PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Pes laja na vsakega mimoidočega

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pse imamo pri hiši že 25 let. Človek bi dejal, da bi lahko vedel že kaj več o njih, vendar smo pe z vsakim imeli težavo, da je lajal na vsakega mimoidočega. Skratka, imamo ograjen vrt in ob dveh straneh lokalno pot, kjer hodi kar precej ljudi. Pes laja na vsakega, sicer je priden. Je zelo veliko izpuščen, poleg tega gremo z njim vsak dan vsaj 5 km na sprehod, kjer je spet spuščen, ker imamo to možnost. Pes je sedaj star 4 mesece in radi bi ga odvadili lajanja.
Sicer ga vsakič pokličemo in se odzove in neha z lajanjem, toda takoj, ko ni nikogar poleg, spet začne. Kako naj se lotim, da bi ga odvadil?
Ovratnica, ki ob laježu brizgne vodo.
Tako, kot je napisal predhodnik ali pa electronska ovratnica in daljinec in ko pritisneš dobi pes blag udarec elektrike in bo kmalu povezal, če zalajam na mimoidočega dobim stress ...... lahko pa ceneje urejate tako, da se kam skrijete in naštimate eno cev za vodo tja, kjer lajha in potem ko zalaja dobi šamar vode, samo malo vztrajen je treba biti in bo dojel, če zalajam me voda zalije, kar je neprijetna situacija in bo kmalu dojel.
In ne pozabite: Ko ne bo lajal dajte pohvalo in nagrado!

Lp
Toni
matofill Napisal:Tako, kot je napisal predhodnik ali pa electronska ovratnica in daljinec in ko pritisneš dobi pes blag udarec elektrike in bo kmalu povezal, če zalajam na mimoidočega dobim stress ...... lahko pa ceneje urejate tako, da se kam skrijete in naštimate eno cev za vodo tja, kjer lajha in potem ko zalaja dobi šamar vode, samo malo vztrajen je treba biti in bo dojel, če zalajam me voda zalije, kar je neprijetna situacija in bo kmalu dojel.

Ja in vi bi kr elektriko za vrat. Jo bom jst teb naštimal pa boš videl kk je to!!!
Dobijo se elektronske ovratnice z razpšilom, ki psu ne ugaja in to poveže z lajanjem. Problem teh ovratnic je da tudi takrat ne bo več lajal ko bi mogel. Bolje bi bilo psa odvadit z NE in z priboljškom nagradit, ko ne laja med tem ko gre mimo tujec.

Predlagam obisk izkušene pasje šole in tam boste dobili konkratne informacije. Ampak nikakor ne štroma na prvo žogo.

Lp Andrej
Vsekakor podpiram humane metode učenja in zato elektrika ne hvala.
JustMe Napisal:Ja in vi bi kr elektriko za vrat. Jo bom jst teb naštimal pa boš videl kk je to!!!
....................
Predlagam obisk izkušene pasje šole in tam boste dobili konkratne informacije. Ampak nikakor ne štroma na prvo žogo.

Lp Andrej

Stvar je izredno preprosta. Pes je čuvaj in prihod vsakega tujca mora najaviti z laježem. Če mu daš takoj komando TIHO brez preverbe zakaj laja, delaš napako.
Pravilen postopek je, da se na njegov lajež takoj odzoveš in mu daš na znanje, da si opozorjen. Pes je svoj namen dosegel. Sledi pohvala!!!! "Priden si, dobro je! Tiho zdaj!" Če še dalje laja, sledi bolj ostro poudarjena pohvala in komanda: "TIHO!" dokler ne utihne.
Če boš pesa šprical, tresel, nadiral, tepel,.... :evil: boš ubijal njegovo v genih zapisano čuvanje hiše in družine. Katastrofa.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Evo, da me je strah, da me bojo marsovci ukradli, ker nimam psa , da bi na njih lajal. Me pa v bloku čuvajo sosedovi cucki, ki lajajo tja v tri dni. Me prav zanima, koga kur*a odganjajo... Tlele jst vidim katastrofo čisto drugače, kot IBA.
Mi imamo pa obraten primer,pes skoraj nikoli ne laja ko kdo gre mimo ali pa pride do vrat .Star je 1leto-Smo bolj na samem in bi bilo dobro,da bi zalajal ko kdo pride.Saj včasih zalaja samo zelo malokrat.
jobizer Napisal:Mi imamo pa obraten primer,pes skoraj nikoli ne laja ko kdo gre mimo ali pa pride do vrat .Star je 1leto-Smo bolj na samem in bi bilo dobro,da bi zalajal ko kdo pride.Saj včasih zalaja samo zelo malokrat.

