PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Gradnja vkopane kleti - ponudba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cav,

zbral sem par ponudb in tale me je najbolj prepricala. Imam tudi cenejso, samo je precej bolj spartansko narejena, niti ponudnik ni izgledal prepricljiv. Imam pa jasno tudi ponudbo za 27.000€Smile
Tale ponudnik pa mi deluje najbolj zanesljiv.

Lahko nekdo vrze uc na tole ponudbo in oceni, ali je kje pretirano draga?

<!-- m --><a class="postlink" href="https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uZho0jBzmICc41qdYmOSivHppQ5GWwmHW_SyaxJ698g/edit?usp=sharing">https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing</a><!-- m -->

Gre se pa za objekt tlorisa:
[attachment=o21047]

Notranja visina je 3m (tlake bom sam delal potem kasneje)
Spodnja plosca je 25cm, zgornja 35cm.
Betonski bloki z betoniranimi stebri.
Garazna vrata 247*328.
Prekrito zgoraj z 50cm zemlje.
Zakopano v tako zadevo:
[attachment=o21046]

Upam, da nisem katerega pomembnega podatka pozabil.

Priložene datoteke
.png   tloris-klet.png (Velikost: 10,43 KB / Prenosi: 51)
.jpg   DSC_0287.JPG (Velikost: 171,83 KB / Prenosi: 3669)
SubjectX,
pomislek samo pri vgradnji / ceni podložnge betona.
Lep pozdrav
Napacna granulacija?

Ker drugace ce gledam po cenikih betonarjev je ta granulacija malcek drazja od "navadne"..
Preklada nad vrati, dodatna horizontalna vez na sredini etaže, drenažno nasutje (tu lahko hitro naraste cena). Dobro da je popis vendar manjka nekaj postavk. Armature bo zaradi omenjenih postavk malo več. Plus še kaj več če se bo vgrajevalo tako od oka. Sklepam da armaturni načrt ne obstaja.
Uff, takole zadevo delat brez armaturnega načrta? Confusedhock: Reskiraj še par 100 eur in najemi enega statika.
KeCko, hvala za mnenje. Sem ga ze kontaktiral in bomo ponudbo korigirali.

Kar se pa tice reskirati se par 100€ je pa moj pogled tak: par 100€ tam, pa daj se par 100€ vec v zelezo za zihr, pa naredi za par 100€ vec troslojno hidroizolacijo, pa ko si potem ze ravno tam, daj raje za par 100€ vec in kar zabetoniraj stene, ampak ce si ze tam pri tej cifri potem res ni problem dati par 100€ vec se za kombi plosce na stropu. K si pa ze glih na 27.000€ za 40m2 GARAZE, pa res ni problem se dati par 100€ vec in narediti se en stuk nad garazo, razgledni stolp in fontano pred njo.
Za to se gre... Prvič par sto evrov, da te pol nobeden ne bo mogel več o pri betonu, zelezu ipd in

Ne gre za to, da bi te tudi izvajalec hotel nategniti, ampak ko delaš čez prst pa res raje daš preveč kot premalo. Če pa točno veš kaj in koliko kam, potem nadaljnji nepotrebni stroški izginejo.
Razumem, samo nazalost je tako, da smo vsi omejeni na budgetu in se mi zdijo cifre 16.000€ za 40m2 garaze absurdne..

Ce je res nebi potreboval (hise nimam podkletene..) za tisto kisto krompirja in da motor pozimi zascitim, se vsekakor nebi spogal z takimi stroski.

Potem pa da moram imeti se stroske za storitve, ki bi jih naj znal tudi gradbenik oceniti, ce je zaupanja vreden in ima nekaj izkusenj, se mi zdi pa res nepotrebno. Tukaj leti predvsem kritika nad ubijalske cene teh dodatnih storitev. Razumem, da imajo statiki, arhitekti, projektanti neko znanje v katerega so vlagali, ampak ko enkrat vidis, kaksne cene ti upalijo v ponudbah se resno vprasas, kdo je tukaj nor.
Statika je menda ja osnovna storitev, ne dodatna. Drugače dobiš nekaj takega :

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=65454&start=0">viewtopic.php?f=5&t=65454&start=0</a><!-- l -->
SubjectX Napisal:Razumem, samo nazalost je tako, da smo vsi omejeni na budgetu in se mi zdijo cifre 16.000€ za 40m2 garaze absurdne..

