PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Najcenejša kaminska peč z zunanjim dovodom zraka?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

že nekaj časa iščem najugodnejšo kaminsko peč, ki podpira priklop dovoda zunanjega zraka. Najcenejša, ki sem jo našel je trenutno Lokaterm Valvasor (okrog 700 €). Zelo bom hvaležen, če bi še kdo prilepil kakšen link, če jo je našel ceneje?

Hvala za odgovor.
Jaz sem tega kupil, zelo zadovolen.
Je cenejši od tvojega. Je za ogrevat tam za 120 m2.
Zdej sem videl, ti ne isces vlozkev, ampak peci.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ths.si/trgovina/kamini/toplozracni-kamini/kratki-kamini/kratki-maja-pf">http://www.ths.si/trgovina/kamini/toplo ... ki-maja-pf</a><!-- m -->
Na kmetijskem sejmu v Komendi sem videl prov poceni Romunske ali Bolgarske izvedbe.
Beri Napisal:Na kmetijskem sejmu v Komendi sem videl prov poceni Romunske ali Bolgarske izvedbe.

Pa so imeli priklop zunanjega zraka? Takšni brez so tudi pri nas že od 200 € dalje...
Zakaj pa rabiš priklop zunanjega zraka?
Če smo že pri tem, popolnoma vsak kamin ima priklop zunanjega zraka. Drugače bi malo težko gorel.
In ko ti je to jasno, je vse naprej od tu, le stvar organizacije.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery Napisal:Zakaj pa rabiš priklop zunanjega zraka?
Če smo že pri tem, popolnoma vsak kamin ima priklop zunanjega zraka. Drugače bi malo težko gorel.
In ko ti je to jasno, je vse naprej od tu, le stvar organizacije.

A ni to tako, da tisti, ki nimajo tega priklopa, porabljajo zrak oz. kisik za gorenje iz prostora? Če prav razumem, bi lahko pripeljal zrak samo v bližino kamina in bi bilo ravno tako dobro (varno)?

:roll:
Nekako tako, da.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Sem pred izbiro peletne kaminske peci,bi prosil za kaksen predlog..,v mislih imam peci Rika,hass sohn v rangu 2k.ogreval bi obcasno vikend 44+44kvadratov,izolacija grafit 16...
Mogoce predlog ,za kaksno dobro pec na pelete??
Iskanje po temi