Ko zalaja ko pride nekdo k hiši (čeprav redko), preverite kdo je prišel in psa pohvalite - nagradite z Ja ali priden ja....
Pes če ne ve mora dojeti da je lajež pravilen in predvsem kdaj je prav da laja.

Lp Andrej
katastrofa...elektriko spuščat v psa...sej niste normalni.
Alea iacta est
pasja sola in vaje doma socializirajo vsakega psa. nisem verjel dokler nisem poizkusil s svojim psom.
sicer pa naj bi pes v urbanem okolju z vodnikom bil nevtralen (tiho), v domacem okolju (za ograjo) pa "sarf"!
Hvala vsem za odgovore, sem dojel. Samo v vednost dvomljivcev; s psom ravnamo zelo lepo, ni lačen, ni žejen itd.. Nekaj od svetovanega bomo zagotovo uporabili. Problem je predvsem med 21:00 in 6:00 uro, ko ljudje mimo hodijo v ali iz službe in jih je veliko, eni bi pa radi v miru spali.

Še odgovor tistemu, ki se pritožuje nad "tišino" svojega psa. Jaz ne vidim nobenega problema. Vsakdo pričakuje, da bo v vašem primeru prišel do vrat, nobeden pa ne ve, kako bo odšel. Vem za dva primera; psa sta bila tiho, obakrat je šlo za vstop tujca v garažo. Problem je nastal, kako iz garaže in eden je dobil spominek - ugriz. K sreči brez krvi! Zatorej, kar brez skrbi, morda je vaš pes mnogo bljših od vseh drugih!
salamander Napisal:..............
Še odgovor tistemu, ki se pritožuje nad "tišino" svojega psa. Jaz ne vidim nobenega problema. Vsakdo pričakuje, da bo v vašem primeru prišel do vrat, nobeden pa ne ve, kako bo odšel. Vem za dva primera; psa sta bila tiho, obakrat je šlo za vstop tujca v garažo. Problem je nastal, kako iz garaže in eden je dobil spominek - ugriz. K sreči brez krvi! Zatorej, kar brez skrbi, morda je vaš pes mnogo bljših od vseh drugih!

Točno tako je! Upoštevati pa je treba dejstvo, da je psa potrebno "socializirati" (nobel izraz, ha :wink: ?). To preprosto pomeni, da mora že kot kuža spoznati mnooogo ljudi (na rednih sprehodih), druge pse v igri, kjer z igrivim pretepanjem pridobiva samozavest!. Mnogokrat je lajež znak strahu pred neznanim, zato mu je tisto "neznano" potrebno predstaviti, da se te nesigurnosti znebi.
Dobra primera:
- pes, ki je na vrvici ali ketni (verigi :mrgreen: ) je bolj napadalen od prostega psa. Preprosto zato, ker ve, da nima maneverskega prostora za umik in
- mali pesi (po značaju ali velikosti) raje lajajo, saj drugače se jih ne opazi. Tu je nekaj sličnosti s človeškim značajem :wink: ...
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
To, da je lajež včasih iz strahu, mora lastnik zaznati in ločiti od tistega brezveznega lajanja tja v tri dni!
Pri mojem psu je to čisto druga štima.
Zakaj ma "pizdolizci" lajajo je pa drugo ja :mrgreen:

Lp Andrej
1 2
Iskanje po temi