PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Obnova ometov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Kupil sem starejso hiso, ki je delezna popolne prenove (komplet instalacije itd.). 
Zanima me ali se bolj splaca narediti nove omete ali obdrzati stare in jih po domace povedano poflikat in cez njih potegniti mrezico in lepilo?
verjetno predvsem odvisno, v kakšnem stanju bo obstoječ omet po vsej štemariji.
če drži, ga ni treba na silo zbijat dol.
zbiješ dol, kjer je treba, in na novo omečeš. ostalo potrgaš/brusiš dol oplesk, zravnše vse z maso in nov belež
Ja, razumljivo... ampak je sam omet bolj peščen, so zgleda imeli bolj slabo mesalno razmerje in se kar lusci oziroma lahko ga pometes dol. Najraje bi itak pustil gor in tisto kar je potrebno na novo ometal. ne vem pa ce se mi splaca mrezo in lepilo cez vlect, da bo mir in brez razpok ali raje kar vse dol in nove omete gor.
Ali ste že pričeli z deli, mislim nove inštalacije, etc ... ko se začne štemat po stenah se kaj hitro pokaže kaj je z ometi, ali dobro držijo s podlago ali ne, če ne, potem raje vse dol in na novo. Če pa držijo, potem pa če niso slabo narejeni, če so vsaj dokaj ravni, bi jih sam samo "ojačal z mrežico", skital in to je to.
Imam podobno. 
Ometi se sicer dobro držijo, čeprav je nekaj površin brez ometov sem se odločil da vse skupaj “prelepim” z knauf ploščam(brez profilov) Ceneje pa hitreje je...pa ziher lepe in ravne stene bodo, kar od današnjih zidarjev ne moreš pričakovat. 

Za el. rore sem samo omet malo poštemal, za doze še kakšen cm globlje.
Lepil si na omet ki se siplje dol? Pogumen decko...

Najprej se prebarva s emulijo potem pa se vidi. In kot je blokovec rekel, ko se stema se vidi ali omet drzi ali ne. Ce drzi, potem emulzijo. Ce ne drzi... odstemas vse.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
hvala za odgovore, kaj pa cenovno? mrezica in lepilo cez vse stene ali raje nove omete?
cenovno je najceneje pobarvat pa je...
firefly
“Ometi se sicer dobro držijo,”

...sem napisal. 

Pa pošteman imam že 30% stanovanja tako da ziher vem koliko se omet drži

.....pametnjakovič!
In odgovore si že dobil. Tudi ce so taki da jih vsak otrok sam od sebe pogrunta...

Ampak ker imas veselje, ja, zagotovo je najcenejse IN najlazje odstemat še 70% stanovanja potem pa nove onete delat. Da jih bos potem lahko kital...
Še nekaj. Če je veliko beleža je le-tega smiselno tudi odstranit, razne v primeru da res hudo dobro drži (ampak to je res redkokdaj). Potem pa bi sam uporabil malo boljšo emulzijo, https://www.caparol.si/proizvodi/predpre...efgrund-lf.
Sicer že malce starejša tema pa vseeno. Obnavljam kopalnico, keramika odstranjena, stari ometi bodo odstranjeni, kjer bodo šli, da se ne bo več krušilo. Kot sem zasledil so na voljo utrjevalci podlage, recimo Roefix PP 201, preden grem popravljat omete. Bi pa potem, ko bomo stare ometi popravili (kombinacija Roefix 510 in klasični pesek + maltit) zopet premazal s predpremazom. Kakšne so izkušnje z Uzin PE 360 ter Mapei Primer G? Ali pa recimo Roefix AP 300? Je to več ali manj ista stvar? Da je podlaga pripravljena za lepljenje keramike. Teh premazov je toliko, da človek ne ve več, kaj vzeti...

Hvala.
Iskanje po temi