PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kamuflaža zunanje enote TČ in klime

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zanima me, če lahko in pod kakšnimi pogoji lahko zaprem zunanjo enoto TČ in klime zaradi estetskih razlogov.
Obe enoti sta namreč na vrtu in bi jih rad tako zaščitil kot tudi skril zaradi estetskih razlogov.
Jasno mi je, da jih ne smem neprodušno zapreti, sem pa gledal ideje na internetu in me zanima če morajo biti kakšni specifični razmaki med letvicami ali odmiki od same enote.
Prilagam primere iz interneta.

Hvala za odgovore.

Priložene datoteke
.jpg   c75c4bad116884bd0f15071431131ec2.jpg (Velikost: 43,56 KB / Prenosi: 2177)
.jpg   images.jpg (Velikost: 6,36 KB / Prenosi: 2177)
.jpg   P1060654.jpg (Velikost: 61,34 KB / Prenosi: 2176)
In v čem so kište iz priloženih fotk lepše od originalne kište TČ in klime? V ničemer...originalna barva je podobna fasadi, tole temnorjavo, posebno tisti leseni skret, na paše nikamor. A vsak po svoje...
Po mojem mnenju je tista rjava lesena kišta kompostnik. Sam ne vem, zakaj hudiča so dal pesek pod kompostnik? Morda drenaža?
Je kompostnik. Le da so deževniki že vse pojedli. So delali tudi ponoči, ker je na kompost zlival zoc od kofeta...
supermotard Napisal:Pozdravljeni,

Zanima me, če lahko in pod kakšnimi pogoji lahko zaprem zunanjo enoto TČ in klime zaradi estetskih razlogov.
Obe enoti sta namreč na vrtu in bi jih rad tako zaščitil kot tudi skril zaradi estetskih razlogov.
Jasno mi je, da jih ne smem neprodušno zapreti, sem pa gledal ideje na internetu in me zanima če morajo biti kakšni specifični razmaki med letvicami ali odmiki od same enote.
Prilagam primere iz interneta.

Hvala za odgovore.
Takole je, kakršna koli ovira okoli TČ bo zmanjševala letni izkoristek in povečevala obremenitev TČ. Koliko tega si lahko privoščiš, je pa vprašanje. De neke mere bo samo to, če bo dovolj zaprto, pa lahko pride celo do motenj obratovanja TČ.
Glede slik je po mojem 1. boljša variatna od 3. Razmik lamel/letev mora biti dovolj velik, da gre zračni tok dokaj nemoteno skozi. V 3. primeru bi se po mojem hladen zrak zadrževal v tem "kompostniku", reže so enostavno premajhne. Moraš vedeti, da rabi npr. 8kW naprava okoli 3000m3/h pretoka, močnejše še več. To je skoraj kubik na sekundo. Probaj to spraviti čez une reže med letvami.
Energetik, kako si pa kej predstavljaš tok zraka v tej Daikinovi kišti (novem low noise pokrovu)? In to je uradni produkt Daikina. Sploh, ker iz strani je vse zaprto, zadaj pa na steni (10cm je zahteva odmika)!! Sicer nekaj rež je zadaj,..ampak.

[img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")daikinunichr("46")eu/content/dam/MDM/Pictures/Accessories/Others/EKLN-Aunichr("46")tif/jcrunichr("58")content/renditions/cq5damunichr("46")thumbnailunichr("46")319unichr("46")319unichr("46")pngunichr("46")transform/gallery-small/imgunichr("46")png[/img]

[img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")daikinunichr("46")eu/content/dam/MDM/Pictures/Accessories/Others/EKLN-A_Bunichr("46")tif/_jcr_content/renditions/cq5damunichr("46")webunichr("46")1280unichr("46")1280unichr("46")jpegunichr("46")transform/gallery-big/imgunichr("46")png[/img]

