PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri toplotna črpalka zrak/voda brez avtomatike

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...glede na to, da CvetkoP nima časa za odgovore za svojo tč Smile, pa bom vprašanje zastavil z odpiranjem nove teme:

Ali mogoče veste za kakšen model napol industrijske črpalke zrak/voda z dobrim COP (Toshiba, Hitachi, Panasonic,...) ki nima vgrajene avtomatike (to bi potem prigradil sam oz. inštalater), podpira pa krmiljenje s pomočjo druge avtomatike. (npr. Seltron)?

Zelo bi bil vesel, če mi posredujete izkušnje z njo in koliko ste dali zanjo.

Za eno že vem: DIMPLEX LA6MPR, ceno pa naj bi bila približno 4000 eur (?). Uvoznik (Gorenje) za Dimplex me nekako ignorira že tretji dan...
Kar se Dimplex (Gorenja) tiče, na kakšne odgovore se kar dolgo čaka! Vendar se mi zdijo cene krepko pretirane! Mislim da imajo kar blizu NCx2!
Sanyo je dobra TČ zrak voda preverjeno. Pri meni je grela hišo letošnjo zimo.
Sanyo je dobra TČ zrak voda preverjeno. Pri meni je grela hišo letošnjo zimo.
Koliko m2 ste pa ogrevali in prav tako,koliko kw TČ imate.Cena TČ oz inverter klime z montažo?
Prosim za nasvet.
marinar Napisal:Sanyo je dobra TČ zrak voda preverjeno. Pri meni je grela hišo letošnjo zimo.
Kdo prodaja te črpalke Sanyo? Kolikšno moč si izbral, kolikšna je cena,...?

Bralcem foruma: Ali imate kakšne izkušnje z toplotnimi črpalkami "Papler" (venture.si)?

Hvala,
cardinal
Tudi mene zanima ta kitajska zadeva od TČ oz kaj še obstaja na trgu zrak/medij oziroma nekateri delajo tudi iz klim ogrevanja.
Sanyo - KITAJSKA :twisted: :twisted: :twisted:
tole je pa ena redkih JAPONSKIH firm, ki večino stvari proizvaja še zmeraj na Japonskem,...

Jadran Sežana je uvoznik dosti reči od Sanyo-ta, bi lahko vedeli, kdo uvaža TČ, če jih oni ne,..
trenutno prodaja toplotne črpalke proizvedene na kitajskem Klima center Maribor
Črpalke so po licenci coolwex group

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.coolwex.com">www.coolwex.com</a><!-- w -->

termal
čista energija
Mislim da Sanyo prodaja tudi Plinstal na Jesenicah in v Kranju...
cardinal Napisal:...glede na to, da CvetkoP nima časa za odgovore za svojo tč Smile, pa bom vprašanje zastavil z odpiranjem nove teme:

Ali mogoče veste za kakšen model napol industrijske črpalke zrak/voda z dobrim COP (Toshiba, Hitachi, Panasonic,...) ki nima vgrajene avtomatike (to bi potem prigradil sam oz. inštalater), podpira pa krmiljenje s pomočjo druge avtomatike. (npr. Seltron)?

Zelo bi bil vesel, če mi posredujete izkušnje z njo in koliko ste dali zanjo.

Za eno že vem: DIMPLEX LA6MPR, ceno pa naj bi bila približno 4000 eur (?). Uvoznik (Gorenje) za Dimplex me nekako ignorira že tretji dan...

Imaš že idejo kako izvesti izmenjevalec in kam odvajat energijo TČ?
A kdo ve kje dobit kako rabljeno klimo? Samo zunanjo enoto. Na bolhi tega materijala ni oz so samo švoh izvedbe.
Iskanje po temi