Živjo,
Preden se s punco spustiva v urejanje mansarde, me zanima finančna plat.
Gre se za dnevno sobo in kuhinjo, ki bosta kot en prostor, spalnica in kopalnica sta že urejeni.
Mogoče še pleskar ( bandažiranje, brušenje, beljenje) in če v razno drobnarijo paše tudi elektromaterial (kablovje, cevi, doze, vtičnice itd.), potem daj še par sto € zraven. Potem manjkajo še kotne letve, okenske police,... Pa ravno danes sem gledala račune ... 5 velux strešnih oken enakih dimenzij, z vgradnjo in tistim izolativnim okvirjem je naju prišlo majčkeno manj kot 4000€ (za 3 okna sva poleg senčnikov še siesto vzela).
Morda stroski odvoza trenutnega materiala (roba, estrih, morebitna izolacija pod estrihom)
Razmisljaj o izolaciji, vsaj zvocni za pod estrih. Cca 150eur
Odvisno kako sta narejeni drugi dve sobi.
Groba vodoinstalacija se nekaj malega ce se ni
Naceloma pa je to to
El. omarica je že na hodniku.
Klima bo najbrž obvezna ja, vendar letos še ne pomoje, ker bo končano nekje v jeseni(upam).
Trenutno je v tem prostoru kup desk in ostale navlake, ki se nabere z leti in je večinoma gorljiva, tako, da bo šla na grmado. Po tleh ni nič, samo betonska plata ter kamena volna, tako, da kakega odpada ni. Zvočna izolacija vsekakor, saj bo v dnevni hišni kino, drugače pa ne hodiva po petah Vodoinstalacija je že, in tam kjer je, bosta korito ter pomivalni stroj.
Tudi če klime še ne bo, na primerno mesto za notranjo enoto postavite električno dozo in pa cevi, ki bodo povezovale notranjo in zunanjo enoto ... sedaj to lahko skrijeta v stene, kasneje bo pa vse skupaj lahko izvedeno samo z razbijanjem na fišno pobeljene stene notri ali fasade zunaj ali z vgradnjo parapetnih kanalov, kar pa tudi ni najlepše.
Trenutno sem tudi v takem projektu. Sedaj imam majstre za omete doma za priblizno 150 m2 in me bo prislo 1000e. Drugace pa okoli 20k mene pride ker sem se komplet streho menjal z petimi stresnimi okni enakimi ki so bili z montazo 2500 in brez sencil.
Streha 10500
Voda in centralno z radiatorji 2000
Elekrtrika 1000
Ometi 1000
Gips strop 1300
Vrata 4 kom 800
Laminat 800
Ploscice za 22m2 kopalnice 500
Plus fina instalacija ele. In vodovod ter malarija.
In se kaksni nepredvideni stroski.
To je za 80 m2 mansarde.