[img]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")energieclimunichr("46")com/img/cms/Daikin/CACHE-groupe-daikinunichr("46")jpg[/img]
Vprašanje, če so tole sploh pravilno zmontirali. Edino, če vleče zrak od spodaj. Imaš kje link od tehnične specifikacije škatle? Drugače je pa zelo lepa.
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")daikinunichr("46")eu/en_us/products/EKLN-Aunichr("46")html[/url]

Zahteva je 10 cm odmika od stene zadaj. Od jutri naprej naj bi bila na voljo za kupce :mrgreen: ...cene nikjer, montaže 20min v lastni režiji po prebranem.
Po moje manj kot jurja ne bo. Sicer pa verjetno ciljajo na tiste, ki imajo probleme s sosedi in bodo to kupili naknadno.
cheba Napisal:Vprašanje, če so tole sploh pravilno zmontirali. Edino, če vleče zrak od spodaj. Imaš kje link od tehnične specifikacije škatle? Drugače je pa zelo lepa.

ne niso:
[attachment=o27500]

Priložene datoteke
.png   montaza.png (Velikost: 15,73 KB / Prenosi: 2040)
Če naredijo tudi za FWHP, kipim takoj - tudi če bo jurja.

Dušan
Ko je bila pri nas v igri nabava LG Therma V, je bil že narejen plan, kako bo čez to lepoto LG-jevo postavljen kozolček v barvi napušča in s strešniki iz strehe. Viden bi bil le ventilator, ostalo pa zakamuflirano.

Daikin pa tudi edino pravilno, da je naredil škatlo za svoje zunanje enote, ker to kar dajejo na trg ni podobno ničemur. Na zgornji sliki je škatla prislonjena na stavbo tako, da montaža pomojem ni pravilna.

IVT/Bosch/Buderus pralni stroj vsaj zgleda. Ochsner je pa pajk Smile res nimajo domišljije Smile
Dodal bi še, da so Gorenje in Mitsubishi zunanje enote res da, kot navadne klime, ampak meni ne izgledajo slabo. Pri Micki znajo vsaj počrniti svoj logo, da ni kot LG, ki se ga vidi na kilometer.
Prve tri "odgovore" najrajši sploh nebi komentiral... zgleda imajo eni res čisto preveč časa in jih verjetno kar malo boli če se ne vtaknejo v čisto vsako stvar pa čeprav o njej verjetno nimajo pojma in tudi "odgovarjajo" čisto mimo teme samo da se piše zgleda. Ampak ok... brez lajfa bit verjetno res ni enostavno.

Vse ostalim pa hvala za konstruktivne odgovore.
Energetik81: Ravno to me skrbi, da ne naredim kakšne škode zato tudi sprašujem. Je pa prva škatla prav od neke firme, ki izdeluje samo kamuflaže za TČ ampak so iz nove Zelandije Smile ampak si mislim, da so stvar naštudirali, da je ok. Nikjer nisem zasledil, da bi kaj vplivalo na delovanje TČ. Bi pa rad enote zaprl saj so na vrtu kjer se igrajo otroci... se lahko zgodi prehitro kakšna poškodba ali škoda.

Pentax: huda škatla... tole pa ni nek problem skopirat Smile

Še najlažja bi bila taka lesena izvedba:

Priložene datoteke
.jpg   mac-935bs_top.jpg (Velikost: 88,46 KB / Prenosi: 1917)
Sem pokazal sosedu ki je “slosar” sliko od tiste prve opcije na vrhu in varianto od daikina. Pravi da je izdelava tega cisto enostavna in poceni. Lamele se baje da kupit, nareze se jih na mero, ostanejo se samo stranice, ki pa so iz par mm debelega “pleha”. Po njegovem material naj nebi stal vec kot 200€, mogoce 300€, odvisno od materiala, ki bi se uporabil za izdelavo front.

Ce k temu pristejemo se delo (tisti ki ne znamo varit) Wink se da prit skozi za manj kot 500€.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi