PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Gorenje servis-samo prihod zaračuna 40€ na stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vse lepo in prav, ampak tole je lupljenje strank.
Vso belo tehniko imam Gorenje (kao lokalpatriot, ki podpira domače proizvajalce :x ) in zdaj , ko je potekla 5 letna garancija, se je pa začelo kvarit. To mi je še nekako razumljivo, ampak, da ga pokličeš za pralni stroj in pomivalni naenkrat, pa ti zaračuna 40€ za vsakega :evil:
Ko bom menjal belo tehniko, bo prvi kriterij cena servisa in način obračunavanja le-tega.

Kakšne imate izkušnje s tarifami serviserjev drugih proizvajalcev?
Sramota,da jih ni sram,kako oderujejo potrošnike.Hvala bogu,da nimam več njihovih aparatov...Njim niti centa več,skor živce z njimi zgubil,poleg so pa še nesramni bili.
saj lahko pa naročiš popravilo najprej za pralni stroj in čez nekaj dni pomivalni. pa se boš verjetno bolje poćutil.
ali si že kdaj imel kakšnega drugega serviserja bele tehnike v hiši? jaz Candy-ja prav zaradi servisa ne kupim več, ker nikoli ne dam manj kot 100€ pa je serviser 1km stran.
Ja, tudi če ugotovi, da ni nič za popravit zaračuna 40 EUR in tudi, če se ustavi še v sosednji hiši isto. Zato jaz sedaj pokličem serviserja, ki popravlja tudi Gorenjeve pralne stroje ( in te zna skoraj vsak ), ne pa več Gorenje servisa.
Tudi sam sem imel pred kratkim podoben primer. Prav tako imam vse aparate Gorenje in je pri pečici nekaj padalo na hrano med peko. Vse sem poslikal in poslal v reklamacijo nakar me pokliče serviser da se bo oglasil in stvar pogledal. Ko pa pride pred hišo pa me posvari, da če stvar ne spada pod reklamacijo moram plačati 40,00 eur za prihod. Tako mi je brez kakšnega nasveta po telefonu kaj naj sam preverim ali opozorila preden pride zaračunal za 10 minut pregleda 40 eur. Sem jim potem pisal protestno pismo, da se tako res ne dela, vendar itak veste kakšen je bil odnos. Tudi sam sem se zaklel da ne kupim več nobenega aparata Gorenje.
Ja, ja, saj počasi pa bo....
Pred veliko leti sem/smo imeli ama čisto vse iz Velenja.
Super stroji so a ne?, pa stari materi že 35 let pere pa je samo eno dihtngo menjala, pa vsak zna popravit, pa deli so povsod, pa uradni servis je za vsakim vogalom, pa naše je ne bomo kitajcem denarja dajali, pa to pa ono.
Potem pa smo na lastni koži preizkušali zgodbice, podobne zgornjim: odpovedi tik po garancijskem roku, draguljarske cene njihovega glavnega aduta (servisa vedno in povsod), porabo krepko nad pričakovano, kvaliteto izdelave bogpomagaj (pralni je po 3 letih zgledal kot iz fronte, pa je samo v kopalnici stal od prvega dne), pralni in sušilni sta delala izključno sredi dneva sicer bi nas zaradi ropota iz bloka vrgli, v glavnem - za kozlat.

In sem se odločil, da raje kot znamko z dobrim servisom, nabavljam zadevščine, ki bodo servis potrebovale čimmanj. Tako je že kakih 10 let prvo vodilo pri nakupu Gorenje NE, potem pa vse ostalo.
hvala za tole temo.
maja mi poteče pet let garancije na hladilniku. prvo leto so 2x menjali elektorniko (dva kompresorja)
Sedaj mi ob izpadu elektrike kaže nerealno temperaturo, alarm se oglaša itd. Če ga ugasnem na nadzorni plošči in nazaj prižgem pokaže pravo temperaturo. Sedaj pa ne vem ali je to v garanciji ali ne. Moram poklicat serviserja. Ker da mu dam 40 evrov, zato da mi pove, da je to običajno za ta aparat...
No, lepo tole zaračunavanje res ni, če pride k več strankam istočasno. Sploh pa za dva stroja k isti stranki. Mislim, pa da so to začeli izvajat zato, ker so povedali okvaro, stranka je pa potem sama ali s pomočjo fušarja odpravila napako in je serviser delal kilometre zastonj.
Mislim, da bi bilo pošteno, če bi zaračunali obisk samo, če stranka stroja ne da v popravilo. Drugače pa objavite še servise s katerim ste bili zadovoljni, da se še ostali ne nasmolimo.
Nam je serviser za hladilnik rekel kar po telefonu, da se mi popravljatne splača, da naj raje kupim kar novega.
Kaj še češ, si vsaj "prišparala" 40 evrov za novega...
Zanimivo. Jaz moram pa reči, da je pri nas ravno tako, kot je že eden zgoraj nekaj omenjal. Praktično vsa bela tehnika je iz Gorenja in to že cca 30 let, nekaj zadev smo vmes že zamenjali, pa zopet kupili Gorenje. Ne vem ali mamo tako srečo ali kaj ampak pri nas zadeve delujejo in se tudi ne spomnim, da bi imeli kdaj kakšne komplikacije s serviserji - itak so bli pa v vseh teh letih samo parkrat pri nas.
Da ne bo izpadlo kot kakšna reklama za to firmo, ampak takšne so pač naše izkušnje.
Hmm

K men so prišli in ko je serviser pregledal stroj mi je naredil predračun popravila in skupaj sva se odločila da je odslužil. Za to sem plačal 27 eur dobil sem pa bon za 100 eur katerga lahko vnovčim pri nakupu novga. Če bi ga pa popravu bi blo pa res 40 eur.
Me pa tud na avto servisu "opalijo" za 40 eur pa še tja se morem peljat.

jaka1234

Ps.
Pa očitno jim ni čist vseen ker so me pol še poklical in vprašal če je blo vse OK
Včeraj imel obisk serviserja v garanciji. Je rekel da dela hladilnik normalno, računI nič.
Moje izkušnje z gorenjem.
pralni stroj je delal 7 let potem je šla elektronika. Joj prejoj..ETIS cena 60€
pokličem na uradni servise...povesem anak rezervni del 35€. Kako je to mogoče se ne bom poglabljal. Pobrskam po bolhi mi pošlje možakar elektroniko iz rabljenega za 5€ + poštnina. pa sem pomoje prišparal krepko preko 100€ za stroj ki je vreden 50€ ..ali še manj.
Steklokeramika PINIFERINA 6cm širine ...uporabljamo lahk osamo 3 ploskve ker če prižgem ploskev pri senzorskih tipkah se vse pregreje v 5 minutah in moram čakat 20 mitut..izlopit varovalko ..resetirat in potem dela..seveda brez 4 ploskve. Šajse od štedilnika.

Je pa seveda zanimivo da so v Nemčiji stroji kar konkretno cenejši.
kako jim rata prodajati v skandinavijo sam bog ve ..verjetno pa klasirajo robo kot avtoindustrija.

Lahko pa pohvalim Elekrolux imamo hladilnik in pomivalca že 10 let BP ...delajo v nulo. Je naklučje ali kvaliteta pa ne bi vedel.
Sem pa kar malo razocarana, ko berem to o gorenju. Sploh pregrevanje kuhalne plosce? Ima kdo izkusnje s plinsko plosco iz emajliranega stekla GT76AB1?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi