Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Imam potopno črpalko Elktro maschinen spe7000. z njo sem iz greznice vlekel vodo, pri tem se je v propeler zagozdla majna šibica in je črpalka zablokirana laufala kar nekaj minut. Črpalko sem razdrl in odstranil šibico, vendar se propeler več ni zavrtel. Črpalka je brnela, vendar je trebalo propeler z roko narahlo zavrtet in tako se je začel propeler vrteti. Ko sem jo spustil nazaj v vodo pa je ponovno zablokirala, saj ni več zmogla črpati.
A so mogoče ščetke motorja ali kak ležaj?
hvala za odgovore že vnaprej
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
S pumpo za čisto vodo si hotel prečrpavat drek...
Za 35EUR ti ne bo nihče niti pogledal zadeve, kaj šele popravljal skurjen motor.
Šibaj v štacuno po novo!
Ocena:
0
dobro, drek glih ni, je voda ki pronica skozi kompostnik v greznico spodaj.
mene samo zanima kaj vse je lahko šlo po gobe, ker na elektromotorje se ravno ne spoznam.
za navitje sem že zvedel
Ocena:
73
Če se rotor vrti narahlo, brez upora in zatikanja, potem kaj drugega kot motor ne ostane, kaj meniš?
Ocena:
0
ne menim nič ker se ne razumem na te stvari
Ocena:
0
saj meni ni problem popravit. samo nekdo mi mora povedat da je to in to crknilo, in da je treba to in to zamenjat. to pa je res enostavno
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
No prav. Podri, preveri krtačke in jih po potrebi zamenjaj. Premeri statorjeva in rotorjeva navitja (medovojni stik, morebiten stik z ohišjem/rotorjem). Preveri tudi kolektor (čeprav glede na moč 250W dvomim, da je motor sploh kolektorski)
Pri podiranju in sestavljanju bodi previden, da bo črpalka še naprej potopna oziroma da ne bo postala testna naprava za preverjanje delovanja fid stikala.
Če ne veš, kaj je fid stikalo, ne podiraj/sestavljaj sam. Če fid stikala nimaš, enako. Je lahko smrtno nevarno.
Sicer pa si dobil ustrezno info že zgoraj- če ne veš, kako deluje, se popravila ne loti sam. Poišči mojstra ali pa zamenjaj z novo.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Ocena:
73
In vse kar je crknilo detajlno napovedat preko par vrstic teksta in čudežne čarobne kristalne krogle. (pa ne vemo niti ali gre za kolektorski ali kratkostični motor...)
Povsem enostavno: če ti ni problem popravit, je vsaka nadalnja beseda odveč...
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Meni tudi ni problem nič popravit če mi en prej točno pove kaj in kako :=)
Ocena:
0
točno sem vedel da bodo zopet vsi pametni
Ocena:
0
sem vprašal kaj BI lahko bilo, ne pa kaj JE !
Preko foruma pa se res nebom na tvoj nivo spuščal Zaspanc
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
sej pa ti je gremlin povedal
Ocena:
73
Padalc, ki ne ve kaj bi sploh rad, razen bil vzvišen.
Celo tu ga imajo v enem dnevu vrh glave <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=37336">http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=37336</a><!-- m -->