Objave: 162
Teme: 31
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Kako očistite rešetko za žar? Imam Webrov žar na oglje, rešetko pa po vsaki uporabi drgnem skoraj eno uro :roll: :twisted: , da je čista. Ima kdo kakšen nasvet, kako jo čimhitreje čimbolje očistiti.
Objave: 1161
Teme: 18
Ocena:
4
Ne bit obseden s čistočo? Rešetko se ob ponovni uporabi pregreje in s sirkovo ali mrežno kartačo pregoni parkrat in je to to. Itak če delaš pravi žar se vse bakterije pobijejo.
Objave: 48
Teme: 2
Ocena:
0
Sam uporabljam Dexal za pecice iz eurosp**a. Pospricas pustis nekaj minut in operes. Ce zelis pa svetleco resetko pa bo potrebno se malo podrsati z zicno gobico.
Ocena:
0
Torej ni potrebno da je tipi-top? Je lahko črna, namesto svetleče siva? Ne bo potem pri naslednji peki meso čudnega okusa? Zelo rada pečem na žaru, čiščenje me pa ubija in jemlje vso voljo za naslednjič.
Objave: 2488
Teme: 48
Ocena:
4
Je rešetka litoželezna ali Inox? Na mojem (plinskem) webru je še litoželezna, in jo perem s štrajfiksom, ker za kaj drugega enostavno nimam ne volje, ne živcev. Perem jo, ko sem doma. Če sem od doma, najprej fajn zapalim plin, ko se naredijo saje jih pokrtačim z žično krtačo. Tako gre še najhitreje.Weber je po novem začel delati inoks varjene rešetke, ki se jih precej laže čisti. Preveri, če se jo da kupiti posebej za tvoj model žara.
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
V Webrovih navodilih piše: pred pečenjem jo na briketih fajn segrej, nato pa jo vročo z namensko žično krtačo skrtači. Rešetke ne maži z maščobami temveč dobro mariniraj meso.
Govorim o inox mreži za Weber Master Touch GBS 57.
LP
Ocena:
0
Tega imam. Torej kromirana rešetka.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-weber-kettle-plus-gbs-47cm.html">https://www.kraljzara.si/zar-na-oglje-w ... -47cm.html</a><!-- m -->
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Meni se najbolje obnese enostavna lesena (smrekova ali iz kakega drugega lesa) letvica, z katero podrgnem palice kurišča: ker je v njih že polokrogli utor se segreto rešetko hitro in enostavno očisti. Brez nekega večjega truda in čistil. Natur.
Objave: 2602
Teme: 98
Ocena:
0
Najprej...dobra rešetka je črna rešetka...se ne bo nič prijemalo. Za čiščenje rešetke uporabljam samo "dratperšno" in čisto nič drugega. Po končani peki se rešetka očisti z dratperšno (lepo slovensko z žičnato krtačo). Pri naslednji peki se rešetko položi na razgreto oglje, počaka, da se segreje in znova zdrgne z dratperšno. Za finiš jo obrišemo z naoljeno papirnato brisačo in fliknemo gor meso ipd. Zlato pravilo pa je: "Brez vseh čistil."
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
Ko spečete meso pustite rešetko še malo na oglju da se še bolj razgreje nato pa jo enostavno poškropite z hladno vodo in beljakovine bodo odstopile.
Nato pa malo podrgnete z drotkrtačo ali pa kaka glitzi(trši del), atomik, ...
Najbolj enostavno in brez kompliciranja.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
jaz jonekej 1 x letno v detajle spucam..takrat odstranim posodo za pepel..pripeljemžar nad rešetko sredi dvorišča in ga spucam v nulo.
Med letom..po peki, takoj ko dam meso stran (je.bi ga..če pečeš ne boš takoj jedel) in je že žar vroč, predrgnem rešetke z žičnasom krtačo za te zadeve
[img]httpsunichr("58")//staticunichr("46")kraljzaraunichr("46")si/cache/300X200/prod/73516/6494-3-stranska-scetka-za-ciscenje-30-cmunichr("46")jpg[/img]
Visi mi na držalu žara na hakeljčku, vedno pri žaru, kot obvezna oprema. Nato vse skupaj še podrgnem s papirnatim servetom. Predno začnem pečt..spet, ko je žar najbolj vroč oz. tik predno dam meso gor, še enkrat potegnem rešetko s papirjem.
To je to.
Važno je da po peki, še vročo rešetko potegneš s žičnato krtačo...gre dol z lahkoto.
Objave: 425
Teme: 22
Ocena:
1
Jaz v kaminu najprej zakurim na drobno nasekana suha bukova drva in dam rešetko na ogenj, ostane na njej samo pepel ki ga enostavno obrišeš s papirnatim servetom. Potem dam oglje in imam vedno odličen žar
Objave: 267
Teme: 18
Ocena:
2
Nikoli ne čistim mrežice po peki ampak vedno pred. Enostavno v dimniku zakurim oglje/brikete stresem v žar pokrijem in počakam 5min da se žar segreje na 300+°C ... potem enostavno z namensko krtaco sčistim ... mreza ni svetleča je pa čista (princip pirolize) ... je pa to na webru ki ima pokrov ... nikoli pa nebi pral z čistili ...
Objave: 377
Teme: 12
Ocena:
2
1.11.2023 ob 10:32
(*Zadnja sprememba objave: 1.11.2023 ob 10:34 uporabnik Forex.)
Živjo, obujam staro temo...
Kako/S čim očistite zažgano maščobo iz teh plehkov nad gorilci pri žaru?
Rešetka je super. Sem jo namazal z maslom in dal v pečico na max za cca. 1 uro in je super.