PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na sekance centrometal

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pred enim letom smo zamenjali ogrevalni sistem na sekance. Imeli smo Vrečekovo 45kw peč z avtomatskim podajalcem in enodnevnim zalogovnikom, se mi zdi češke izdelave. ker je prihajalo do pogostega samovžiga v zalogovniku, smo menjali celoten sistem. izbral sem Centrometalovo peč eko40.Peč, ki ima sistem za samočiščenje, sicer deluje precej dobro, sistem za dodajanje sekancev pa zaustavi vsak sekanec, ki je prevelike dimenzije. To pa zato, ker je v zaščitni komori senzor, ki regulira dovod sekancev. če se pojavi samo recimo pecelj od denimo orehovega lista, ta lahko blokira senzor, in zaustavi delovanje peči, saj ji zmanjka goriva.Naknadno smo zmontirali še en senzor. Zdaj morata oba potrditi, da je kuriva dovolj. Kljub temu še relativno pogosto ( 1x na teden) preide do zastoja. Zanima me ali ima še kdo podobne težave s Centrometalovo pečjo in kakne so lahko tu rešitve
Aleks v sekancih je vse sorte, kakšne granulacije so sekanci je zelo odvisno od mlina in pa lesa ki ga melješ.

Za tvoj sistem in za senzorje kot jih omenjaš bili ustrezni samo sijani sekanci, brez vsakih vejic, paličic, prahu itd., da bi ti delovalo brez zastoja.
S senzorji ne moreš regulirati polnjenja sekancev.

Pri starem sistemu pa je prihajalo do samovžiga zaradi tega ker je nekje vleklo zrak. Če bi imel pokrov se to nebi dogajalo.

LP
Iskanje po temi