PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kuhinjska oprema kuhinjske fronte z rocaji ali brez

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dejte mi pomagat

vsec so mi fronte brez rocajev, npr. predali, ki imajo zgoraj narejen rob za odpirat
pa me nekateri prepricujejo, da je to neprakticno in da to res ni ok

pa enostavno ne vem, zakaj bi bili rocaj boljsi, sploh ker se ne znam odlocit, kateri so mi vsec Sad :roll:
Ročaji lahko polepšajo izgled kuhinje.Vendar pa sto ljudi sto čudi.Kar je tebi ušeč je lahko za mene navaden kič (ali obratno da ne bo zamere).Pri obeh vrstah ročajev se nabira prah in maščoba-torej je vsaj načelno oboje treba kdaj očistiti.Najlažje se boš odločil če boš v salonu videl enake fronte z različnimi modeli ročajev.
prav nič nepraktično ni, info iz prve roke Smile
vsake oči imajo svojega malarja, meni je všečno. Naša bo brez ročajev.
Imaš dve (verjetno še več ) obliki integriranega ročaja.

mi bomo imeli tako kot na prvi sliki, "kanalčkom"

lp
o ja, laik tile kanalcki so tudi meni vsec

zanimalo me je le, ce je morda se kaka druga funkcija oz. prednost rocajev, zakaj se recimo eni bolj "izplacajo" kot drugi

torej, gre le za lepotni pomen, a ne
hm... tuhtam in tuhtam zakaj bi bili bolj funkcionalni?! ne vem Cry
mogoče špela ve Tongue
Kar se funkcije tiče,... mogoče zaradi izgleda, ker ročaji ne štrlijo 2 cm v prostor?

LP steklenička
LP, steklenička
odvisno od oblike ročajev. so bolj praktični od tistih, ki imajo ostre vogale in od tistih, ki se jih ne da lepo zgrabit in enako praktični kot kakšni drugi, ki neagresivno štrlijo ven in so komot za prijet. lepota pa je seveda subjektivna kategorija.
Videla sem tako kuhinjo od Mlinarja. Tudi zgornje omarice so brez ročajev, odpirajo se le na dotik. Moje mnenje:

- izgleda zelo lepo,
- praktično ni.

zakaj? Ko se dotakneš zg. omare , pustiš odtis. Koža ima svoj PH , če pa še kuhaš in pacaš pa ni govora, da bi imel čiste roke. Konkretno na tej kuhinji se poznajo odtisi, ki se ne dajo več očistiti ( po 1/2 leta ) in ni ga materiala za kuhinjske omarice , ki bi bil 20 let imun na madeže. Kar se pa tiče kanalov je zgodba ista. Ko si starejši in se začno pojavljati težave z občutljivostjo prstov ( vse kar je na art... ) in težave s t.i. pincetnim prijemom, ta način odpiranja kljub vsej moderni tehniki ni prav nič prijazen do prstov. Veliko vas verjetno ne bo razumelo, kaj imam v misli, nekateri pa.
to pa ne bo ravno držalo.
Poglej si omarice, kuhinje iz časov naših starih mam in naših staršev tj 40+ let nazaj. tam ni bilo ročajev raznih krom variant itd. Vratca so imela/imajo utore ali pa si samo zagrabil vrh oz rob vratic in pač odprl :roll: . nekatere so še vedno v uporabi.

glede odtisa... prav tako ga pustiš na ročaju in če je odtis opazen/viden bo bolj izstopal na enem ročaju, kot pa v utoru .

pač moje mnenje in ni nujno, da se kdorkoli strinja z njim 8)
laik Napisal:to pa ne bo ravno držalo.
Poglej si omarice, kuhinje iz časov naših starih mam in naših staršev tj 40+ let nazaj. tam ni bilo ročajev raznih krom variant itd. Vratca so imela/imajo utore ali pa si samo zagrabil vrh oz rob vratic in pač odprl :roll: . nekatere so še vedno v uporabi.

glede odtisa... prav tako ga pustiš na ročaju in če je odtis opazen/viden bo bolj izstopal na enem ročaju, kot pa v utoru .

pač moje mnenje in ni nujno, da se kdorkoli strinja z njim 8)

Samo da materiali iz časa naših babic niso bili razni mediapani pa furnirji, pa izgledi visokega sijaja. Takrat se je les pultiral, pa flodral, ... Povedala sem, kaj sem videla. Pa ročaje lažje zamenjaš kot fronte.
večinoma so ti profili narejeni tako, da se komot zgrabi za vratca. stare kuhinje na profil, kot je zgoraj, pa niso iz kategorije masivnega lesa, ampak jih je videti v premnogih domovih - po moji oceni so tam iz šestdesetih, sedemdesetih? in so iz iverala. to lahko lepo vidiš na nacefranih vogalih. mislim, da so od marlesa.
spela Napisal:večinoma so ti profili narejeni tako, da se komot zgrabi za vratca. stare kuhinje na profil, kot je zgoraj, pa niso iz kategorije masivnega lesa, ampak jih je videti v premnogih domovih - po moji oceni so tam iz šestdesetih, sedemdesetih? in so iz iverala. to lahko lepo vidiš na nacefranih vogalih. mislim, da so od marlesa.

Takrat še ni bilo iverala :wink:
no, nimam pojma, kaj bi bilo, izgleda pa zelo podobno iveralu. pač nek zdrobljen les. kako so pa to imenovali, pa ne vem. se priporočam za info, da se malo izobrazim!
drmr iveral se je uporabljal še v drugi svetovni vojni...
1 2 3
Iskanje po temi