Iz slik je nadgrajeni tip krmilnika z navadno upravljalno enoto.
Ta kotel naj bi bil ze biologic.
Kateri parametri? Servisni ali navadni. Navadni so opisani v navodilih servisni pac niso. Ste ze odprli servisni meni?
(2.12.2019 ob 14:48)Sid3 Napisal: Iz slik je nadgrajeni tip krmilnika z navadno upravljalno enoto.
Ta kotel naj bi bil ze biologic.
Kateri parametri? Servisni ali navadni. Navadni so opisani v navodilih servisni pac niso. Ste ze odprli servisni meni?
Lp
Mislim, da kotel je biologic. Servisni meni sem odprl.
Lp
Jaz bi bil tudi hvaležen za en detajl glede servisnega menuja in sicer na peči Biodom 27 (kupljena letos - 2020).
Ker sem očitno dobil premočno peč (fasada 18cm, ogrevane površine 200m^2), se prižiga na vsakih 35 minut. Temperaturo na peči imam nastavljeno na 70°C in zdaj se vklopi ko pade na cca 60. Če dam želeno temperaturo na 80°C, kar je verjetno čisto ok za peč, se pa vklaplja ko pade na 70. Moja ideja (ki ne vem ali je pametna) je, da bi dal želeno temperaturo na 80, vklopila bi se pa, ko bi padla na 60. Tako bi podaljšal čas med vžigi iz 35 na kakšnih 60 minut, kar bi bilo pa že bolj sprejemljivo.
Oprema je: Biodom 27, bojler 270 L, seltron wdc10, 3-potni mešalni ventil na dvižnem vodu, 1 črpalka za dvižni vod in 1 črpalka za bojler. Bojler je dejansko toplotna črpalka, ki je zdaj pozimi izključena. Vezano imam po shemi 401C (oziroma zdaj sem izbral shemo 401, ker 401c ni ravno primerna za pelete, ker če imam peč nastavljeno na 70°C, se mi na seltronu non-stop vklaplja varovanje pred pregretjem peči in ful segreje dvižni vod in zato je temperatura v stanovanju non stop 2°C previsoka - tudi če parameter S5.12 (varovalna temperatura kotla) dvignem na 90).
Glede na to da se peč vedno segreje na 5°več od nastavljene in se ponovno vklopi, ko pade 10° pod nastavljeno, ima očitno histerezo 15°. Jaz bi jo pa dvignil na 25° in nastavil želeno temperaturo na 80°C. To pomeni, da bi ciklala med 60 in 85°. Mogoče kdo ve, če je to pametno naredit in kako priti do tega parametra?
(18.11.2020 ob 20:38)grpo Napisal: Jaz bi bil tudi hvaležen za en detajl glede servisnega menuja in sicer na peči Biodom 27 (kupljena letos - 2020).
Ker sem očitno dobil premočno peč (fasada 18cm, ogrevane površine 200m^2), se prižiga na vsakih 35 minut. Temperaturo na peči imam nastavljeno na 70°C in zdaj se vklopi ko pade na cca 60. Če dam želeno temperaturo na 80°C, kar je verjetno čisto ok za peč, se pa vklaplja ko pade na 70. Moja ideja (ki ne vem ali je pametna) je, da bi dal želeno temperaturo na 80, vklopila bi se pa, ko bi padla na 60. Tako bi podaljšal čas med vžigi iz 35 na kakšnih 60 minut, kar bi bilo pa že bolj sprejemljivo.
Oprema je: Biodom 27, bojler 270 L, seltron wdc10, 3-potni mešalni ventil na dvižnem vodu, 1 črpalka za dvižni vod in 1 črpalka za bojler. Bojler je dejansko toplotna črpalka, ki je zdaj pozimi izključena. Vezano imam po shemi 401C (oziroma zdaj sem izbral shemo 401, ker 401c ni ravno primerna za pelete, ker če imam peč nastavljeno na 70°C, se mi na seltronu non-stop vklaplja varovanje pred pregretjem peči in ful segreje dvižni vod in zato je temperatura v stanovanju non stop 2°C previsoka - tudi če parameter S5.12 (varovalna temperatura kotla) dvignem na 90).
Glede na to da se peč vedno segreje na 5°več od nastavljene in se ponovno vklopi, ko pade 10° pod nastavljeno, ima očitno histerezo 15°. Jaz bi jo pa dvignil na 25° in nastavil želeno temperaturo na 80°C. To pomeni, da bi ciklala med 60 in 85°. Mogoče kdo ve, če je to pametno naredit in kako priti do tega parametra?
Že v naprej hvala za morebitne odgovore.
Ni problem v nastavitvi kotla ampak se ti voda v kotlu prehitro ohlaja skozi sistem centralnega ogrevanja.
Pri meni se kotel ohlaja iz 75 stopinj C na 62 stopinj C cca 5 ur, če ni odjema toplote skozi sistem ogrevanja.
(18.11.2020 ob 20:38)grpo Napisal: Jaz bi bil tudi hvaležen za en detajl glede servisnega menuja in sicer na peči Biodom 27 (kupljena letos - 2020).
Že v naprej hvala za morebitne odgovore.
Ni problem v nastavitvi kotla ampak se ti voda v kotlu prehitro ohlaja skozi sistem centralnega ogrevanja.
Pri meni se kotel ohlaja iz 75 stopinj C na 62 stopinj C cca 5 ur, če ni odjema toplote skozi sistem ogrevanja.
Res je, peč se podnevi hladi skozi radiatorje, zato se pogosto prižiga. Ponoči, ko ni odvzema, se prižiga na malo manj kot 3 ure. Če primerjaš grafe, ko je kotel nastavljen na 65 in na 80 stopinj, se vidi, da je v vsakem primeru histereza cca 15°. Jaz bi jo rad povečal, da bi se recimo peč vklopila pri 55°C in izklopila pri 85°C. Po moji logiki se bo potem prižigala malo manj pogosto. Kar pomeni manj vklopov na dan. Upam, da nima to kakšnih slabih posledic... samo verjetno jih nebi smelo imeti. Vem - najbolje bi bilo imeti zalogovnik, ali pa bolj švoh peč, ampak je kar je
Proizvajalec mi verjetno ne bo povedal kako priti v servisni menu in kateri parameter je za nastavit... vsaj predvidevam... tako da bi bil zelo vesel, če ima kdo kake izkušnje.
Zaenkrat sem omejil moč peči na 1 od 5, pa bo mogoče malo dlje gorela in se manjkrat vklopila. Naj me kdo prosim popravi, če ga serjem
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.