PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge star parket-obnova

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V hiši je sedaj star parket, cca 50let, vzorec "ribje kosti", ki je zaradi starosti med "letvicami" ponekod videti špranje, ki so kot fuge.  Ker mi je sicer všeč, bi ga rada obnovila. Zanima me, ali ima kdo tukaj izkušnje s tako obnovo? Nekje sem zasledila, da obstaja neka masa, ki se premaže čez parket in zapolni vse te "fuge".
Bi kdo vedel, kje se to dobi in kako se to imenuje?
Najprej je potrebno te "fuge" očistiti, potem pa zapolniš s kitom za les ustrezne barve. Sledi brušenje (po 50 letih že verjetno nujno potrebno).

Kit za les dobiš npr. v Merkurju in drugih gradbenih trgovinah.
Živjo,
da ne bom odpiral nove teme, bom vprašal kar v tole: položili bomo izolacijo na tla, na katerih je sedaj položen parket ribja kost. Sedaj pa me zanima, ali lahko ta parket odstranimo tako, da ga bo šlo oponovno položiti? Parket je sicer dobro ohranjen.

Hvala
Gre. Samo... odstranjevanje lepila in laka s parketa... kdo bo to delal? Ker majstr zihr ne... ceneje nov parket.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@firefly: gre za to, da bi neki vogalni zid ven vrgli, s tem bi bila soba malo večja. Brusit bi bilo po vrhnji plasti itak treba potem, ko bi bil na novo položen cel ta del (staro + novo/doštukano). Se pravi zgornja plast (lak?) itak bi šla v brušenje, lepila pa predvidevam da ni dosti, ker precej škripa?
Iskanje po temi