Objave: 217
Teme: 22
Ocena:
0
Pri nas firma Eurocontor ponuja napravo, ki oddaja zvočne frekvence in le te potem odganjajo divjad. Ta stvar se podnevi aktivira ob zvoku avtomobilskega motorja, ponoči pa jo vklopi foto celica, ko se ji približuje avto s prižganimi lučmi.
Vse lepo in prav, jaz pa bi rabil nekaj, kar bi delovalo 24 ur dnevno in bi ne motilo sosedovega psa, ki je neverjetno prijazen, ne laja, ne grize, ne uhaja z domačega dvorišča, skratka idealen.
Še vprašanja:
Ali je res, da iztrebki zveri odganjajo srnjad?
Menda ljudje hodijo v živalski vrt po iztrebke tamkajšnjih zveri?
Kaj so za cesto tiste rumene kepe (kot pupren) na lesenih količkih?
Ali res lovci vanje nameščajo snov z vonjem po zvereh?
Je to možno kje kupiti?
Objave: 321
Teme: 9
Ocena:
1
Kravje mleko skisaj, pusti ga še cca 3 dni da se usmradi in to smrdjivo reč postavi v odprti posodi, zavarovano pred dežjem, tja kjer srnjad dela škodo. Vajo ponovi na vsakih 14 dni.
Pomaga tudi cca 3 dni stara kri, ki že smrdi.
Oba pripravka preverjeno odganjata srnjad, za ljudi pa nista moteči na oddaljenosti cca 15 metrov.
Objave: 34
Teme: 4
Ocena:
0
Firma EUROCONTOR proizvaja tudi naprave, ki delujejo stalno torej 24 ur, prav za sadovnjake in vrtove. Je pa res, da oddajajo določene signale, ki bi po vsej verjetnosti malo zmedle tvojega štirinožnega soseda.
Objave: 314
Teme: 15
Ocena:
0
...sem slišal, da dajejo ljudje tudi lase v najlon...ima vonj po človeku..deluje, če redno menjaš in posledično moraš imeti kolega, ki je frizer... :wink:
Ocena:
0
Vonj po človeku jih očitno ne moti.
Sedimo na terasi, se normalno glasno pogovarjamo in se vseeno približajo na 20 metrov. :?
Ocena:
0
Sem našel.
ARBIN je kemikalija, s katero napojiš krpo in jo namestiš na količek 0,5 do 1 m od tal, ter
pokriješ z jogurtovim lončkom, da je dež ne izpere. Učinkuje na razdalji nekaj metrov od 4 do 6 tednov. Potem ponoviš postopek. V posodi je 1 liter tekočine. Uporabljajo jo tudi lovci ob cestah, kjer je divjad zelo pogosta. Verjetno ste že kje opazili majhne kepice purpena na lesenih količkih - prepojene so z ARBIN-om.
Ocena:
0
Ograje ne maramo, ker smo tik ob gozdu in bi ta vse skazila.
Ni lepšega kot pogled iz dnevne sobe direktno v gozd.
Zakaj nas srnjad moti?
Ker ji gre v slast vse vrtnine in ostale okrasne rastline.
Še najbolj mladi poganjki.
Objave: 293
Teme: 0
Ocena:
0
Obrni se na lovsko družino pri vas in ti bodo verjetno brezplačno dali tisto tekočino. Vsaj pri nas vem da je tako, da jo lahko dobiš, če jo potrebuješ...
LP
Objave: 866
Teme: 85
Ocena:
0
žičnata ograja po mojem mnenju ne moti nobenega razgleda direktno v gozd? ali pač?
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej!
Ocena:
0
Sama mreža verjetno ne.
A mreže brez stebričkov še nisem videl.
Objave: 321
Teme: 9
Ocena:
1
Če imaš slučajno dojenčka (ki je dojen) pri hiši, kake tri ali štiri plenice s finim kakcem daj v kakšno posodo, tako da dež ne more vanjo in postavi blizu vrta. Tako delajo pri nas na drugem koncu vasi, pravijo, da je zelo učinkovito.
Ocena:
0
Iz razdalje osmih metrov motijo.