pohištvom ukvarjajo. Sem vesela da si temo odprl. Pa upajmo da se kdo javi, kateri gradi.
Objave: 15
Teme: 5
Ocena:
0
Tudi midva sva bila na dnevih odprtih vrat pri vseh omenjenih ponudnikih. Z odnosom sva bila najbolj zadovoljna pri Rihterju, katerim sva tudi zaupala "gradnjo" hiše.
Pa še to...tudi pri nama je bil predračun najdražji pri Rihterju, ampak je bilo v ponudbi vključeno res vse to, kar sva zahtevala. Za razliko od ostalih, ki pošljejo neko okvirno ponudbo, potem pa ostale stvari ponudijo kot doplačilo.
In ko sešteješ Rihter ni več med najdražjimi (med najcenejšimi pa tudi ne).
Ocena:
0
Me veseli smo tudi mi na tej poti...
Ocena:
0
modrookec odstrani se moje teme ker si totalno nekoristen, som16 ti pa pojdi k okolistu če ne vidiš dobro namreč firma je (suha grednja) leben in ne leban - Suha gradnja d.o.o.
ostalim pa hvala za informacije!
Je čist novi na tržišču in se ukvarjajo s skeletno gradnjo... srečal sem jih na enem sejmu, so baje finančno in tut kvalitetno precej zanimivi tak da bom si v bližnji prihodnosti ogledal eno izmed njegovih hiš..je pa res da sem se pogovarjal z lastnikom te firme in mi je dejal da on nič ne daje na propagando preko spleta, namreč povabi te na gradbišče in ti stvari tam pokaže in razloži kar se mi zdi dobro.
Na rihterja se še sicer nisem obrnil ampak bom jih obiskal. Moj favorit je še zaenkrat marles zato ker delam na terenu, obiščem 10-20 hiš dnevno, pri vsaki montažni vprašam za izkušnje z hišo in (ne da navijam za njih) poznam marleske stare tudi do 30 let in nobeden še mi ni rekel žale besede čez njih. Kje pa bi najel nadzornika gradnje to pri enaki firmi kot kupim hišo verjetno ne, ker pol tak nisem nič neredo. To treba verjetno poiskat čist tujega nadzornika ali?
vuego odstranil povezavo na spletno stran... uporabite Google
Ocena:
0
Nam je osnovi narisal idejni projekt njihov arhitekt, načeloma sva bila z njim zadovoljna predračun je tudi še kar, vendar je v izvedbi verjetno razlika.. drugi projektanti nam rišejo naprej, da pridemo čim prej do gradbenega. Kje se bomo odločili še ne vemo..Je pa res, da danes vsi delajo kvalitetnejše kot 10 let nazaj in mislim da je življenje in bivanje v enrgetsko varčnih hišah katerega koli proizvajalca ugodno..Nekih standardov se morajo držati, kakšno sestavo sten izbereš in kako je izvedena je stvar odločitve in sistem dela proizvajalca... Če sem prevelik optimist se opravičujem. Upam na dobro odločitev in ugoden izid.
Zanima me tudi izvedba in gradnja Pegy doma, čakamo še njihov predračun. Prvi stik se mi je zdel v redu, zanima me, če ima kdo v zadnjem času z njimi izkušnje. V letu, dveh, se lahko vse spremeni. Brskala sem po temah vsesorte prebrala, odločitev pa je osebna in odvisna od mnogih faktorjev. Vedno na koncu prevaga cena........ :?
Objave: 66
Teme: 5
Ocena:
0
Glede izbire izvajalca je pri nama igralo vlogo veliko faktorjev. Na sestankih sva bila pri večini slovenskih proizvajalcev montažnih hiš (skeletne gradnje nisva gledala) in prva stvar, ki nama je pomagala k odločitvi je bil odnos do naju (torej, kako so se zavzeli, kakšen je bil način komunikacije). Verjetno se marsikomu zdi smešno, da je to imelo tako velik vpliv, a midva sva si predstavljala to nekako tako, da je pač pri montažni gradnji potrebno veliko komunikacije z izvajalcem (saj si kot kupec ves čas bolj kot ne opazovalec gradnje hiše). In tako sva lahko takoj izločila nekaj izvajalcev. Naslednji faktor je bila seveda cena sorazmerno s kvaliteto in pa obiski nekaj dnevov odprtih vrat, ter strank, ki bivajo v montažnih hišah in njihove dejanske izkušnje-vse to naju je na koncu pripeljajo do Lumarja. V ožjem izboru pa sta bila še Marles in Prodom.
Ocena:
0
Ja saj to je res pomembno koga izbereš ker investicija ni mala in ni to avto da ga lahko kupiš,dalje prodaš in greš po drugega če ni si zadovoln z njim. Tut meni največ pomeni tisti prvi vtis ki ga dobiš na teh sestankih kajti tako opaziš strokovno podovanost osebe katera ti svetuje s tem pridobiš ali tudi ne zaupanje. Tak da ja počasi od ponudnika do ponudnika, mudi se mi ne do spomladi bom že našel nekaj kvalitetno-ugodnega.
Te skeletne gradne pa so kar precej zanimive postale sem opazil v zanjem času ljudje se kar zanjimajo zanj.