PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Spravilo lesa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je mogoče kdo na tekočem s cenami za posek in spravilo lesa?
Je cena 27 oz. 32 EUR/m3 sprejemljiva oz. kakšna se vam zdi spodnja specifikacija?

Priložene datoteke
.jpg   les.jpg (Velikost: 78,68 KB / Prenosi: 5309)
Cena poseka in spravila lesa iz gozda so odvisne od več dejavnikov: debelina in vrsta drevja, nagib terena, dostopnost (dolžina vitljanja) in spravilna razdalja. Za cene se obvezno dogovoriš pred začetkom del.

Napiši še kakšen je teren in oddaljenost od kamionske ceste. Je bil pa les slabše kvalitete, saj je samo dobrih 10% hlodovine, kar je zelo malo.

Na storitev posek in spravilo lesa se obračunava 9,5% DDV.
(SEZNAM DOBAV BLAGA IN STORITEV,
ZA KATERE SE UPORABLJA NIŽJA STOPNJA DDV (12) živali za pitanje, semena, sadike, gnojila, fitofarmacevtska sredstva, biotična sredstva
za varstvo rastlin ter storitve, ki so namenjene izključno uporabi v kmetijstvu,
gozdarstvu in ribištvuWink
Teren ni zahteven, težavnost je opredeljena kot nizka.
Oddaljenost od ceste je za en del več kot 500 m, zato je tudi obračunana postavka 7 EUR/m3 za en del.
Glede cene je v bistvu tako, da sva se dogovarjala, da se odkup lesa kompenzira z izdelavo gozdne ceste. Sedaj je naredil vmesno kalkulacijo in se mi zdi, da se po tej kalkulacijo ne bo izšlo tako kot sva se dogovorila.

Za DDV pa ne vem...so različne razlage. Si kje našel kaj "uradnega", da to res velja?
Prvigraditelj Napisal:  Za DDV pa ne vem...so različne razlage. Si kje našel kaj "uradnega", da to res velja?

Glej ZDDV-1 priloga1- člen citiran zgoraj

100% drži.

Ostalo ne bom komentiral.
Ni potrebe, sam vem da sem kreten...ampak še vedno verjamem v fer odnos, pa me vmes kdaj po buč udar.
Pred kratkim sem tudi jaz nekaj prodajal.Cene spravila in sečnje se gibljejo od 7e navzgor.Smreka celuloza od 20-22e.Bukev goli 31e/m3.
Spravilo in sečnja od 7€ navzgor? To bi pa res rad videl ja.

Drugače je v naših koncih posek in spravilo nekje od 16€ naprej. Če je teren nedostopen je lahko spravilo dražje kot les sam.

Drugače pa ne vem kje si našel cene 27/32? Kot vidim je 20/22 +ddv, kar je pa okej cena.
Mislil sem sečnja 7e,spravilo 7e.
T0RN4D0 imaš prav ja...prej mi je poslal drugačen obračun po kubiku...kjer je bilo 20 EUR (za posek in spravilo) + 7 EUR (dodatek za prevoz s prikolico po vlakah daljše od 500 m).

Hvala vsem.
Iskanje po temi