PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Udarna kladiva mi vibrirajo ne tolčejo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam novi Bosch GSH 500 in še eno cenejše iz Hoferja udarna kladiva.

Sedaj moram razbiti estrih in sem z obema rabil 10 min, da sem poštemal 10 cm estriha. Občutek je kot da vibrirata in ne tolčeta.
Če bi bilo to samo z enim bi rekel da je pokvarjeno. Ampak obe štemarci sta skoraj da novi, še posebej Bosch, ki ni delal 1h.

Ali je imel kdo podobne izkušnje ali pa idejo kaj bi to bilo?

Evo sem se na hitro posnel. Sem štemal čisto na robu, ki ga komaj odbije. Dleta so nova. Sem probal z malo pritiska pa potem z veliko pritiska.
Za trenutek se vidi ko štemarca iz Hoferja "zagrabi" in odbije kos, potem pa spet bolj vibrira kot tolče.
https://www.youtube.com/watch?v=lvJWExssZ3s
Poglej navodila in nastavitve. nato poglej kje se vstavi mast - to bo nekje na predelu ohišja pred sistemom udarne oz. SDS glave.

Tvoj video ni na voljo.
Sicer je vse odvisno tudi od trdote površine, ki se ruši, vendar estrih naj bi ne bi imel ravno kakšne hude trdote. Potem je treba uporabiti tudi različna dleta in pa pod določenim kotom iz različnih strani. Jaz imam sicer makito in sem tudi mel včasih občutek, da bolj deluje name, kot na rušečo podlago. Vsekakor je nekaj prakse dobrodošlo.
Jp jp najprej mast zrihtat! Drgac pa je to normalno... ko stemarco naslonis na estrih ne akace vec masina... samo  "vibrira" kot pravis. Drugace bi ti zrukalo roke in vse sklepe... vprasanje je samo koliko vibrira.

Jst s temi "malimi" stemarcami vedno raje lukne v beton navrtam pa potem poskusim raztolct... bolj trd ko je beton, vecji problem... sam 7J udarca bi moralo estrih odbit brez problema...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Probaj pod kotom pa brez neke sile pritiska
Jaz imam z mojo nizkocenovno podoben problem.
Dokler se ne ogreje ne štema, ampak samo vrti.
Pozimi pač traja dalj časa.
To je nekako to.

Estrih je nov, precej debel, štemarice pa tudi niso vsemogočne - na vsak način rabiš moč prek 1 kW če želiš kolikor tolikor dovolj moči za hitro štemanje.
(koliko moči imata obstoječi?)

Če imaš pri roki 5 do 10 km macolo se postavi z druge strani in kresni po robu estriha..morda boš celo hitrejši.
Citat:To je nekako to.

Estrih je nov, precej debel, štemarice pa tudi niso vsemogočne - na vsak način rabiš moč prek 1 kW če želiš kolikor tolikor dovolj moči za hitro štemanje.
(koliko moči imata obstoječi?)

Če imaš pri roki 5 do 10 km macolo se postavi z druge strani in kresni po robu estriha..morda boš celo hitrejši.

Tako je.
Ok, mogoce si drugace razmisljamo kaj je "estrih" oz. obsajajo zelo razlicne izvedbe le tega.
Jaz imam priblizno takole trdoto!
How to break up concrete

In sele po ogledu tega in se parih posnetkov sem dojel, da mogoce pa ni stemarica fuc, ampak je to prevelik zalogaj za njo. Se pravi, bi rekel, da sem kupul dobro stemarco za v opeko in ploscice, ne pa za 5 cm betona.

Sem probal z macolo, je slo hitreje (kot s stemarco ali na zgornjem posnetku), samo sem bil tudi jaz hitreje kaput Sad
Hvala vsem za vse nasvete!
Torej, verjetno smo vsi pričakovali da naj bi šlo razbijanje estriha takole: Bosch GSH 500, razbijanje estriha[Slika: icon_biggrin.gif]
https://www.youtube.com/watch?v=J0t83hiHTLE

Torej, kaj so razile od prvega posnetka?
  1. Zaradi mraza, rabi stemarca 5 min da se ogreje! To je definitivno največja razlika!

2. Zelo pomaga, če se prej, na vsak meter enkrat, dvakrat udari z macolo, da se v estrihu naredijo razpoke.

3. Včasih se lepše odlomi kos, če se štema malo pod kotom.

4. V mojem primeru, je beton na robovih ca 15cm bolj trden/kompakten, kot potem v sredini.
Tako da ja, na zacetku sem v 1h razbil 2m2, sedaj ca. 10m2. Na koncu se mi zdi tale štemarca čisto Ok za tako delo, ker je relativno lahka, in na koncu moraš večje kose razbiti na manjše kar pa mislim, da se s to lažje naredi kot z močnejšo, pri kateri verjetno ne bi rabil prej načeti estriha z macolo, samo bi pa kasneje bolj trpel z razbijanjem na manjše kose.
Iskanje po temi