15.5.2017 ob 12:57
Preko cele hiše mi do siol box-a pride en UTP kabel, ki služi za gledanje televizije. V drugi sobi (tri metre proč) bi gledal še eno televizijo. Kolikor sem uspel poguglat rabim še en siol box in pa povezavo le tega z ruterjem. Skoraj nemogoče oziroma problematično bi bilo vlečt še en UTP od ruterja do druge televizije. Menda bi lahko pokoristil proste parice iz obstoječega UTP kabla in jih spojil na drugi UTP in to vlekel naprej. To se mi zdi bolj packarija in izhod v sili.
Nekako sem se segrel za uporabo mrežnega stikala pred prvim siol boxom in potem bi vlekel iz stikala UTP-je na oba box-a. Zanima pa me kakšne karakteristike mora imeti stikalo da bi to delovalo. Vidim, da so stikala od 5 EUR naprej. Zamislil sem si enega za 20 EUR in prilepil karakteristike:
Mrežno stikalo TP-LINK TL-SG105 je zanesljivo in učinkovito 5 portno stikalo za vaše domače ali pisarniško omrežje. Podpira gigabitne hitrosti. Zagotavlja nizko porabo energije, saj z efektivnimi tehnologijami prihrani kar do 84% energije in tako postane odlična rešitev za domača in pisarniška omrežja.
- inovativna energetsko učinkovita tehonologija prihrani do 84%
- podpora IEEE 802.3x flow control za Full Duplex in backpressure za Half Duplex
- jekleno ohišje za na mizo ali montažo na zid
- QoS (IEEE 802.1p), IGP snooping
- 15K Jumbo frame izboljša prenose velikih datotek
- Auto-MDI/MDIX izniči potrebo po crossover kablih
- podpira MAC address auto-learning in auto-agin
- Fanless
- Auto negotiation
- 802.1p in DSCP QoS
- ne potrebuje dodatnega nastalvljanja
Več na uradni strani
Proizvajalčeva koda TL-SG105
EAN koda 6935364021146
Proizvajalec TP-LINK
Namestitev: namizni
Vrsta stikala: Unmanaged
Standard: IEEE 802.3/802.3u/ 802.3ab/ 802.3x, CSMA/CD
Vmesniki: 5x 10/100/1000Mbps
Zmogljivost: Število paketov na sekundo: 7,4Mpps
Jumbo frame: 15KB
Programske funkcije: Green tehnologija zniža porabo do 65%, 802.3X Flow Control, podpora 802.1P/DSCP QoS, IGMP Snooping funkciji
Poraba: do 2,46W
Dimenzije: 99.8 x 98 x 25 mm
Garancija 24 mesecev
Vsebina paketa: stikalo, napajalni adapter
Število POE portov: No
Prosil bi, če se kdo spozna na te podatke, da bi mi povedal, če mi bo stvar delovala.
Nekako sem se segrel za uporabo mrežnega stikala pred prvim siol boxom in potem bi vlekel iz stikala UTP-je na oba box-a. Zanima pa me kakšne karakteristike mora imeti stikalo da bi to delovalo. Vidim, da so stikala od 5 EUR naprej. Zamislil sem si enega za 20 EUR in prilepil karakteristike:
Mrežno stikalo TP-LINK TL-SG105 je zanesljivo in učinkovito 5 portno stikalo za vaše domače ali pisarniško omrežje. Podpira gigabitne hitrosti. Zagotavlja nizko porabo energije, saj z efektivnimi tehnologijami prihrani kar do 84% energije in tako postane odlična rešitev za domača in pisarniška omrežja.
- inovativna energetsko učinkovita tehonologija prihrani do 84%
- podpora IEEE 802.3x flow control za Full Duplex in backpressure za Half Duplex
- jekleno ohišje za na mizo ali montažo na zid
- QoS (IEEE 802.1p), IGP snooping
- 15K Jumbo frame izboljša prenose velikih datotek
- Auto-MDI/MDIX izniči potrebo po crossover kablih
- podpira MAC address auto-learning in auto-agin
- Fanless
- Auto negotiation
- 802.1p in DSCP QoS
- ne potrebuje dodatnega nastalvljanja
Več na uradni strani
Proizvajalčeva koda TL-SG105
EAN koda 6935364021146
Proizvajalec TP-LINK
Namestitev: namizni
Vrsta stikala: Unmanaged
Standard: IEEE 802.3/802.3u/ 802.3ab/ 802.3x, CSMA/CD
Vmesniki: 5x 10/100/1000Mbps
Zmogljivost: Število paketov na sekundo: 7,4Mpps
Jumbo frame: 15KB
Programske funkcije: Green tehnologija zniža porabo do 65%, 802.3X Flow Control, podpora 802.1P/DSCP QoS, IGMP Snooping funkciji
Poraba: do 2,46W
Dimenzije: 99.8 x 98 x 25 mm
Garancija 24 mesecev
Vsebina paketa: stikalo, napajalni adapter
Število POE portov: No
Prosil bi, če se kdo spozna na te podatke, da bi mi povedal, če mi bo stvar delovala.