PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Nadstrešek,

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

V kratkem dobim kovinski nadstrešek. Dve strani bodo zaprti z zip rolojem. Stranica, ki ostaja odprta gleda proti severu od kod piha burja. 
Ideja je, da bi ta stran zaprl z fasadnimi paneli ter tam naredil letno kuhinjo.
Po pogovoru z izvajalcem nadstreška je to izvedljivo. Ker ne dobim nikjer panelov v moji dolžini(cca 330cm) me zanima če sploh obstajajo na mero narejeni?

Z veseljem pa prisluhnem še kakši ideji kako zapret to stranico.

Lp
Emp
Ne vem sicer kakšne fasadne panele si imel v mislih, pri nas smo zaprli s kovinskim sendvič panelom. Dolžine imamo 5.80m. Dobiš praktično pri vsakem prodajalcu krovskih izdelkov: Rufndah, Metrapan, Marex, Bučar, Petrovič,....
Sem videl te kovinske panele prav pri metrapanu ja. 

To ste samo vijačili na nosilec od nadstreška ali?
To so sendvič paneli (fasadni, stenski) iz dveh strani pločevina, vmes pa izolacija (pur ali kamena volna). Pri nas je dal mojster zgoraj in spodaj vodoravno prečko na katero je prinetal L profil in na njega po dolžini pritrdil panel.
Zdravo

No nadstreška še ni, hodijo že dva tedna ?

Torej.. kako pritrditi panele/sendviče ?

Spodaj prečka oz L profil v katerega se pač pritrdi panel. Jaz jih bom rabil cca 3 v višino.. med vsakega dam profil in to je to ? 

Lp
emp
Spodaj prečka, potem pa po celotnem obodu paneli stisnjeni med dva L-kotnika in zakovičeno. Prilagam skico.

Priložene datoteke Predogledne slike

Zdravo,

To je na tleh in stropu ali na stebrih?
Jaz sem si zamislil da bi dal 3 panele vodoravno en na drugega pa še ne vem kako bi to spojil da bo držalo in zdržalo pritisk vetra.
To je okrog in okrog, po celotnem obodu. Spodaj boš rabil prečko, ker predvidevam da je nimaš. Na straneh imaš stebre, zgoraj je pa tudi prečka ker na njej slonijo strešni paneli.

Sendič paneli grejo eden v drugega, podobno kot pero in utor. Jih bo samo držalo skupaj. Lahko pa dodaš malo montažnega lepila, škodilo ne bo.
Odlično. Hvala za odziv !
LpP
Iskanje po temi