PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Vgradna indukcijska plošča priklop z vtikačem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ker ni možnosti direktnega priklopa omenjene plošče se jo bo priklopilo na vtikač. Vem ni idealno ampak kako leto bo moralo bit vredu tako potem pa se bo tako renoviralo stanovanje in bo vse po regelcih. Da se vrnem k vprašanju a obtajajo različni vtikači ki so bolj primerni za te večje porabnike? Na kaj naj bom pozoren pri nakupu vtikača ali pa so vsi vredu za ta namen?
Hvala
Lp
Ne bo OK, tokovi so pre veliki.
Poglej navodila za indukcijo ene imajo možnost omejitve moči ,čene pa uporabljat največ dve plošči hkrati
Največji riziko v življenju je, če nikoli nič ne razkiraš
vtikač naj bo 16A, da ne boš kje kupil 10A... Če imaš pravilno urejeno inštalacijo do vtičnice z primernim varovanjem, se nimaš ničesar bati, v primeru preobremenitve ti bo vrglo ven varovalko.
Pozdravljeni
Priklopiti bi moral indukcijsko ploščo, kabel je 5x2.5 varovan s 3x16A varovalkami. Malo so me zmedla navodila. Se naredi priklop normalno L1, L2, N ter PE in L3 ostane prost?
[Slika: D1fQ4Hm]
Hvala za odgovor, lp
L3 ostane prost.
Hvala za odgovor.
Vseeno pa še me zanima (glede na shemo vezave v navodilih) ali bi bilo potrebno L3 v omarici prevezati na N, ali je dovolj 1 ničelni vodnik?
lp
Teoretično bi rekel da bi pri kuhalni plošči moral  biti presek ničelnega vodnika enak vsoti preseka faznih vodnikov.
V praksi pa to redkokdaj vidim.
Jaz bi pustil L3 v zraku( že zaradi barv v kablu).
Hvala
Iskanje po temi