Objave: 35
Teme: 3
Ocena:
2
Kupujem nov kotel pa naprošam vse ki imate stadler tr že več let(10ali več) o težavah, delovanju, obrabi ipd. ker je tr vseeno 5000e, skoraj kot froling s3, centrometalov biotec l pa je precej cenejši pa mogoče nič slabši-hvala za vaša mnenja
Poslano z mojega BND-L21 z uporabo Tapatalk
Objave: 636
Teme: 0
Ocena:
0
Naslov teme: Centrometal biotec l ali wv term tr
Moje mnenje, definitivno Stadler TR
Ocena:
2
Tudi sam mislim da je tr boljši kotel vendar je cena skoraj enkrat višja, pa sploh ne gledam samo na ceno ampak nov kotel se kupuje za 10let ali več, nihče pa ne garantira, tudi froling, eta, kwb ipd. da bo kotel dejansko zdržal toliko časa brez menjave precej dragih komponent, pa smo spet pri višjih stroških kot je npr.obnova centrometalovega kotla
Ocena:
2
Seveda, tudi sam bi nabavil kotel preko eko sklada, vseeno hvala
Objave: 115
Ocena:
0
Pri nas je TR 20 v pogonu od leta 2012. Do sedaj brez problemov.
Malce je načeta gorilna šoba ,vendar bo še zdržala nekaj časa.Ima velik nakladalni prostor,ki pa je pri centrometalu manjši.Je pa kotel zelo težak,tehta prazen 740 kg,zato so lahko problemi pri transportu v kurilnice.
Objave: 636
Ocena:
0
Nisem preverjal, ampak veliko pomeni tudi kolk dolge drve lahko daš v peč, meni osebno mi je bolj všeč, če metrske kalane dam samo na pol. Zdaj koliko gre v katerega ne vem na pamet, se da preveriti. Kotel bo zdržal 10 let BP, boš pol povedal. Tisti kotli ki so sedaj 10 let stari niso isti kot tile danes in skoraj gotovo imajo starejšo regulacijo itd...
Ocena:
2
Se popolnoma strinjam s tabo, daljša polena manj dela, ob zares veliki akumulaciji pa praktično tudi pozimi porabiš na teden za kurjavo(če imaš vrhunski kotel) 15-20 minut časa, kar je zanemarljivo pa saj pozimi itak nimam doma nobenega dela.
Ni se javil noben lastnik centrometalovega biotec l da malo podebatiramo...
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Nisem hotel kurišča 110cm, ker so mi rekli, da se z polmetrskimi (krivimi) poleni lažje napolni zgorevalna komora kot z meter dolgimi (krivimi). Sicer je res, da se v peči vsa zravnajo, ampak z polmetrskimi res lepo nafilaš kurišče.
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Sosed ima TR 25 od leta 2009.Kot pravi, ni imel z njo nobenih problemov. Čisti in kuri.
Ocena:
2
To pomeni da je stadler tr dejansko zelo kvaliteten in vreden resnega razmisleka o nakupu, ker pa so povečali subvencijo, (sem zasledil šele ta teden) potem je razlika do avstrijskih kotlov cca1500e, in tudi to je vredno resnega razmisleka. Tako da zaradi 50% subvencije centrometal ni več tako zanimiv, so pa toliko bolj zanimivi vrhunski kotli.