Ce je res nebi potreboval (hise nimam podkletene..) za tisto kisto krompirja in da motor pozimi zascitim, se vsekakor nebi spogal z takimi stroski.

Potem pa da moram imeti se stroske za storitve, ki bi jih naj znal tudi gradbenik oceniti, ce je zaupanja vreden in ima nekaj izkusenj, se mi zdi pa res nepotrebno. Tukaj leti predvsem kritika nad ubijalske cene teh dodatnih storitev. Razumem, da imajo statiki, arhitekti, projektanti neko znanje v katerega so vlagali, ampak ko enkrat vidis, kaksne cene ti upalijo v ponudbah se resno vprasas, kdo je tukaj nor.

Ocena ni isto kot izračun, plačaš pa oboje, le da se tega 'šparovni' investitorji ne zavedajo.

Kolk pa je cena izračuna? Mislim da bi ti povprečen statik zadevo zelo pocenil, glede na nenavadne dimenzije v tvoji ponudbi...
Najcenejsi statik mi zeli vzeti 500€, pa se to samo, ce mu dostavim PGD od obstojece hise..

Vsi ostali so bili 1200€+..
Citat:Za to se gre... Prvič par sto evrov, da te pol nobeden ne bo mogel več o pri betonu, zelezu ipd in

Ne gre za to, da bi te tudi izvajalec hotel nategniti, ampak ko delaš čez prst pa res raje daš preveč kot premalo. Če pa točno veš kaj in koliko kam, potem nadaljnji nepotrebni stroški izginejo.
In pridemo do takih absurnih številk, kot so bile podane spodaj:

Citat:Najcenejsi statik mi zeli vzeti 500€, pa se to samo, ce mu dostavim PGD od obstojece hise..

Vsi ostali so bili 1200€+..
In veste kaj je v takem primeru veliko ceneje? Pretiravati v materialu, v železju, pa bo v vsakem primeru boljše (do meje, kjer ga bi bilo preveč se ne bo prišlo), pa še ceneje.

Zdaj pa mi naj en pove kje je potem smisel statika v takem primeru?

Še enkrat izpostavljam: smisel statika v takem primeru. Da se ne bo kdo zapel v to izjavo. Statik je seveda ogromnokrat nujno potreben, ogromnokrat je pa tudi čisto brezvezen strošek in delo ker lahko z višjim stroškom materiala pretiravaš ampak vseeno prideš krepko pod stroške statika.
Saj garaža običajno je absurden strošek, nivo absurdnosti niha skladno z vrednostjo krip v njej.

K absurdnosti številk pripomore odsotnost arh. načrta in 22% davek za pitance. Sem še vedno mnenja da v konkretnem primeru izračun poceni izvedbo.

V glavnem glejte da se bo dala stvar legalizirat (če ni papirjev)...
Ja, tudi na to studiram skozi, da bom delal v mejah, ki so mozne za legalizacijo.

Hvala drugace za mnenje, vsako steje!
Razponi na tlorisu so kar konkretni. Nekaj dodatnih elementov ti je naštel že KeCko. Poskusi najti vsaj izvajalca, ki zna tudi kako statiko preračunat.

Tudi mi smo delali podobno vkopano garažo dimenzije 6m x 6m s tem da zgornja plošča visi še 2,5m čez kot nadstrešek. Imamo pasovne temelje in zgornja plošča ima naklon v teren zaradi odvodnjavanja. Za ta podvig sem seveda najel statika in mi je poleg izračuna dal še par dodatnih idej, ki jih je zidar s pridom izkoristil. Med vrati recimo nujno pazi kako boš dimenzioniral nosilec, da ti ne bo delal zgage pri npr. montaži dvižnih vrat. Vrata boš verjetno imel dvoja, podobno kot mi?
1 2
Iskanje po temi