PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Ploščice na ploščice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, Obnavljam hišo in sem delno pustil ploščice na stenah, ker se vredu držijo in nisem rabil razbijat vsega. Je pa nekaj kanalov za odtoke in napeljavo po stenah, katere sem zametal. Tudi eno okno sem zazidal in prestavil vrata. 
Sedaj mi pravijo naj čez vse potegnem lepilo in mrežico, da ne bo kaj pokalo. 
Ploščice sem pobrusil tako, tako da ni več glazure gor. Ali moram še s čim premazat, preden dam lepilo gor? Ali je sploh potrebno dat mrežico? Ali lahko lepim direkt na ploščice in omet tam, kjer ni ploščic. 

Vem da obstaja premaz za ploščice na ploščice samo tisto bi prišlo v poštev če bi ploščice še imele glazuro. 

Tam kjer bo tuš pa moram itak premazat z hidrostopom. 

lp Aleš
Obstajajo zadeve za čez ploščice, uporabi to, če nočeš odstraniti starih ploščic.

PS ne razumem ljudi, ki hočejo šparat pri delu, potem si pa dodatno zakomplicirajo življenje. Vzameš hobi "hiltija" in gas, odstraniš ploščice, izravnava ter nove gor.
(čez nekaj let bomo pa videli vprašanje, dva sloja ploščic odpadata, kaj storiti).
Sicer je šlo za streho, okrog 30 lezt nazaj; potrebna je bila zamenjava stare azbestne valovitke in so se odločili, da jo bodo pustili kar gor (ni potrebe po deskanju, sekundarni kritini,...) samo letve in kontra letve čez ter pločevinasta streha in je bilo tedaj rešeno. Težavo so pa pustili za naslednjo obnovo, kjer bo potrebno v zbirnem centru plačati za odstranitev azbestne kritine (pred leti to ni bilo potrebno), ....
Malo moraliziranja, pa lep dan.
Iskanje po temi