Objave: 15
Teme: 7
Ocena:
0
Zdravo
Zanima me,ce je ze kdo reseval podobno zadrego: hiso smo postavili na parceli, ki je od sosedove kmetije v zracni razdalji oddaljena max 100 metrov. V pomladno/poletno/jesenskih mesecih imajo prizgan velik ventilator (neke vrste susilec) ki je konkretno glasen. Glede na to, da so glede na naso hiso na visji poziciji zaenkrat nimam ideje, kako bi ta hrupa lahko vsaj malo ublazili, ne da si postavimo ograjo, ki bo segala v visino nase strehe. Ima kdo morda idejo? Kadar so okna zaprta, je ok.. ampak vseeno je lustno biti tudi zunaj hise ali kdaj odpreti okno. Ideje?
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Ma, jaz jih imam kar nekaj. Samo boš rekel, da zajeba... Zato bom vljudno tiho.
Ja tudi to, da sem tiho se zgodi. V bistvu prvič, ampak O.K.
Objave: 95
Teme: 1
Ocena:
0
Predlagam vezavo frekvenčnika pred ventilator, če se sosed strinja. V nočnem času se zmanjša obrate motorja. Investicija cca 200 eur.
LP Vojta
Objave: 910
Teme: 57
Ocena:
1
Ne verjamem, da pomladi in jeseni suši.. Načeloma je to presuševalna naprava, s katero dokončno posušiš seno. To ne laufa ponoc in to ne laufa non stop, ker nima smisla. Prpelješ seno s travnika počakaš nekaj časa da se pogreje in sušiš in spet ugasne in čez nekaj časa ponovi vajo. Ampak to se ne dela non stop. Dela se v času košnje/spravila.
Lahko pa da je to prezračevanje hleva, samo dvomim, da bi bil potem tak hrup.
Lahko slikaš ta ventilator?
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Pomaga edino pritožba na inšpektorat.
Kaj se pa to pravi, da na kmetiji uporabljajo kmetijske pripomočke? Kam pa pridemo, če bi vsi to počeli?
Sušilna tako ropota, ja.
Dobro da se niste priselili v bližino piščančje ali prašičje farme. Potem bi bila šele veselica.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
@fery, ti pa nisi bil vljudno tiho, tako kot jaz :!: Je pa tudi mene srbelo, moram priznat. "Baje se mi zdaj, ko sem priznal, pola prašta" :mrgreen:
Objave: 773
Teme: 22
Ocena:
-1
Na našem koncu je en znorel,da mu zvonijo kar naprej.Cerkveno poročen bi že moral vedeti,kako so stvari na tedenskem redu,pač,v nedeljo zjutraj ne boš spal pri odprtem oknu.Je pa cerkev tam menda že 600 let.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Jaz bom tudi, jutri zjutraj, pa nič ne pomaga.
Dokler so na roke vlačili, je bilo hitro konec.
Zdaj avtomatika mlati 15 min.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
fery 99% tvojih postov na forumu je balast nehaj balirat še na kmečkem področju.
Ocena:
0
@peleti, če znaš ta "balast" brati, je v njegovih vpisih VELIKO resnice. Manjka pa mu nekaj diplomatskih veščin. Čisto malo. :!: Koliko koristi je od teh, pa tako ali tako vsi vemo. :wink:
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Peletka nima časa prelagati sena, saj ima preveč dela s sesanjem, preleganjem pelet, dr**jem super duper wifi termosta...
Ocena:
0
Kurilna sezona je končana :!: Prelaganje pelet, termostati in nastavitve so "out" do naslednje kurilne sezone! ( t.č.- jevci so izvzeti) Ti ne poznajo letnih časov! :wink: Pomagajte avtorju teme prestavit hišo :!:
Objave: 31
Teme: 0
Ocena:
0
Oj, rešitev je da sosed nabavi turbinski ventilator je mnogo bolj učinkovit pa še hrupa ustvarja precej manj sploh če ima sončno streho in je ventilator v kabini. Saj ne da bi delal reklamo, nabavi ga pa lahko tule <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.rotometal.si">www.rotometal.si</a><!-- w -->
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Ja, sosed bo sel zdaj nov ventilator nabljat, zato da bo lahko en drug v miru lezal pred bajto.