PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Vinogradniška žica, nadomestek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. Imam samo osem betonskih stebrov in nekaj malega trte za pozobat. Prej sem imel lesene kole, zdaj sem vzel kar 2,8 m dolge 8x8 betonske stebre in jih betoniral v zemljo. Nepeljat moram žico za trto, toda vse trgovine prodajajo po 25 kg vinogradniške žice, kar je okoli 600 m dolžine, takole na oko. Potrebujem pa jo veliko manj, smiselen nakup bi bil največ 100 m (nekaj za rezervo, pa še to je preveč). Se pa prodaja vrtna žica (za napenjanje vrtnih ograj), pocinkana in plastificirana. Bi bila ta OK za vinograd? Kakšna je njena obstojnost, razsteznost? Zanimiva se mi zdi zato, ker se da dobiti manjše dolžine, tudi 50 m. Kakšna debelina bi bila OK? Kaj menite? Hvala za odgovor.
moat,
bo ta vrtna v redu. Jo imam.
Lep pozdrav
Hvala za odgovor som16. Me pa zanima ali se ta plastificirana kaj lušči (vpliv sonca ipd.) in koliko časa pa jo že imate. Hvala, lep praznik.
Ne, ta plastificirana žica za ograje je ok. Pri montažo malo pazi, da ne snameš plastike pri napenjanju žice.
Mi imamo to plastificirano žico na vrtu že najmanj 20let, ni nič spokala, le zelena barva je ratala malo bolj svetla.

Se mi pa čudno zdi, da nebi dobil običnega pocinkanega drota na kile. Merkator tehnika pri nas vem, da to prodaja na kilogram. Moraš pač malo ocenit koliko rabiš.
Iskanje po temi