PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev cena polaganja kanalizacijskih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Zanima me koliko bi prišel izkop in polaganje kanalizacijskih cevi na tekoči meter. Potrebno je še zasipati greznico. Koliko stanejo potrebne cevi,in material in koliko računajo mojstri za njihovo urno postavko.

Lp
Bo treba pa malo bolj natančno opredelit:

- vrsta cevi oz. kanalizacije (meteorna - sive, fekalna - oranžne,...)
- velikost cevi (fi - premer)
- je potrebno cevi obbetonirati? obsuti s finim peskom? ali le z izkopanim materialom (npr. zemlja)?
- globina cevi oz. izkopa? je potrebno tudi kaj štemati? dostop s kamionom in strojem?
- ter seveda koliko metrov cevi je za položiti Smile

Cene so lahko od 15 €/m1 naprej (govorim na pamet).

Kako velika pa je greznica? Sklepam da se zgornji del samo poruši in zasuje z materialom?
Se navezujem na staro temo, vendar uporabnih odgovorov tudi v drugih podobnih temah ni. Lepo prosim, če je komu polaganje kanalizacijskih cevi izvedla komunala ali drug izvajalec (izkop po cesti, polaganje cevi, zasutje), da napiše ceno za koliko so mu to izvedli oz. za koliko so mu kaj izvedli. Za primer:čaka me izkop 30 m po asfaltirani cesti , globina izkopa 1m, cevi fi 160 (2x30m za fekalno in meteorno vodo).
obnova_hise Napisal:Pozdravljeni!

Zanima me koliko bi prišel izkop in polaganje kanalizacijskih cevi na tekoči meter. Potrebno je še zasipati greznico. Koliko stanejo potrebne cevi,in material in koliko računajo mojstri za njihovo urno postavko.

Lp
Jst sm raje sam prijel v roko lopato in se lotil.
- če bi imel kopača, bi bil izkop za tistih nekaj cevi tako velik, da bi potem rabu 2 kamjona peska, da bi vse zasul.
- jaške daš not na križiščih, padec med 1% ali 2% proti greznici, ki je pred tem zasuta.
- sam se bom postavljanja cevi lotil od greznice proti jaškom.

Baje pa da majstri ne računajo malo, saj so take vrste dela najbolj za**bane.

Za cevi pa priporočam ETC d.o.o. iz Šempetra pri Novi Gorici. Cene skoraj 2x cenej kot pri konkurenci.

Lp
Pikc
zadeva ni tako enostavna kot se sliši! če kanalizacija NI izvedena pravilno lahko pride do posedanja->zastajanje odpdnih voda->mašitev kanalizacije.

cena izkopa pa je seveda odvisna od same lokacije->ali je na trasi kaj podzemnih vodov ali je "čista trasa". koliko je jaškov na trasi...

Pri prekopu ceste pa je potrebno všteti še strošek zapore ceste (ki pa znese nekje 1500-2000€).

ravno sedajle sem zaključil projekt 20m kanalizacije po cesti, prevzem s strani upravljalca BP.
alkoholik a starejših tem ne najdeš?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
uf šele sedaj opazil da so to staaaareee teme...

no morda bo komu odg koristil...
Lep pozdrav, da ne odpiram nove teme, me zanima trenutna situacija na tem področju. Izvajalec mi je napravil predračun, kjer pride izkop, polaganje in zasipanje (se pravi komplet, skupaj z materialom) 30 eur/m . Je cena realna?

LP
Pridobi se en ali dva predracuna drugih izvajalec pa bos videl...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Jaz sem placal 30 eur po metru. Kopalo se je cez travnik. Blo 40 metrov pa je kr dobr udarl po žepu. Cene so od 25 do 35 po metru kokr sm spraševal.. ta za 30 je takoj naredil.
Iskanje po temi