Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Po 25 letih mi je na pečici Gorenje počilo steklo na vratih. Sedaj pa sem pred nakupom nove vgradne pečice in plinske kuhalne plošče.Gledam in gledam pa se ne znajdem. Prosim za pomoč kaj imate doma in s čim ste zadovoljni. Katere funkcije so dobrodošle.Hvala!
Objave: 322
Ocena:
27
Mi mamo isto kombinacijo. Oboje od Boscha. Hitro boš ugotovil, da je izbira plinskih kuhalnih plošč zaradi priljubljenosti indukcij precej majhna. Znamka pomojem niti ni tako važna. Najdlje delajo stvari, ki nimajo preveč displejev, funkcij, brez oznake pametni, napredni... Ponavadi so to modeli, ki si cenovno v sredini in pa da imajo še klasične gumbe. Pri vsaki novi pečici boš na začetku vsaj malo razočaran. Vse tiste funkcije so v večini primerov brez veze. Naša pečica ima tako recimo tri tajmerje. Js rabim pa samo enega, pa še za tistega sem pol leta vlekel ven navodila. Moraš spet dobit malo filinga na kateri temperaturi se kaj peče. Pri kuhalni plošči ni neke znanosti. Glej, da ni nekih čudnih vogalov, da bo čiščenje enostavno. Izbira je bila takrat tako slaba, da niso nikjer imeli 3x plin 1x elektrika. Pa imamo sedaj 4x plin in poceni pultno indukcijo iz Lidla v omari, če slučajno zmanjka plina. Pri nas namreč nismo vsi usposobljeni za menjavo jeklenke in rabimo rezervo. Tisto indukcijo poleti rabim še na terasi, tako da nakup ni bil čisto mimo.
Objave: 690
Teme: 58
Ocena:
2
21.3.2024 ob 08:17
(*Zadnja sprememba objave: 21.3.2024 ob 08:17 uporabnik mlesko14.)
Kaj se splača gledat pri plinskih kuhalnikih je:
- max moč kuhališč, če hočeš recimo vok žgat
- nastavitev minimalne moči kuhališča, to je da lahko plin daš na malo....to ima po mojih izkušnjah malo gorilcev, ali pa ni dostopno...se pravi koliko najmanj lahko plin gori da lahko sam nastaviš z vijakom na gorilcu
- jaz nikoli več nebi vzel steklene plošče + plin, ker je počila zaradi plamena...garancija pa takac-makac...so rekli...ja razbil si jo...pa bosch je bil BTW
Estetika je itak za vsake oči drugačna.
LPL
Objave: 2
Ocena:
0
Budget ni težava.Skrbi me samo,ker so sedaj steklene kuhalne plošče, da nebi ob kuhanju vseh štirih gorilnikih na enkrat po nekaj letih počila plošča kot je predhodnik napisal in mu niso priznali garancije.
Objave: 690
Teme: 58
Ocena:
2
Hja..jaz sem menjal plin za plin :-) ...vzel sem nek AEG...inox pleh pa 4x plin z nastavitvijo minimalnega plamena...Flame select še takrat ni bilo...
Dela to OK...kdor več kuha...tako ve kako gre :-)
2x plin srednji enak, da lahko na dveh ponvah palačinke žgeš hkrati
1x velik za wok...za vse kar je treba kurit na polno
ta zadnji pa je kar je :-)
LPL