Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
2.9.2023 ob 23:11
(*Zadnja sprememba objave: 2.9.2023 ob 23:11 uporabnik TanjaJ.)
Pozdravljeni,
apnenemu beležu, ki ga imam precej na zalogi, bi želela dodati nekakšno vezivo za boljši oprijem, predvsem bi rada malo zmanjšala kapljanje in packarijo. Po možnosti naj bi bil potem primeren za nanašanje z valjčkom, želim pa ohraniti lastnosti apna. Belila bom stene kopalnice nad ploščicami in strop. Obstaja Jupolova bio apnena barva, ampak se mi zdi škoda zavreči 10 l beleža. Zagotovo obstaja način, da ga spremenim vsaj v pol-barvo.
Ima kdo izkušnje?
Tanja
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
4.9.2023 ob 21:55
(*Zadnja sprememba objave: 4.9.2023 ob 21:57 uporabnik TanjaJ.)
V resnici me zanima receptura. Katera 'fina kalcitna polnila' in 'celulozna gostila' potrebujem, da belež spremenim v barvo oz. v mešančka med beležem in barvo? Malo bolj pokrivno mešanico bi želela narediti.
Moje izkušnje so drugačne, belež lepo prime tudi čez navadni Jupol, če prvo roko prepleskaš z apneno vodo.
Hvala za odgovor.
L.p.
Tanja
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
4.9.2023 ob 22:28
(*Zadnja sprememba objave: 4.9.2023 ob 22:29 uporabnik Zaspanc.)
10 litrov ni ravno neka količina, da bi ga bilo škoda.
Predvsem pa bi s kakršnimikoli "kremfiksi" naredila nekaj, kar ni ne tič ne miš, niti šišmiš. Uničila bi "naravno" prednost apna, dobila pa nekaj najverjetneje slabšega od jupola. Apno pa večina (zagovornikov) uporablja prav zaradi iskanih prednosti... (posledično se nihče ne ukvarja s tem, koliko bi bilo lažje belit če bi v apno dodal lepilo za tapete, ali pa nekaj, kar bi ne le izničilo dezinfekcijske lastnosti temveč lahko celo postalo hrana za plesen in alge)
Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Mislim, se ne spoznam ravno na te zadeve. Samo razmišljam, kaj pa če kupiš vrečo apna in to primešaš? Tako so namreč včasih delali - voda apno in to je to. Potem vsaj veš da je noter apno ???