PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ibs-48 Inovatika ogrevalni sistem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimajo me izkušnje s tem ogrevalnim sistemom. Če kdo to ima in kako se zadeva obnese
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Je bila že ena tema okoli tega ampak žal nismo prišli do konca Smile Prodajalci tega kotla seveda vse hvalijo, kako pa stvar funkcionira se pa ne ve. Nas je kar nekaj forumašev spraševalo v tisti temi nekoga, ki se je javil iz tega podjetja, konkretna vprašanja ampak nismo dobili nobenega odgovora. Upam, da tebi uspe. Če to deluje je vsekakor zelo zanimiva zadeva, predvsem kar se tiče prihranka prostora če res ne rabiš 2000L zalogovnik zraven Smile ga z veseljem zabrišem ven in dam kaj bolj uporabnega na to mesto Smile
Po moje je verjetno kar soliden kotel. Kolikor je razvidno iz slik in posnetkov je konstrukcija nalagalne komore ozka in visoka kar omogoča, da drva lepo drsijo proti dnu. Torej verjamem, da ob dobrem elektronskem vodenju kotel lahko zdrži pri 10kW delovanju 48 ur. Verjetno je tu nekje meja, ko kotel še zagotavlja čisto zgorevanje. Vsaj iz podatkov, ki jih navaja Inovatika tako sklepam. Je pa vprašanje kako porabiti 240 kWh energije v enem dnevu. Tu gledam iz mojega stališča. V najbolj mrzlem obdobju sem pokuril okrog 35 kg drv na dan to je nekje 160 kWh energije v drveh.
Mislim, da bi v mojem primeru tudi ta kotel potreboval zalogovnik če bi hotel kurit nekje v okviru dovoljenih izpustov.
Letos sem videl, kako je v takem kotlu voda narasla preko 100°C. Odprl se je varnostni termični ventil in vroča voda je tekla in tekla.
V teh dneh, ko so dnevne temperature kar visoke, pride do ničelne porabe energije. Moje mnenje je, da je višek energije še vedno najboljše shranjevati v dovolj velike zalogovnike.
Kotel Inovatika 48-h? Ne havla, nikoli več! Za toplo vodo poleti moram zakuriti vsak drugi dan. Če je naloženo preveč, se vse smoli. Že tako je kotel bistveno bolj zapacan, kot prej navadna peč na drva. Prav nesrečen sem.
Kako ti pa to mojstri ki so ti ga prodali pojasnjujejo?
Proizvajalec kotla je bil v kurilnici že 10x. Menjali so avtomatiko. češ, da imajo sedaj boljšo. Enkrat je bila peč tako zabita, da sta jo dva mojstra čistila eno uro in pol. Ta kotel je res težko očistiti. Šele po izvedeni montaži kotla sem izvedel, da imajo boljši kotli ročico za sprotno čiščenje turbolatorjev. Ta kotel take ročice nima.
Ne bom več našteval. Boli me, ko se spomnim, kaj imam v kurilnici. Instalater me je opozoril, da stvar ni preizkušena, vendar sem vseeno vztrajal pri temu kotlu, ker je kurilnica bolj mala. Razmišljam, da bi šel po pravni nasvet.
Uveljavljaj stvarno napako
Kotel je namenjen večjim ali bolj potratnim objektom, tam tudi kolikor toliko solidno opravlja svoje poslanstvo. V dobro izoliranih hišah ne more dobro delovati, kar bi moralo biti vsakemu kupcu logično in na kar bi moral tudi proizvajalec-prodajalec opozoriti.
Klasika z zalogovnikom vedno zmaga. Vse ostalo so bolj ali manj slabe in slabše bližnjice.

Naivnost kupcev pa tudi ne pozna meja. Vsakemu laiku bi moralo biti jasno, da to ne pije vode, saj takšnega kotla ne proizvaja nihče od vodilnih in poznanih imen na svetu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Saj o tem je že tekla debata. A Inovatika se hvali z inovativnostjo in patenti Smile Oni so odkrili neko hudo regulacijo... .)
Koliko si pa plačal za to sranje?
Petmestna cifri ali pa zelo blizu nje najbrž. Saj forum hrani debato, mislim da so se tudi "oni" oglasil in se zagovarjal na patente in podobno.
Ja saj se spolnim, sam tak me briga kolk je njego to konkretno prislo.
To bi jih nekak res mogo stozit.
O peči nimam pojma :!:
Imam pa idejo za novo igro :!:
Gremo ugibat @miškovo oceno pri slovenščini, v O.Š. Confusedhock:

P.S. Brez zamere :wink:
Kaj pa je narobe, mal po domace pisem pa brez sumnikov je, ker na telefonu se mi ne da drzat, da sumnike pokaze.
1 2
Iskanje po temi