PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Buderus?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem dobil predračun za kotlovnico - torej za peč na olje, bojler, cisterno, regulacijo...
Me je kar malo v žepu stisnilo. Izgleda, da se še nisem povsem navadil na evre.

Vprašanje: mislite, da je Buderus vreden svojega denarja? Nekaj bi se dalo prihraniti, če bi vzel kakšno cenejšo robo - ampak nisem prepričan, če se bi mi dolgoročno splačalo...
Jani ce isces peci istega ranga pri drugih primerljivih firmah (CTC, Seltron ...) bos kaj hitro ugotovil, da vse stanejo priblizno isto. Odstopanja so za najvec 200 EUR, v kar sem se sam tudi preprical.
Jani Napisal:Danes sem dobil predračun za kotlovnico - torej za peč na olje, bojler, cisterno, regulacijo...

Vprašanje: mislite, da je Buderus vreden svojega denarja? Nekaj bi se dalo prihraniti, če bi vzel kakšno cenejšo robo - ampak nisem prepričan, če se bi mi dolgoročno splačalo...

Ali lahko poveš kaj več o ponudbi? moč, velikost cisterne in katera, bojler litrov????...

Namreč to me čaka pa ne vem kolk naj računam.

Lp Andrej
Glede na to,da se trendi pri ogrevanju zelo hitro spreminjajo,se mi zdi nesmiselno kupovati tega opevanega Buderusa.Sem bil pred sedmimi leti pred podobno dilemo pa sem se odločil za cenejšo varianto in mi ni žal,ker plin že počasi trka na vrata pa bo potrebno menjati...upam da še ne kmalu :wink: .

lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
JustMe Napisal:
Jani Napisal:Danes sem dobil predračun za kotlovnico - torej za peč na olje, bojler, cisterno, regulacijo...

Ali lahko poveš kaj več o ponudbi? moč, velikost cisterne in katera, bojler litrov????...

Namreč to me čaka pa ne vem kolk naj računam.

Lp Andrej

Zdravo!

Tudi mene zanima malo več!
Lahko napišeš malce več o ponudbi (lahko vključiš tudi ceno? :oops: )

Lep dan
Mare Napisal:Glede na to,da se trendi pri ogrevanju zelo hitro spreminjajo,se mi zdi nesmiselno kupovati tega opevanega Buderusa.Sem bil pred sedmimi leti pred podobno dilemo pa sem se odločil za cenejšo varianto in mi ni žal,ker plin že počasi trka na vrata pa bo potrebno menjati...upam da še ne kmalu :wink: .

lp Mare

Mare oglej si spodnji link. Lahko pa ti še zaupam da se od vseh energentov v zanjih letih plin draži najhitreje.

[url]httpunichr("58")//www2unichr("46")arnesunichr("46")si/~jlicen/cene%20energentovunichr("46")htm[/url]
Nemo1 Napisal:
Mare Napisal:Glede na to,da se trendi pri ogrevanju zelo hitro spreminjajo,se mi zdi nesmiselno kupovati tega opevanega Buderusa.Sem bil pred sedmimi leti pred podobno dilemo pa sem se odločil za cenejšo varianto in mi ni žal,ker plin že počasi trka na vrata pa bo potrebno menjati...upam da še ne kmalu :wink: .

lp Mare

Mare oglej si spodnji link. Lahko pa ti še zaupam da se od vseh energentov v zanjih letih plin draži najhitreje.

[url]httpunichr("58")//www2unichr("46")arnesunichr("46")si/~jlicen/cene%20energentovunichr("46")htm[/url]

Ja saj vem....bom ostal na olju še kar nekaj časa....mislil sem samo povedati ,da se zadeve hitro spreminjajo (zato imam plin že na hiši :wink: ).Kar poglej kje so zdaj peletarji...ni ne duha ne sluha o njih.....

lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
Mare,
ravnokar spreminjamo PGD, kotlovnico, da bo investitor kuril na koruzo in ječmen??? Mater nam gre dobro!! :lol: :lol:
Tudi sam sem pred leti tuhtal med Buderus in ostalimi. Odločil sem se za specialko, ki ni Buderus, pa moram reči da sem zadovoljen.
Pri tem so mi pa takratni "mojstri", centralhajcarji, odločno ODSVETOVALI nakup avtomatike, čes da je eno samo S......je!!
Jih nisem poslušal, pa še sedaj deluje in smo zadovoljni.

Lep pozdrav
Celega predračuna ne bi prepisoval - bistvo je: nizkotemepraturni kotel na olje G 115, gorilnik na rumeni plamen, regulacija za pripravo tople vode, radiatorje in talno gretje R2107, obtočna črpalka za toplo vodo in cisterna za 2500 litro olja - najbolj enostavna.
na spisku je še cel kup stvari, ki jih ne poznam, sicer niso drage amapak skupaj pa nanesejo (nekaj cevi, črpalke, fitingi?,...).
Cena? 5600

Meni se zdi veliko. Sploh, ker je peč, boljler, gorilnik in regulacija komaj za polovico te vsote. Vse ostalo je delo in 'mali material'.

Plin imamo sicer obljubljen, ampak se na njega ne zanašam - sploh ker ni poceni. Če bi imel pipico že na vratih, potem bi seveda kupil peč na plin...

Po odgovorih sodeč - ni enotnega mnenja. Nekateri bi dali za Buderus drugi ne.
Mi lahko kdo razloži, kaj bi imel manj, če bi vzel cenejši sistem?
pri vseh teh stvareh je najpomembnejši dejavnik regulacija. ali ti peč dela z 90 ali pa z 88% izkoristkom (ali pa še manj) je pa čisto vseeno, če kuriš prostor katerega npr ne rabiš dopoldan pa ga vseeno ogrevaš. 1° C višja temperatura prostora ti prinese kakšnih 5 % razlike. Se pravi preverjen poceni kotel in super avtomatika je pomojem boljša varianta.
Urban, do neke mere imaš prav ampak, če elektronika - regulacija ni vsklajena z delovanjem kotla, in kotel ne more slediti delovanju regulacije (temperaturne omejitve) bo končni izkoristek takega sistema hitro nižji kot bi bil ta ob primernem kotlu.
Citat:Se pravi preverjen poceni kotel in super avtomatika je pomojem boljša varianta.

Tega še za enkrat pri nas ni. Super avtomatike, mislim. Oziroma se dobi ena in edina Nemška ampak si sam svoj mojster glede nastavitev. No ja, to mogoče tudi ni slabo si pač vzameš čas in nastaviš tako, kot je treba in nisi odvisen od raznih biserov...

LP
Pa še tole sem pozabil glede Buderusa; če se gleda samo na denar potem nikakor Buderusa, če pa denar ni na prvem mestu potem pa kar pogumno. Ta tamanjši kotel je res OK, kar pa za gorilnik ne bi moral reči. Jaz bi kupil raje brez gorilnika in bi si dal gor WL5/B (od weishaupta).

LP
som16:
da mi je vedet kakšno specialno peč si ti kupil in predvsem za kakšen denar?

Tukaj je nekaj nizkotemepraturnih-litoželeznih peči sitega ranga različnih proizvajalcev:
- Buderus Logano G125SE, ruemni plamen in regulacijo 2107.... 2.033 EUR
- CTC 380s z vgrajeno regulacijo............................................ 1.933 EUR
- Seltron Optima2 H21 z gorilnikom in regulacijo...................... 1.700 EUR
Iskanje po temi