PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Paneli ir

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimam se za montažo panelov za ogrevanje,zanimajo me vaše izkušnje s temi IR paneli.
Če vam gre za ''lep'' izgled ne glede na ceno ogrevanja (tudi investicija ni zanemarljiva)- da..., če ne poišči kaj že pisanega o tem.
Že brskam so pa tako različni podatki nič opremljivega,različne oceni in ......td
Kupi obvezno.
Pa čaj čang šlang paše zraven.

Tule ni nič!?
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=60113&hilit=Ir+paneli">viewtopic.php?f=7&t=60113&hilit=Ir+paneli</a><!-- l -->
Potem boš pa težko kaj našel.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Panelne običajno uporabljajo tisti ki imajo vsaj eno zlato bančno kartico.
Kar sem do sedaj prečital v prispevkih me je že skoraj prepričalo v nenakup.
Torej?
Se vedno z glavo skozi zid? Saj gre, le bolj počasi. Pa boleti zna kasneje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
V nekaterih primerih se nekateri za njih odločijo pravilno. V večini drugih primerih gre za na..g.

Predvsem je pomembno, zakaj in za kaj bi jih uporabljal. V sosednjih temah je povedano vse.

moja izkušnja, 4stanovanjska stavba, pritličje, ogrevanje na olje, v noge vedno mrzlo za kurilca šlo cca 1500€ pa ni blo toplo.

paneli 7 komadov, znesek mislim da okoli 2500€, ne vem več točno, v prostoru toplo v nogeni zebl skratka udobje boljše, poraba elektrike v kurilni sezoni zaradi panelov cca 900€.

vse je odvisno od objekta trenutne porabe udobja itd.
kar meni ni prijetno če ga imaš nad posteljo montiranega da čutiš ko dela in ti vroče, sploh če tvoje telo rado švica je potrebno pazit na pozicijo montaže.
Mi smo preizkusili in na srečo vrnili v roku dogovorjenem z prodajalcem-vrnil denar.Skratka ni dosti pogrelo kot smo pričakovali, tudi števec za elektriko je "norel".
A lov na IR žrtve je odprt?
Ravno par dni nazaj mi je frend razlagal o sosedu ki da gre na novo tehnologijo ogrevanja, da bo ogromno privarčeval in odslej bival v najbolj telesu prijaznem načinu ogrevanja...se nisem niti trudil kaj, zakaj itn. rekel sem mu le naj si zapiše kaj mu je sosed govoril in ga povpraša potem naslednje leto kako je kaj zadovoljen...potenciala za prodajo tega je tolika, kolikor je folk dovzeten na reklame, se pravi da pri nas ogromna...realnost pri temu ne igra nobene vloge, ponavadi do prvih prejetih el. računov kateri največkrat ne gredo vkup z obljubami prodajalcev pred nakupom.
Kot že rečeno, vse je odvisno od navad in največ objekta. Ni nujno, sa je slabo. Predvsem, ker se ne da gledati vsega le in samo čez denarnico.

To pa sigurno, sploh če še upoštevaš primere investicij/adaptacij-nove strojne inštalacije kar v primeru panel v precejšnji meri odpadejo. Vsak primer je sigurno zgodba zase a največ primerov kaže na zavajanja prodajalcev in predvsem nevednost kupcev v kaj se spuščajo.
Glede IR panelov nisem nikoli razmišljal. Svak živi v večstanovanjski zgradbi brez izolacije. Zaradi peči na kurilca, ki je odpovedala so se vsi v bloku odločili za individualno ogrevanje. Svak ima namontirane IR panele. Ko sediš pri mizi pod panelom imaš neprijeten občutek da te nekaj žge v glavo, hkrati pa ti je mrzlo v noge zaradi neogrevanega praznega stanovanja pod njim.Kljub 21-22 stopinjam na termostatu je neprijetno biti v prostoru s paneli.Investicija je bila dražja kot če bi kupil el. radiatorje , poraba pa kljub obljubam o varčnem ogrevanju ni manjša. Je pa letni strošek ogrevanja pol nižji v primerjavi z ogrevanjem, ki ga je upravljal upravnik stanovanj. Moj nasvet za vse ki se odločajo za takšen način ogrevanja je, kontaktirajte prodajalca, ki vam uredi obisk pri nekomu, ki takšno ogrevanje že ima.Pa se na osnovi občutenega in pogovora odloči ali je to tisto kar želi ali pričakuje.
1 2
Iskanje po temi