PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Klimatska naprava s poudarkom na ogrevanju v prehodnem obdobju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Po neto meritvah SE mi ostaja nekaj kWh, poleg tega bi mi (ob kurjenju na drva z zalogovnikom)  v prehodnem obdobju za podporo ogrevanju, zelo prav prišla klima naprava.  

Svetujte mi prosim, katero in kakšno klima napravo si naj umislim za podporo ogrevanju v prehodnem obdobju. 
Klimo bi montiral v dnevno sobo 28 m2, (ki ima odprt prehod v kuhinjo s ca. 20 m2). Tu in tam bo tudi ohlajala, vendar neke strašne potrebe po hlajenju prostorov ni.
Kupi Japonca
Daekin ali micko pa si  15-18 let- brez skrbi-vsake -2 do 3 leta servis.
cena 15oo-2000 evro z montažo.
Za prehodno obdobje bo najbrz vsaka za jurja ok. Tistih za 600 se izogibaj.
Ce pa mislus ogrevat pod nulo, pa pazi da bo temu tudi namenjena
Sonce naj sveti vsak dan!
Za ogrevanje (in tudi hlajenje) v večini predlagam talne, ne stenske enote. Še posebej so te klime precej bolj primerne za gretje, pa tudi pri hlajenju povzročajo manj neželenega pihanja.
Top v tem segmentu je Daikin NEXURA NORDIC. Če ti gre cena skozi je to zagotovo nekaj najboljšega kar obstoja.
Za veliko manj denarja, bo solidna izbira tudi Kitajski GREE s svojo konzolno enoto.
Vmes med tema dvema so pa še Fujitsu, Hitachi, Mitshubishi, Panasonic, Toshiba...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Jaz sem za garsonjero, ki se bo oddajala in se je dosedaj ogrevala z električnim radiatorjem kak mesec nazaj kupil to iz Bauhausa za 470€ (ima tudi grelni kabel):
https://www.bauhaus.si/klimatska-naprava...3-8-kw-r32" target="_blank" target="_blank

Res me zanima, kako se bo obnesla v pravem mrazu (električni radiator od Atlantica sem sicer pustil na steni za rezervo).
Zaenkrat je edini minus to, da je notranja malce bolj glasna od recimo Nibe talne klime, ki jo imam v hiši, greje pa OK.
Aja, pa čepov za zatesnit spodaj ni bilo v paketu, pa smo morali nekaj improvizirat. Ima pa 5 let garancije, v Bauhausu ponavadi ne komplicirajo z menjavo.

Spodaj je njena poraba, vključevala se je vsake pol ure in ob tem dosegla špico okoli 400W. izgleda, da dela bolj na on/off način (čeprav je inverter z R32 plinom). Morda je premočna ali pa je regulacija primitivna.
[attachment=37608][attachment=0]poraba klime.jpg[/attachment]

[Slika: attachment.php?aid=37608]
Hvala vam vsem, posebej Sašu - tale talna Nordic bo pravšnja, še prej se moram do tehničnih podatkov oz. navodil zanjo dokopati. Zunanjo enoto bi umaknil pod balkon, torej bo ca meter pod nivojem notranje enote.
Ko fantocci2 omenja regulacijo... a klime iz dražjega segmenta bolj zvezno regulirajo modulacijo?
Če kaj koristi...

- 2 Japonca doma,stenska, srednji rang
- ena modulira do cca 220w, drug bolj 300w
- grejeta obe, tudi na -5c brez ogrevanega dna
-ena montirana 1m od tal, druga pod stropom
-ta kao talna ne moti in ni obcutka pihanja na 20m2

Plus ene je da se da ventilator zaklenit na max in z vsemi krilci razpihat zrak. Recimo na max in usmerjeno skozi odprta vrata je sposobna ogret sosednji prostor. Samo je to preglasno za bivanje.

Tako da odvisno koliko je velik prehod v kuhnjo,ne pričakovat konstantne temp. Je pa to v prehodnem obdobju verjetno manjši problem.
[quote='piag' pid='1027549' dateline='1734165776']
Ko fantocci2 omenja regulacijo... a klime iz dražjega segmenta bolj zvezno regulirajo modulacijo?

Poceni klime imajo inverter s samo tremi stopnjami.
Tiste najdražje pa vse do 18 stopenj.
Kot ena novejših stenskih klim ki greje tudi do -22 je tudi naš Hysense energy pro x QH35, ki ima po opisu vse, še AI, barva bela, črna, s ceno z montažo cca 1100 evro.
Sam imam micke predvsem za ogrevanje 15 let, pa bo treba počasi menjat.
Ima kdo izkušnje, oz so to dobre klime za 15  let? Tihe, vzdržljive?
(14.12.2024 ob 15:56)sassapo Napisal:
(14.12.2024 ob 10:42)piag Napisal: Ko fantocci2 omenja regulacijo... a klime iz dražjega segmenta bolj zvezno regulirajo modulacijo?

Poceni klime imajo inverter s samo tremi stopnjami.
Tiste najdražje pa vse do 18 stopenj.
Grejemo preko cele zime s ceneno. Temperaturnih nihanj ne občutim, termometer na steni sicer kaže nekaj blagih odstopanj. Opažam pa zelo nihajoč odjem na Moj elektro.
V modusu hlajenja je odjem precej bolj zvezen in se giblje na okoli 300W.
Kakšna so nihanja pri klimah iz višjega cenovnega razreda?

1 2
Iskanje po temi