Sam sem postopakl tako, da sem že sam najprej skušal priti do želenega sestava kuhinje približno z analizo kako kuhinjo uporabljamo in kaj od nje želimo.
Nekj sem si tudi prebral o dobrih praksah in optimizacijah, ki lahko naredijo delo v kuhinji lažje.
Verjeno je najpomembneje, da imaš hladilnik, korito in kuhalnik v trikotniku. Kuhalnik in korito naj bosta na isti liniji in med njima naj bo delovni prostor (npr vsaj 80 če večinoma kuha ena oseba, vsaj 100 če kuhata 2, ni pa treba pretiravat ker veliko skačeš iz kuhalnika do korita).
Sam sem vse podredil temu in izpadlo je super.
Potem sem optimiziral še slednje:
- pomivalec pod oz takoj ob koritu, drugače se svinja
- okrog pomivalca je v omaricah pribor, kozarci, krožniki itd, tako da ko pospravljaš iz umivalca praktično samo preložiš, nobene stvari ne nosiš
Ter se pripravil na naraščaj in naredil tako, da je hrana za kuhanje bolj okrog štedilnika, potem pa je še manjši pultek povsem na drugi strani kuhinje, okrog njega pa najdemo hrano za "snack-e", pijačo itd. Tako da se ti potem ne valjajo otroci pod nogami ko poskušaš v miru skuhat kosilo

Prehode in odmike smo vse določili s poskušanjem kaj je konfortno, kaj je dovolj prostora in kaj že poveča napor pri premikanju stvari.
Salon ti lahko zares pomaga šele ko veš kaj hočeš, drugače ti bodo prodali izgled ali kakšen feature, akterega niti ne rabiš

Na izris kuhinje sem šel k DanKuechen in k GA (Nobillia nemške kuhinje). Odločil sem se za GA, ker so bili lepši lesni dekorji in ker se je prodajalka malo bolj poglobila in par rešitev nekoliko bolje obdelala.
Sedaj bi zelo težko uporabljal kakšno drugo kuhinjo, ker mi je ta tako pisana na kožo.