PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena opaža za stopnice (škarpe, . . . .)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V predračunu za rušenje stopnic in izdelavo novih (betonskig) imam tudi postavko - opaž stopnic 11m2 cena 480,00 €
Vprašanje : Je po končanem betoniranju opaž MOJ, ali je "izposoja fršolnge" tako draga ?
Hvala za odgovor !
Dobra! To je cena postavitve! Za stopnice ti gre za 1m3 betona in nekaj palic železa, skupen strošek okrog 100 EUR. Od tu dalje je dodana vrednost.
Je to samo opaženje ali tudi podpiranje?
Sicer so vsake stopnice poglavje za sebe, tako da je vsak tak opaž "unikat".

Ne vem, kaj si izvajalec lahko pomaga z rabljenim, ti pa boš tudi zelo težko tiste dile ali opažne plošče še kaj porabil. No razen spodnjih. :wink:
Urs Napisal:Dobra! To je cena postavitve! Za stopnice ti gre za 1m3 betona in nekaj palic železa, skupen strošek okrog 100 EUR. Od tu dalje je dodana vrednost.

OPAŽ!

To je 43,63€ za m2 opaža stopnic. Brez betona.
To pomeni dobava vsega materiala na lokacijo. To pomeni postavitev opaža in njegovo opiranje. To pomeni žaganje in rezanje ter opasovanje opaža. To pomeni tudi vse vijake, žeblje in podporje!
Predračun :
1. Rušenje obstoječih stopnic in odvoz na deponijo . . . 360 €
2. Izkop za nove temelje . . . 78 €
3. Opaž ... 480 €
4. Betonirtanje temeljev (MB30) . . . 99 €
5. Betoniranje stopnic (MB 40) . . . 250 €
6. Dobava in vgradnja armature . . . 280 €
VSOTA je cena predračuna za stopnice !
vprašanje : Je "fršolnga" moja ali od izvajalca ? Opaž, s katerim je fršolal je bil uporabljen XXX krat . . .
Opaž je izvajalčev.
In za tak opaž zaračuna 480 € ? ? ? HALO ........
PA saj ti ne zaračuna MATERIALA za opaž. Zaračuna ti uporabo le tega (nekaj ga gre papa potem) in pa vse DELO s le tem...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
opaz ni tvoj, to je cena dela in materiala.

11m2 stopnic ni malo, poleg tega je zelo odvisno kaksen "dizajn" stopnic imas.
klasicen podest se hitro postavi, ce imas zavite je dela juhuhu. V prvem primeru se mi zdi opaz malo drag, v drugem niti ne.
:roll: Ima i drugih.

Sem ti pa zgoraj opisal in pojasnil za kaj gre.

Skratka - opaž kamor bo vlil beton mora narest.

Zdej - ti se ne poglabljaj veliko v to - koliko XXX krat je bilo kaj že uporabljeno.

Je pa cena za vse skupaj - ne samo za tiste opažne plošče in dile, ki jih ti vidiš. nenazadnje se lahko dogovoriš, da TI nabaviš material za "fršolngo", pa naj to on samo opaž naredi.

Boš nemalo presenečen nad razliko.

Je pa to tako nekako, kot če primerjaš ceno "dunajca" doma in v gostilni.
Je verjetno doma cenejši.
Ampak v oštariji je v ceni tudi hladilnik, pa ponev, pa olje, pa krožnik, pa pomivanje, pa ................. :wink: :lol: :lol:
Cena za narejene stopnice je v mejah normale. Brez veze, da preučuješ posamezne postavke. Če te še vedno žre in nimaš ugodnejše ponudbe, izračunaj, za koliko bi jih naredil sam (vse: izkopal temelje, naredil opaž, zvezal železo, zabetoniral in razopažil+ ves material, ki bi ga za to porabil). Če bo razlika za tebe pomembna in to znaš, potem naredi, če ne: nehaj se čudit in žret ali dobi druge ponudbe.
Brez rušenja starih je tole , če je 16 stopnic, 74€ po fertik stopnici.
Za primerjavo: dve leti nazaj sem dal za opažovanje 8m2 stopnic 256 EUR (32EUR/m2). Zidar je bil sicer poceni, kvaliteta pa temu primerna. Zdi se mi, da je bilo 15 stopnic v U brez vmesnega podesta.
ferdo339 Napisal:Cena za narejene stopnice je v mejah normale. Brez veze, da preučuješ posamezne postavke. Če te še vedno žre in nimaš ugodnejše ponudbe, izračunaj, za koliko bi jih naredil sam (vse: izkopal temelje, naredil opaž, zvezal železo, zabetoniral in razopažil+ ves material, ki bi ga za to porabil). Če bo razlika za tebe pomembna in to znaš, potem naredi, če ne: nehaj se čudit in žret ali dobi druge ponudbe.
Točno tako!
Me zanima zakaj Urs in podobni, ki tako udrihajo čez ceno opaža, ne podajo svoje ponudbe, za koliko bi oni to naredili.
Iskanje po temi