PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nibe tč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me v čem je razlika med tč Nibe S2120 in S2125 12 ? Zanima me koliko bi prišla investicija ta tč Nibe 12+ zalogovnik 200l+ bojler 300l+ vsa napeljava, delo...skratka komplet, koliko cca vas je prišlo??
Nikoli ne reci nikoli.
Cene skačejo navzgor iz tedna v teden, tako da ti bo informacija o strošku nekoga drugega sila malo koristila.
F2120 uporablja plin R410 S2125 pa novejši ekološko manj obremenjujoč plin mislim da propan.
S2125 ima samo dve nazivni moči 8 (6kw) in 12 (10kw). Detajlenej ti bodo razložili še monterji, naj bi bili pa zelo podobni napravi.
S cenami je nerodno operirat ker lezejo skozi navzgor in je odvisna od inštalirane naprave,... verjetno pa se spogleduješ z 13 jurji +/-
Seveda se boš za natančno ceno moral obrnit k monterjem/prodajalcem in ne na forum.
Precej sveža cena za F2021-16 s celotno kurilnico in pripadajočo opremo in montažo (zalogovnik, bojler, pumpe,...) nekaj čez 14k€.
S 1.7. naj bi šli v veljavo novi ceniki za Nibe, seveda z višjimi cenami...
Hvala, danes smo dobili predračun, tč Nibe S2125 12 komplet vse z zalogovnikom, bojlerjem.....17.000 eur. Ali je to to ali je predrago?? Meni se zdi precej....to je polna cena, potem se odšteje še subvencija.
Nikoli ne reci nikoli.
Zakaj zalogovnik? Cena dokaj zasoljena. Zakaj ne iščeš cenejše variante. Recimo Vaillant arotherm.
Tudi meni se zdi zelooo drago. Zakaj zalogovnik ne vem, se ne razumem v te zadeve. Imamo samo talno gretje. Nibe naj bi bila ok tč, bomo pa pogledali še za vaillant. Hvala
Nikoli ne reci nikoli.
Zdravo,
cena, ki sem jo napisal malo višje je pred subvencijo. Tako da tvoja ponudba je kar visoka (slabih 3k€ več). Ne vem pa kakšna je razlika v ceni med F2120-16 in tvojo F2125-12. Kurilnica predvidevam, da je podobna moji (dva kroga - en radiatorski, en talno gretje, 300l bojler, 200l zalogovnik).
pamo, če računaš da ti deluje 17 let te bo koštalo gretje na leto jurja pa makar imaš varovalke izklopljene. Kak je lahko mišljenje pozitivno ,če bo to najdražje gretje.....
17 000 ojrov ?.... nekdo bi rad lepo .....

Jaz sem dal lani dobrih 13k subvencije sem dobil nazaj 4 k....
Se pravi pod 10k za celotno kurilnico. Res, da je samo 1 ogrevalni  krog in integriran bojler....
Pa tistih nekaj priključkov... drgače je bilo pa vse v mašini... plug and play varianta....
Res pa da je zemlja vodq...
Napram drugim je bila cena dokaj podobna..... Tako je bila odločitev lahka.
Mašina pa dela bp... nastaviš in pozabiš...
Space bani samo talno imamo brez radiatorjev

Maca333 res je..
Nikoli ne reci nikoli.
Če se mi zdi cena od SpaceBani še morda sprejemljiva ker 14 000 že tudi ni malo,.. seveda ne vemo točno kaj vse je vgrajeno in kaj je zraven se mi pa zdi 17 000 že pretirano.
Seveda se ceno, da spravit še na več (kalorimetri, dodatne črpalke, energymetri, protinapetostne zaščite,... "zlate cevi in ventili", izolacije, pleh za zaščito izolacij ect ect, podstavek iz granita,...), Lahko da je bojler integrirana Nibe NIBE™ VVM 320 - ki je sam skoraj 4000€, za razliko od nekoga, ki je montiral navaden zalogovnik za sanitarno vodo ki pa je 500€.
Moja cena sicer iz konca lanskega leta je bila nekaj čez 11 000, ampak brez zalogovnika sanitarne vode, s pred pripravljenim ventilom - F2120-16 + SMO s40 in zalogovnikom. Podražitve pa so bile z novim letom in aprilom - to vem zaradi nakupa identične naprave mojega soseda, ki je za skoraj identično montažo in konfiguracijo posledično plačal 700€ več.
Pri takšnih cenah (17 000)pa počasi pade tudi smiselnost investicije saj če vzameš amortizacijsko dobo 10 let, lahko tudi  15 let, prideš na zelo visoke zneske letnega ogrevanja.
Pri 10ih letih je to 1700€ za investicijo v napravo + elektrika rečmo jurja in si skor na 3000€ za ogrevanje,...
Se ne strinjam. To niso zneski ogrevanja. Potemtakem bi lahko gradnjo hiše enačil z najemnino?
Seveda so zneski OGREVANJA in ničesar drugega. Verjetno ne postavljaš TČ zato da boš dal avto v garažo?
Je pa res da to ni znesek cene ENERGENTA porabljenega za ogrevanje.
Katera tč je primerljiva z Nibe samo da je cenejša za talno gretje?
Nikoli ne reci nikoli.
1 2 3 4
Iskanje po temi