PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo Nov bazen. Kateri, kje ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naš samostoječi bazen je lansko leto odslužil in počasi je čas za nakup novega.

Začnemo pri fi 5m 1,2 globine in napre, manjši ne bo. Filter peščeni je nov in bo ostal.
Kje in kaj kupiti, da bo spet za nekaj let. Ali s konstrukcijo ali z napihljivim robom ali kaj drugega?

Kaj imate doma, s čim ste zadovoljni in kaj bi si želeli?
Če pa kdo kje kakšno akcijo zasledi pa bom tudi vesel nasveta.

LP
Malce še počakaj, akcije bodo. Sam bi kupil tistega s konstrukcijo...
Če imaš katerega že nagledanega potem si spremljaj ceno. Da boš vedel glede akcij, če je v akciji in koliko je v resnici v akciji.

Drugače pa za bazen ne bi priporočal z napihljivim robom. Ne vem če je še kakšen, ampak, če se ne motim je z napihljivim robom samo tisti, ki se sam postavlja ko vodo nalivaš? Ob prvi priliki je steklo za celi bazen vode po bregu ker so ga hitro predrli. Ni zdržal niti eno sezono.
Napihljivi rob je res bolj za otroke kjer vsako leto ali dve kupuješ večjega. Prvi je bil tudi moj z napihljivom robom
Tudi mi smo imeli z napihljivim robom.Po dveh mesecih uporabe je ptica lovila muho ali kaj drugega, kljunila je v obroč, zrak ie izpustil in voda je zalila okolico. Če ga kupim še kdaj, sigurno ne z napihljivim robom.
Ja, bazen z napihljivim robom je zadeva za eno sezono (ce gre vse po sreci), tako da vsekakor takega z nosilno konstrukcijo - in pescenim filtrom
Nas (Intex) bo letos startal v cetrto sezono, s tem, da ga cez zimo ne pospravljamo.
Mi imamo bazen od leta 2000. Imamo preprosto okroglo varianto s pločevinastim trakom za konstrukcijo. Dve leti nazaj sem moral menjati folijo, ker se je dejansko na nekaterih mestih obrabila do vidnih vlaken in je začelo rahlo zmanjkovati vode.
Enkrat smo ga selili. Pri črpalki peščenega filtra vsakih nekaj let menjam ležaje (postane glasna), enkrat menjal zagonski kondenzator. Čez zimo pospravimo filter in črpalko, bazena seveda ne. V primeru pospravljanja bi prišlo do pregibanja folije in ne more toliko let preživeti.
Jaz imam in bi tudi priporočil podobnega, kot ga omenja @Pepe.
@Blond, takoj vzemi 6 metrskega, ne razmišljaj o 5m. Še 6m je bolj za namakat (za nas "stare osle"), otroci pa uživajo in zato ga verjetno kupuješ. Vzemi samostoječo okroglo kovinsko konstrukcijo, da ni potrebe po podpiranju.

Jaz sem ga "preselil" od doma in je obod star preko 30 let! Folija menjana samo 1x, je pa "made in Germany", samo nimam trenutno v glavi, katera firma. Tudi nimam peščenega filtra, ampak "skimer", prav tako še original! (skimer z motorjem vred, obesiš na rob bazena. Motor je na suhi strani :lol: ) Sem imel idejo, da bi ga "vkopal" , vendar ga pospravljamo (ni priporočljivo) :!: , ker ga kakšno leto tudi NE postavimo!
Hmmm, to bi lahko tudi jaz kupil.
Da ne bo mici dolgčas poleti. Itak je sramotno, kako malo dela.

A majo ti filtri ali pumpe kakšen nastavek, da direkt cev priheftaš gor?

Bk, sam cev poštukam pa gre skozi TČ.
Jaka muda.
Moram mulce vprašat, če so interesenti.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hvala za nasvete. A kje takšnega dobit?
Kaj sploh naj iščem? Filter pa je že doma.
Mi ta stari smo tak 3x samo not. Mladina pa je bila skoraj vsak dan. Če smo le bili doma Wink

Feri pa vidim, da že pametno razmišlja. Edino škoda, da nimam TČ bi že pokoristil tvojo pogruntavščino.
npr: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.intexcorp.com/products/above-ground-pools/ultra-xtr-frame/">https://www.intexcorp.com/products/abov ... xtr-frame/</a><!-- m -->

nimas kaj zgresit.
Takšnega smo imeli do sedaj, sicer manjšega ampak ok.
Velja grem v iskanje najugodnejšega.
Hvala za nasvete. Kako pa pravilno in pametno pripravit podlago? Bom letos moral razširit krog.
In tega se pozimi ne pospravlja? Pokrije, voda ostane not in? Kako ga spomladi očistiš?
Pri podlagi ni neke hude znanosti. Poskrbi, da je podlaga res v nulo ravna, priporocam pesceno posteljico, ali pa kaksno talno oblogo - pri nas smo dali najcenejso "umetno travo"

V skladu z navodili proizvajalca ta bazen ni namenjen za zimovanje na prostem, vendar ga imamo tudi mi vseeno zunaj.
Prvo leto smo ga na pol spraznili, zdaj pa ga pustimo cisto polnega, ker je spomladi lazje ciscenje. V bazen dam pozimi pardeset napol praznih plastenk 1.5l, ki kompenzirajo pritisk zgornje plasti ledu na stranice bazena, vse skupaj je prekrito s ponjavo.

Pred zacetkom kopalne sezone se odstranijo smeti, ki padejo v bazen pri odstranjevanju ponjave, cel bazen skrtacim z krtaco bazenskega sesalca, potem pa kemija in pesceni filter na polno za par ur. To je to.

Priložene datoteke
.jpeg   aJfD80CMNViT.jpeg (Velikost: 116,14 KB / Prenosi: 528)
Hvala vsem za nasvete in informacije.
Če bo pa kdo kakšno akcijo kje zasledil pa bom vesel vsake informacije.
LP
Jaz imam izkušnje samo s samostoječim kovinskim, ki je namenjen "prezimovanju", lahko ga tudi vkoplješ. Obvezno moraš vkopat 150cm visokega, medtem , ko je 120cm visok, namenjen tudi prosti postavitvi. 6metrski, visok 120cm, drži 30m3 vode. Na voljo pa je tudi ovalen.

Pri najboljši volji se ne spomnem "moje" firme, sem pa malce pogooglal in povsem enak mojemu, je model Styria, proizvajalca/prodajalca Steinbach. Če je vkopan, je najbrž skoraj večen!
Če pa ni, pa čez leta zagotovo dobiš folijo in ostale rez. dele. Malce poglej.
1 2 3
Iskanje po temi