PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Življenjska doba sončnih kolektorjev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Enkrat na tem forumu sem prebral, da se je potrebno prepričati o življenjski dobi sončnih kolektorjev.

Zanima me, kako sploh priti do takšnega podatka. Prodajalec bo itak trdil, da so večni. Zato prosim koga z izkušnjami, kaj vse se mu je pripetilo oz. pri kateri stvari od kolektorskega sistema je upravičeno, da se bodo pojavile težave.

No, naj pove še kak prodajalec kako mnenje, zanima pa me tudi, kako je z življenjsko dobo vakumskih kolektorjev.
Po 5 letih se že pozna, da jim začne učinkovitost padati. Na vsakih 10 let pa spet odpreš denarnico.
vulkan Napisal:Po 5 letih se že pozna, da jim začne učinkovitost padati. Na vsakih 10 let pa spet odpreš denarnico.

o katerih kolektorjih pa ti to ???
Moj oče ima IMP-jeve kolektorje na strehi že 25 let, pa še kar grejejo. Pravzaprav šele zdaj delajo resnični profit, pa čeprav z veliko manjšim izkoristkom kot so ga imeli novi. Se pa spominjam, da je bila investicija takrat izjemno visoka, sploh glede na ceno ostalih energentov.
Res pa je, da jih je kakšnih 10 let nazajnekaj obnavljal (zamenjal je počeno steklo, povezovalne gumi cevi....)
"Glej daleč in, ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje"
Iskanje po temi