PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Talne obloge na balkonu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Na delno nepokritem balkonu smo imeli do sedaj granitogrez, ki pa ga je napadel zob časa. Sedaj bi na novo čes dali hidroizolacijo potem pa nekaj drugega. Kaj priporočate? Imamo 6 kvadratnih metrov. Želimo čim bolj naraven videz.
Kaj je obstojno in funkcionalno ter enostavno za čiščenje? Razmišljamo o TERACU, lesu, keramiki, mikrocementu .
Bi prosila tudi za info kako zahtevno je za polagati in cenovno in kdo to dela (keramičar,...).
Keramika ustrezno izvedena, bo nekje za 10 let, dalj pa težko kaj......
@matofill

Res ste ljudje včasih smešni s svojimi komentarji.

Pri mojem očetu so na balkonih, prve ploščice že 40 let in ni kakega znaka da bi kaj odpadlo. Pa vsi vemo kako so se takrat polagale ploščice.
Glede na to da se pa v teh časih dobijo ne vem kaka oh in ah hidroizolacijski prelivi in raztezna lepila, obogatena z polimeri ... Jaz ne vem no. Če je zadena kvalitetno narejena, te mora keramika preživet..
Je pa res da čez 10 let tista keramika ne bo več moderna ? tako da ne uprabit najboljšega lepila, da ne boste preklinjali ko boste čez 10 let ven štemali
Ima kdo kaj izkušenj z mikrocementom (micro topping)?
Sem položil keramiko na veliko balkonov pa nekateri še po 40+ letih držijo. Se je pa takrat delalo na svež estrih in na cementno mleko .
Iskanje po temi