PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Tč Hitachi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo. Smo popolni laiki, naš montazer je za en drek, do drugega pa se nismo prisli.
Imamo novogradnjo 9x8 m,pritlicje in nadstopje, v kleti pa ni talnega, je le klet in kurilnica. Drugje imamo talno ogrevanje na Tč, z moznostjo preklopa na pec na drva pa tudi tc za sanitarnk vodo.
Problem imamo z urniki in nastavitvijo nocnega in dnevnega casa. Katere so najbolj optimalne nastavitve? Zaenkrat imamo od 8.00-22.00 dnevno,potem pa nočno, nas pa moti, ker zvecer je super toplo, ob 4h zjutraj je se vedno toplo, shladi se pa potem nekje od 4/5-8.00 zjutraj in potem more spet laufat zjutraj pa se spet ne ogreje do poldneva ali se dlje, potem je pa ponoci spet prevroce. Poskusili smo ze veliko nastavitev pa nam nekako nobena ne ustreza. Kak predlog kako uskalditi?
Zelimo cimbolj optimalno nastavitev in najmanjso mozno porabo energije. Kaj pa funkcija eco?
Je pa en mojster reku, da je krivulja ok, tako da v tem ni problem.
To je nasa prva kurilna sezona s tč, prosim za pomoc.
Prvo mau vec podatkov glede hise in TC same ter ali je vodena z vremensko regulacijo ali termostatom..
Drugo.. zakaj bi imel urnike? Nej laufa.. sej za to je narejena. S tem da konstantno laufa bos imel tudi bolj ali manj konstantno temperaturo porabo verjetno nizjo...

Poslano z mojega SM-N960F z uporabo Tapatalk
Ponoči je itak cenejši tok, zakaj bi torej zniževal temperaturo. Sam sem se tudi mal igral s tem, pa ne znese. Torej, 24/7 dela moj Yutaki na gretju, sanitarno pa samo v času nižje tarife.
A to ste brez fasade? Končana novogradnja se ne sme ohladiti niti za pol stopinje čez noč.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
To poznam, pol leta čakanja, pol ure vgradnje, pol minute razlage...
Sicer pa odlična TČ!

Jaz sem imel prvi dve sezoni krivuljo nastavljeno na fix, 22 ali 23 stopinj, vedno je bilo toplo, poraba nizka, pa so me na tem forumu na križ prbil.

Letos imam nastavljeno na faktor 0,4, konstantno ogrevanje in sanitarna voda, je fajn toplo, za stroške pa še ne vem.

Najboljša TČ je tista, na katero pozabiš, da jo imaš.
Želiš da je udobno, imaš pa urnike? To ne gre skupaj - urnike ukineš in je vse rešeno, ob predpostavki, da je krivulja kolk tolk zadeta. S tem bo tudi poraba najmanjša. Eco ni nič drugega kot znižanje bivalne temperature za določeno število stopinj - to pozabi,ker je neuporabno..saj ko znižaš, je to treba nadoknaditi. Ko imaš nastavljeno kot je treba, tč pozabiš in ona dela svoje.
Citat:A to ste brez fasade? Končana novogradnja se ne sme ohladiti niti za pol stopinje čez noč.

a ti to brez ali z kurjavo?
On to brez.
Zaradi akumulacije objekta.
Iskanje po temi