PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Mesalni set in avc05

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trgovec je prodal pec z vremensko regulacijo, zraven pa dal mesalne sete s termostatskimi ventili 30-60°C za talno gretje.
Sedaj se kupilo se avc05. Zdaj me pa.nekaj drygega spet zuli.
Avc se suce 90° (ce imam prav v spominu). Tripotni ventil se suce 360°.
Wtf?
Poleg tega mesalni ventil po podatkih ne bo spustil pod 30 v DV. Kako hudica si trgovec z renomejem na ogrevalni tehniki predstavlja da bo to delovalo.

A sem samo jaz prevec cuden in imam premalo znanja.
Me lahko kdo poduci?
Zdrava pamet
Ssasapo
Telmos?
.
.
.
Mešalni set s termostatskim mešalnim ventilom ne rabi pogona, saj to regulira termočlen. Kaj bi torej počel elektromotorni pogon, ki usmerja mešalni ventil? Oziroma o kakšnem mešalnem setu je govora pravzaprav?
Saj to mi je jasno, ne vem zakaj trgovec proda pec z vremensko regulacijo (katero zahteva kupec), potem pa na ponidbo doda termostatske ventile. Tak mesalni set nai proda zraven peci ki stane pol manj in se uporabniku da zajebavat s termostatskim ventilom in bo zadovljen s sobnim termostatom.
Kupec pa res ne pozna vseh sifer pd katerimi se danes prodaja roba. Se trgovec ob sestavljanju ponudbe ni bil preprican ali je crpalka v setu ali ne. In je ni bilo.
Evo, tak ventil so dali k peci ki podpira v osnovi vremensko regulacijo

Priložene datoteke
.jpg   20190104_103101-576x1024.jpg (Velikost: 109,62 KB / Prenosi: 349)
ce nemores drugace se lahko tudi samo tale termostatski ventil zamenja za mesalnega
Saj to bom probal drug teden ko bo konec inventure, samo ne vem ali se v prosti prodaji sploh dobi ventil s holandci. Ali ga bo treba zamenjati z nekega drugega enakega mešalnega seta.
Celega mešalnega seta ne bi menjal, ker je talno že priklopljeno na njega, prav tako je že na razdelilcu. . Ampak ce ne drugega bom pa tudi to naredil.
Iskanje po temi