PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri drva in olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me ali ima kdo doma peč na drva v povezavi z Buderus pečjo na olje in kako je rešil problem ogrevanja sanitarne vode s pečjo na drva? Imam težave, da imam v peči za drva 90 stop., pa mi sanitarno vodo greje olje... ni mi logično, rabim pomoč.

Prosim za pomoč..

lp, Mare
m.
Rešitev je zelo enostavna.
1. avtomatiki lahko ukažemo, da prekine ogrevanje, ko je v drugem viru temperaturno naraščanje, ki ga zazna dodatna sonda.
2. lahko pa enostavno samo dodamo termostat v kotel na trda goriva in preko releja prerkinjamo mostiček v avtomatiki oljnega kotla, kjer pri prekinitvi kontakta preide oljni kotel na čakanje.
Zakaj to ni tako povezano, pa ne bi znal povedati.
Ja mogoče res enostavno, ampak ni, kajti elektronika zazna, da ni zadostne toplote za ogrevanje sanitarne vode v olni peči in javi napako. Hec tega je da mora voda krožiti iz peči za drva v olno peč. In če kroži jo segreje in takrat tudi ogreva sanitarno vodo, ko pa tem. pade pa doda olje. Kar je praktično ni pa funkcionalno, saj med ogrevanje san. vode preneha dotekati topla voda v olno peč.
Ne vem pa točno kako je z mešalnim venitlom v olni peči, ker možno je da avtomatika celo zapre mešalni ventil in top. voda ne more krožiti.
m.
Čudna je ta tvoja vezava. Ponavadi mora tripotni ventil ob višji temperaturi v kotlu na trda goriva preprečiti kroženje skozi oljni kotel in le tega tudi izklopiti. Bi pa moral videti, kako ste to povezali. Je pa dejstvo, da se z buderusovimi novejšimi elektronikami da narediti skoraj vse. Je pa še enostavneje napraviti tako kot sem napisal pod drugo varijanto.
Iskanje po temi