PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Deponiranje izkopane zemlje v vrtači

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo. 

Sem v postopku novogradnje in se je zaradi urejanja okolice nabralo kar nekaj kubikov zemlje (ilovica in kamenje). Zraven gradbene parcele je vrtača z nekaj drevesi v okolici, ki je v naši lasti. Zemlje je za okoli 300-400 kubikov in nima nobenih nevarnih odpadkov.

Ali lahko to zemljo iz izkopa deponiram v vrtačo? Ali je potrebno kakšno dovoljenje iz kakšne agencije? Nebi rad plačeval kakšnih kazni Smile

Lp
Če je vrtača kmetijsko zemljišče potem lahko za ostalo pa ne vem. Sem klical veliko različnih služb in inšpektoratov kaj potrebujem za nasutje kmetijskega zemljišča in so vsi rekli, da nič v kolikor je to par sto kubikov.
Razravnaj po parceli in bodi tiho
Na žalost ne morem, ker se kar precej ljudi sprehaja okoli. Tudi s sosedom na žalost nisem v najboljših odnosih in me skrbi, da bo hitro kakšna prijava.
Vrtačo ogradiš z oranžno ograjo in nasuješ. Kmet pac ravna luknjo da bo lahko kosil... če je kmetijska parcela!
Dejanska raba parcele je kmetijska ja.
Bom med tednom poklical na arso ipd in lahko napišem tukaj gor, če izvem karkoli pametnega.
Ti lepo zamljo rezravnaj po parceli in v vrtačo, lepo splaniraj, da ne bo vidne neke občutne razlike in posej travo.
Če boš na ARSO spraševal, boš moral to zemljo deponirati na urejeno deponijo (strošek), pa še kontrolirali te bodo.
Če boš to zemljo splaniral po terenu bo parcela 10 cm višja, s časoma pa se bo vse skupaj sesedlo in se sploh ne bo nič poznalo.
Iskanje po temi