PodSvojoStreho.net Splošno Sam svoj mojster Izvedba detajla. Stik beton, les, stiropor.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Spet se obračam na vas. Nadstrešek se približuje zaključni fazi.
Imam pa vprašanje kako bi izvedel detajl stika ladijskega poda ter stiroporja z betonsko ploščo.

Spodaj skica kako bi izgledalo.
[attachment=o28429]

Za izvedbo se mi zdi da imam 3 opcije.
1. Les položim do betonske plošče in enako stiropor. Ker bo nadstrešek iz sprednje strani odprt me malo skrbi odtekanje morebitne vode v kolikor le ta pride v notranjost. Nevihta, sneg itd...

2. Les in stiroporo zaključim 2 cm nad betonom. Verjetno stiropor še malo višje da se spodaj namaže gor lepilo. Na koncu je zravnana linija slaba 2 cm od betonske plošče. Spodaj je odprto in ni nevarnosti za vodo. Ne vem pa kako je možnostjo izvedbe. Idealni bi bil kakšen odkapni fasadni profil ampak ne vem če je debelina 2cm dovolj za takšen profil.

3. Železni odkapni profil kot je na skici. Tukaj me malo skrbi kakšen profil dejansko dati saj se bo na zunanji strani dotikal zemlje. Razen če grem toliko višje ampak potem ne vem kakšna je prednost pred varianto 2. Tisto nekaj vode ki bo prikapljalo iz fasede na beton mi ni panike.

Skratka prosim za kakšen predlog in morebitno boljšo rešitev.

lp

Priložene datoteke
.jpg   StikBetonLadijskiPodStiropor.jpg (Velikost: 225,54 KB / Prenosi: 744)
Kaj pa, če spodaj na beton najprej daš pločevinasto obrobo, visoko ene 15 cm? Da dobiš kot en pločevinast cokel? Z opažem greš zgoraj malo čez. Obrobo prilepiš na beton z kakšno Siko ali podobno. Na vrhu obrobe narediš zgib, kjer je zaključen EPS.
S tem boš les odmaknil od tal, da ga ne bo namakalo škropljenje od tal.
Btw čemu 2cm te izolacije?!
Stiropor je samo medij da gor naredim zaključni sloj fasade.
Ni vzdrževanja lesa iz zunanje strani. Če ima kdo kakšno drugo idejo sem odprt za predloge Smile
Tudi mene zanima ta izvedba. Kako ste potem naredili?
Na konstrukcijo OSB. Če hočeš opaž, potem OSB samo spodaj (pol širine 30cm). Premažeš z ibitolom cokel. V vogal stika OSB in betona trikotno letev. Potem hidroizolacija cokla na beton z Izotekom (dobi se tudi samolepilni za montažne bajte). Sledi klasika. Spodaj cokel iz stirudura, naprej stiropor. Mrežica, 2x lim in zaključni.

Detajli:

Stiropor lepiš z purpenom in fiksriraš z vijačenjem. Vijak je lahko lesni, toliko dolgi, da gre čez stiropor in zadaj v les. Uporabiš še wedi podložko. 

Ko je položena hidroizolacija, lahko zapurpenaš od znotraj stik Plata in OSB. Če je možno hidroizoliraj lopo še od znotraj. Tudi stiropor po tleh in čez estrih ni slaba ideja, da ne bo težav z kondenzom. 

Poskrbi za prezračevanje in žlebove in pa tudi drenažo.

Na konstrukcijo OSB. Če hočeš opaž, potem OSB samo spodaj (pol širine 30cm). Premažeš z ibitolom cokel. V vogal stika OSB in betona trikotno letev. Potem hidroizolacija cokla na beton z Izotekom (dobi se tudi samolepilni za montažne bajte). Sledi klasika. Spodaj cokel iz stirudura, naprej stiropor. Mrežica, 2x lim in zaključni.

Detajli:

Stiropor lepiš z purpenom in fiksriraš z vijačenjem. Vijak je lahko lesni, toliko dolgi, da gre čez stiropor in zadaj v les. Uporabiš še wedi podložko. 

Ko je položena hidroizolacija, lahko zapurpenaš od znotraj stik Plata in OSB. Če je možno hidroizoliraj lopo še od znotraj. Tudi stiropor po tleh in čez estrih ni slaba ideja, da ne bo težav z kondenzom. 

Poskrbi za prezračevanje in žlebove in pa tudi drenažo.
Iskanje po temi