PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaminska peč - peleti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urejam starejši vikend. Cca 40m2, kuhinja dnevna soba, spalnica in kopalnica ter mini hodnik ter mini shramba.
Najprej sem razmišljal o toplozračnem kaminu v dnevni z vodenim zrakom v kopalnico in kuhinjo. To bi bila verjetno najcenejša varianta. Dimnik je mislim da premera 100(salonitna cev skozi streho). Po prebiranju zapisov o peletnih kaminih sem opazil precej pomislekov o hrupu in na splošno slabi kvaliteti peči.
2. variata je da postavim malo bolj resno peč z vodnim izmenjevalcev postavljeno v shrambi gledal sem : Biodom C 15biodom .
Tukaj mi potegne za sabo razpeljavo ter 3 radiatorje. Baje? da gre dimnik lahko zgolj skozi steno.
Tu bi poskušal pridobiti sredstva Ekosklada(60%) in možno da bi bil strošek približno enak.

Ima kdo kakšne izkušnje oz. nasvet? Zanima me tudi kater model kamina imate in kako ste zadovoljni z njim.
Hvala
Ce zelis udobno ogrevanje si uredi kamin na pelete+radiatorje v sobe- kopalnice.

Druga opcija je kamin na razpih kot si zgoraj napisal.

Naslednja opcije je samo kamin katerega postavi v sredino prostora da ti ogreje celoten prostor.

Najbolj udobno je:

-kamin+radiatorji

Nato

-kamin z razpihom

Nato

-kamin brez vsega, toplota se porazdeli kako pac se, odvisno od postavitve. Ce ga bos dal v dnevni prostor bo v dnevni savna, v kopalnici-wcju bos pa imel kletno temperaturo.

Opcij je res veliko, kaj si zelis se pa odloci sam. Enem pase eno drugem drugo, tako da tukaj je vsak svoje srece kovac.

Poslano z mojega HUAWEI P7-L10 z uporabo Tapatalk
Prilepi tloris vikenda. če lahko.
Drugače pa:
-kamin + radiatorji...glasujem za!
-kamin z razpihom je zadeva tko-tko. Kot je napisal že "dnovak24" po neenakomerna temperatura prostorov. (pišem iz izkušenj). Sam ga imam in če bi še enkrat delal razvod nebi delal prebojev pod stropom ampak na višini izhodov iz peči.... Ventilatorji v teh kaminih so švoh in ne prenesejo več kot 2 kolen 90 in rebrastih cevi.
Še en glas za kamin in radiatorje.
Že dolgo imam kamin brez, in vem, da bo naslednji z vodnim izmenjevalcem.
Imam namreč razpeljano v pritličju talno, v nadstropju pa radiatorsko gretje, ki ga pa zaenkrat ne uporabljam.Pomanjkanje toplote čutim samo v kopalnici v nadstropju, ki se pa ob odprtih vratih hitro segreje.
Bolj me moti hrup. Saj se ga navadiš, samo ko prižgem peč, moram pojačati glasnost radia.
Drugače sem pa z samo pečjo imel samo enkrat probleme v 12 letih kot edinim virom ogrevanja cele hiške.
Pri toplovodnem kaminu je zaželjen, celo obvezen zalogovnik, namreč trije radiatoji imajo odvzema cca 6-8kw in je potrebno paziti, da voda ne bi zavrela. Toplovodni kamin je stroškovno kar pošteno dražji od toplozračnega, sploh pa če radiatorjev ni. Poleg tega, če se gre to za občasno naseljen objekt, bo potrebno v vodni sistem dodati sredstvo proti zmrzovanju.
Da res ne bo kdo to verjel :roll:
Toplovodni kamin ima delovanje na temperaturo vode ali temperaturo prostora. In zakaj meni voda ne zavre, ko mi napaja 4. radiatorje na nastavljenih 65. stopinj. Ponavljam, na 65 STOPINJ je nastavljena temperatura vode. Pri tej temperaturi še nobena voda ni zavrela. :? :roll: Pa mi dela cel dan :roll:
Se mi je kar dozdevalo da bo člo v smer radiatorjev...

Tehnolog pravi da ni problema pregrevanje ker se peč pač ugasne ko je prevroče. Ima pa peč že lastno ekspanzijo in črpalko.

Kako imate rešen dimnik in katere peči imate. Elektronika in samo izgorevanje je verjetno enako za modele z vodnim izmenjevalcem ali brez.
Pa kakšno pregrevanje, no ?! Nastaviš željeno temperaturo vode in pozabiš. Vse dela elektronika sama.
Proizvajalcev teh peči je ogromno.

Prosim za predloge ter izkušnje.
Jaz imam edilkamin idropoint 11kw, več kot zadovoljen.
fab Napisal:Proizvajalcev teh peči je ogromno.

Prosim za predloge ter izkušnje.

Jaz sem super zadovoljen z Nordico Extraflame...
cevko
kolikšno imaš porabo/dan in koliko radiatorjev m2 ogrevaš
Poraba je dober kilogram na uro oziroma najbolj svež podatek izpred nekaj dni je tak, da sem kamin štartal ob 16 uri popoldan in ga ugasnil naslednje jutro ob 7 uri zjutraj in sem porabil točno eno vrečo. V zalogovniku je pa še bilo recimo nekaj malega od prejšnje vreče, ravno toliko, da se še ni videl dno polža. Grel je štiri radiatorje, od tega dva z el. termostatsko glavo nastavljeno na 21 stopinj, ostala dva sta vedno odprta in še 100l bojler za SV. Zunanja temperatura od -3 do 2 stopinji.
Jaz sem več kot zadovoljen, mogoče tudi zato, ker sem že v štartu imel v mislih, da kar porabim do dve vreči na dan ( 24 ur ) je super stvar. Temu se pa niti ne približam, niti še nikoli ni bila potreba po tem, da bi sploh imel kamin prižgan 24 ur skupaj. Povprečje vžiga je okoli 14 ure popoldan, ugašanje pa okoli polnoči, v res večjem mrazu pa ob dveh zjutraj.
Poraba je dober kilogram na uro oziroma najbolj svež podatek izpred nekaj dni je tak, da sem kamin štartal ob 16 uri popoldan in ga ugasnil naslednje jutro ob 7 uri zjutraj in sem porabil točno eno vrečo. V zalogovniku je pa še bilo recimo nekaj malega od prejšnje vreče, ravno toliko, da se še ni videl dno polža. Grel je štiri radiatorje, od tega dva z el. termostatsko glavo nastavljeno na 21 stopinj, ostala dva sta vedno odprta in še 100l bojler za SV. Zunanja temperatura od -3 do 2 stopinji.
Jaz sem več kot zadovoljen, mogoče tudi zato, ker sem že v štartu imel v mislih, da kar porabim do dve vreči na dan ( 24 ur ) je super stvar. Temu se pa niti ne približam, niti še nikoli ni bila potreba po tem, da bi sploh imel kamin prižgan 24 ur skupaj. Povprečje vžiga je okoli 14 ure popoldan, ugašanje pa okoli polnoči, v res večjem mrazu pa ob dveh zjutraj.
1 2
Iskanje po temi