PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Mehurčki na parketu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V stanovanju imam lamelni parket star cca. 30 let. S parketarjem sva se dogovorila za obnovo. Sedaj, ko je stvar končana opažam, da je na površini vse polno majhnih mehurčkov. Parketar trdi, da je to zaradi neugodnih vremenskih razmer in da to ni nič strašnega ter da se bo stvar popravila ko bomo s copati hodili gor. Stvar se mi zdi na moč sumljiva, pa me zanima, če se je kdo že soočil s podobno težavo oz. bi kar Aleša kot strokovnjaka prosil za nasvet. Lakiral je z PU lakom.
Parketar ti je slabo polakiral parket -reklamiraj.
Mi smo mel isti problem - prebrusil je in polakiral še enkrat, pol je blo pa dobro. Sicer pa je parket prava katastrofa, čeprav ga je polagala najbolj renomirana parketarska firma v mestu. Zdaj vem, da jim nebi dal tud metrskih drv zlagat, kaj šele parket polagat Sad .

lp
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
kojot Napisal:Parketar trdi, da je to zaradi neugodnih vremenskih razmer in da to ni nič strašnega ter da se bo stvar popravila ko bomo s copati hodili gor.
Ti pa mu ne plačaj lakiranja in brušenja in mu povej, da je to zaradi neugodnih finančnih razmer in da to ni nič strašnega ter da se bo stvar popravila, ko neugodne vremenske razmere ne bodo več vplivale na rezultate njegovega dela. :twisted:

d.
dmok Napisal:
kojot Napisal:Parketar trdi, da je to zaradi neugodnih vremenskih razmer in da to ni nič strašnega ter da se bo stvar popravila ko bomo s copati hodili gor.
Ti pa mu ne plačaj lakiranja in brušenja in mu povej, da je to zaradi neugodnih finančnih razmer in da to ni nič strašnega ter da se bo stvar popravila, ko neugodne vremenske razmere ne bodo več vplivale na rezultate njegovega dela. :twisted:

d.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No money, no funny!
Mehurčki nastanejo pri lakiranju s PU laki na osnovi topil zaradi laka ali neugodnih lakirnih pogojev.
Ker parketarji nimamo lakirne komore, da bi uravnavali prašnost, vlago, temperaturo, pritisk zraka in čas, pogoje si lahko samo delno prikrojimo z določenimi stroji so zato možne tudi napake.

Vaš objekt lahko parketar še enkrat prelakira ampak naj si nabavi izsuševalec in čistilec zraka, parket naj dobro prebriše in potem, ko kazalec na temperaturi in vlagi poskoči v pravilno smer naj prelakira z neprehitrimi gibi.

Lahko pa prelakira tudi z vodnim lakom vendar mora biti prejšni sloj laka zelo suh in dobro vmesno obrušen, vprašljiva pa je oprijemljivost vrhnjega sloja laka odvisna od materijalov.
Lep dan!
parketar
Aleš
Pravkar sem se vrnil z 4 tedenskega dopusta parket pa se je medtem že posušil. Torej: mojster je moral vse lepo še enkrat popraviti, kajti drugače ne bi bilo plačila. Končno lahko rečem, da mu je uspelo tako kot sem sam želel-sreča je bila le da me ni bilo dolgo doma, kajti nanesel je že toliko slojev, da je sušenje potekalo zelo počasi. (vsega skupaj je lakiral 5x)...
kojot Napisal:Pravkar sem se vrnil z 4 tedenskega dopusta parket pa se je medtem že posušil. Torej: mojster je moral vse lepo še enkrat popraviti, kajti drugače ne bi bilo plačila. Končno lahko rečem, da mu je uspelo tako kot sem sam želel-sreča je bila le da me ni bilo dolgo doma, kajti nanesel je že toliko slojev, da je sušenje potekalo zelo počasi. (vsega skupaj je lakiral 5x)...

Ta je pa veliko zaslužil. Big Grin
No money, no funny!
samo, da se ne bo zdaj lak luščil (več slojev pa to..... :?: )
zaslužil ni nič več kot prvotno dogovorjeno ceno-če nisem bil zadovoljen z izdelkom je to pač njegov problem oz. napaka, ki pa je jaz vsekakor nisem plačal... Smile
mislim, da se lak ne bo luščil-vsaj zaenkrat ni videti, da bi se-med temi petimi nanosi je dvakrat temeljito zbrusil nanos s katerim nisem bil zadovoljen (mehurčki in raznorazni delci), pa tudi vse skupaj se suši že dober mesec...
Pozdravljeni. Pred par dnevi sva z sodelavcem zbrusila Parker v mojem stanovanju. Prvi sloj je dal prajmer in nato dve roki dvokomponentni poliuretanski lak. Nastali so kristalčki, ki so pod roko res grobi. Ne vem vzroka za to, je pa veliko možnosti, kar sem brala. Zanima me kako to lahko popravim? Poskusila sem pobrusiti s papirjem 120 in nato s 180...od 150 niso imeli in je hči kupila 120. Ali lahko sedaj dam še eno roko poliuretanskega laka na vodni osnovi?
Hvala in lep pozdrav. Ne me napad, ker sem se odločila za bolj poceni varianto Sad
Rabim samo odgovor kako to popraviti da znosno zgleda. Parket je sedaj gladek, so pa vidne posledice brušenja, ker so mehurčki ali kristali ali kar koli je nastalo bili zelo hrapavi
Te sledi od brušenja bo nova plast premaza pokrila, še vedno pa ostaja vprašanje, zakaj so se pojavili "mehurčki ali kristali", ali se bo to ponovilo???
Iskanje po temi